Tüske szomorította az Integrál DAC-ot

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 16:18
Az NB II Nyugati csoportjában változatos, jó iramú, de a védelmek remeklésének köszönhetően helyzetekben nem bővelkedő mérkőzésen a Budaörs két szépségdíjas találattal az utolsó negyedórában megfordította a mérkőzést, és legyőzte az Integrál DAC csapatát.


LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT, 11. FORDULÓ:
BUDAÖRS - INTEGRÁL DAC 2-1 (0-0)
Budaörs 100 néző, Vezette: Varga László (Pápai Zoltán, Márkus Tamás).
BUDAÖRS: Babócsy – Schafranek, (Papp, 70.) Csengő, Varga, Mihályi, - Lászka, Lalusz, (Bence, 70.) Farkas, Á., Végh - Tüske, Farkas J. (Pálinkás, 83.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
INTEGRÁL DAC: Deli – Csikós, Szabadfi, Töltösi (Fleischhacker, 67.) Barics – Müller, Bali, (Mörtel, 60.) Laki, Bozsik, - Ludánszki, Szűcs.
Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Gólszerző: Papp (78.) Tüske (86.), ill. Szűcs (69. - 11-esből)
Sárga lap: Farkas J. (55.), Babócsy (68.) ill. Bali (53.) Laki (80.)



Az ember mindig elámul, ha a budaörsi sporttelepre veti jó szerencséje. Bizonyára sok, első osztályú magyar csapat örülne, ha olyan környezetben szerepelhetne, mint a Pest megyei csapat. A centerpálya kifogástalan állapotú, és immár a hátsó műfüves is a csapat felkészülését szolgálja. Ráadásul az együttes sem szerepel rosszul az NBII-es bajnokság Nyugati csoportjában. És mégis bántóan kevesen kíváncsiak a Budaörs bajnoki mérkőzéseire. Szinte biztosra vehető, ha egyszer összejönne legalább ezer ember, az hosszú időre nézőcsúcsként vonulna be a históriáskönyvekbe. A DAC elleni mérkőzésre is „családi körben” került sor, jó példa erre, hogy a klubház előtt a bográcsban rotyogó malacpörkölt is. Mintha csak szombat délutáni kerti partin vettünk volna részt.


Na persze a játékosok nem bulizni jöttek össze, „gyűrték” is egymást rendesen. És bár az első félidőben számottevő helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, azért jól szórakoztak a nézők. A hazaiak birtokolták többet a labdát, és mivel a vendég védőfalon nem igen jutottak át, hát próbálkoztak átlövéssel. Zúgott a kapu felé a labda középről, szélről, laposan és magasan, támadásból és szabadrúgásból, sőt, egy esetben Tüske Roland még ollózással is próbálkozott. Ám hiába volt szemre is tetszetős a zöld-fehérek játéka, Deli kapust nem sikerült átverniük.


Persze a másik portás, Babócsy András sem maradt munka nélkül, hiszen amikor a vendégek megszerezték a labdát, gyors és hosszú indításokkal próbálkoztak. Ennek eredményességét megakadályozandó, a hazaiak egyese, ha kellett, amolyan második söprögetőként lépett ki a büntetőterületen kívülre, és tisztázott lábbal, ám ha a helyzet úgy hozta, kézzel is magabiztosan védet.


Aztán a második játékrészben felfokozódtak az indulatok. Ez pedig egyértelműen annak volt köszönhető, hogy Varga László játékvezető teljesítménye semmit sem javult az első félidőhöz képest. Már az első 45 percben sem találta el, ki és mikor volt szabálytalan. Hibáját azzal tetézte, hogy az 53. percben nem állította ki a vendégek támadóját, Bali Pétert. A játékos egy hazai kapuskidobás után páros lábbal, hátulról csúszott rá Csengő Tamás támaszkodó lábára, és csupán a szerencsének köszönhető, hogy a játékos nem sérült meg súlyosan. Ez a megmozdulás a világ összes futballpályáján biztosan piros lapot ér, csupán ezen a napon, Budaörsön, Varga Lászlónál nem. És hogy milyen a sors: egy szabályos, de kemény hazai szerelés után éppen a korábban szabálytalankodó Balit kellett sérülés miatt lecserélnie a vendégek edzőjének.


Aztán egyszer csak, a semmiből vezetést szereztek a vendégek. Egy nagyszerű kiugratás után Szűcs már csak Babócsyval állt szemben, és a kifutó kapus bizony szabálytalankodott a támadóval. A jogos büntetőből pedig maga a sértett volt eredményes.


A gólra Lucsánszky Tamás kettős cserével válaszolt, és az ekkor beálló Papp Gábor nyolc perc múlva meg is hálálta a bizalmat: 23 méterről, bal oldalról hatalmas gólt ragasztott a hosszú felső sarokba.


Lüktetett a mérkőzés, mindkét csapat győzelemre játszott, ami végül a hazaiaknak sikerült. Tüske Roland négy perccel a lefújás előtt, nyolc méterről, kapásból a hosszú alsó sarokba helyezte a labdát, megszerezve ezzel a győztes gólt

 

EDZŐSZEMMEL:
Lucsánszky Tamás: Végig mezőnyfölényben játszottunk, de a győzelmünkhöz az is kellett, hogy hátrányba kerüljünk. Ekkor pörgött fel ugyanis a társaság.

Lengyel Ferenc: Az elmúlt hetek szokásos forgatókönyve szerint futballoztunk. Megszereztük a vetzetést, majd öt perc alatt megvertük magunkat.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu