Újabb pofon az MU-nak Itáliából!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 9. 16:59
Botrány botrány hátán. A francia Le Havre csapata után most a Serie A-ban szereplő Fiorentina panaszolta be az angolokat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél, mondván "elrabolták" az egyik fiatal játékosukat.


A FIFA illetékesei a szerdai nap folyamán jelentették be, miszerint az olasz klub kapcsolatba lépett a szövetséggel és hivatalos panaszt nyújtott be a Premier League címvédője ellen, miszerint a klub szabálytalan eszközökkel próbálta leigazolni a Viola védőjét, Michele Fornasier-t. Az ügy kivizsgálása még nem kezdődött meg, mivel a bizonyítéknak tekinthető iratokat még nem továbbította az olasz klub.

A  Vörös Ördögök a nyári észak-írországi Milk Cupon nyújtott kimagasló teljesítménye után szerződtették a hátvédet, aki nemrég töltötte be a tizenhatodik életévét. Mivel a lilák szabályos eszközökkel nem tudták megakadályozni a klubcserét, ezért fordultak a szövetséghez.

Claudio Lotito, a Lazio elnöke is "keresztre feszítené" a United vezetőit, mivel a szabályozás egyik kiskapujának segítségével szerződtették koárbban a római klubtól Federico Machedát . 

"Mindent megpróbáltunk, hogy megakadályozzuk, hogy elvigyék a játékosunkat, de a jelenlegi olasz szabályozás semmilyen lehetőséget nem ad a védekezésre. Valójában olyan mintha egy marhapiacon lennénk."

Mint ismeretes, Európa legtöbb bajnokságában csak tizennyolc, míg Angliában már tizenhat éves kortól köthetnek profi szerződést a játékosokkal, így a szigetországi klubok jelentős előnyt élveznek riválisaikkal szemben.

Nemrég a FIFA két évre eltiltotta a Chelsea-t a játékostranszfertől, amiért rávette az annak idején a Lens-ben szereplő Gael Kakutát, hogy bontsa fel a szerződését klubjával és igazoljon Londonba. A Le Havre pedig a manchesterieket panaszolta be, hogy hasonló módon szerezték meg Paul Pogbát, azonban bizonyítani eddig még nem tudták állításukat.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu