Továbbra is jól szerepel otthon a Bakta

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 18. 16:06
Bosszankodhattak azok a hazai nézők, akik néhány perc késéssel érkeztek a Baktalórántháza – Jászberény labdarúgó NB II-es bajnoki mérkőzésre, mivel a hazaiak kilenc perc elteltével máris kétgólos előnyre tettek szert, ezen a mindkét csapat számára kulcsfontosságú mérkőzésen. A végeredmény 4-2 lett a hazaiak javára.


LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 11. FORDULÓ
Baktalórántháza VSE – Jászberényi SE 4-2 (3-1)
Baktalórántháza, 300 néző Vezette: Nagy Róbert (Ortó Gy., Demeter J.)
Baktalórántháza: Sándor – Deák, Mező, Szenes I. (Szabó M. 80.), Illés Gy. (Koskovits 51.) – Szilágyi, Kozma J. (Zámbori 74.), Kozma A., Marics G. – Szabó R., Illés L.
Jászberény: Szalma – Lukácsi, Póti (Móczó 58.), Majzik (Bubori 77.), Hidvégi – Gulyás, Bárkányi, Rebcsák, Hevesi-Tóth – Hamar, Németh Gy. (Mohácsi 69.)
Gólszerző: Kozma J. (2.), Illés L. (9., 72.), Szabó R. (45.) illetve Hamar (36.), Mohácsi (11-esből 85.)
Sárga lap: Mező (46.) illetve Hidvégi (53.)
Piros lap: Lukácsi (29.)

 

Villámrajtot vettek a hazaiak, hiszen Kozma József révén már a második percben megszerezték a vezetést a vendég Jászberénnyel szemben. Még fel sem ocsúdtak a vendégek a gyorsan bekapott gólt követően, amikor Szalma kapusnak már másodszor kellett a háta mögé nyúlnia Illés László egyéni akcióját követően.

A két találat láthatóan sokkolta a jászberényieket, nem úgy a hazaiakat, akik a gólokat követően támadásban maradtak, és több ígéretes helyzetet is kialakítottak a vendégek kapuja előtt. A jászberényi csapatban a vendégek üdvöskéje és csapatkapitánya, Németh Gyula láthatóan futás közben nehezen bírt tetemes súlyfeleslegével, így a hazai védőknek könnyebb dolguk volt a támadási kísérletek megszűrésekor.

A 29. percben még nagyobb bajba került a Jászberény, mivel Lukácsi utolsó emberként szabálytalankodott Szabó Róberttel szemben saját tizenhatosán belül, amiért Nagy Róbert játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel a vendégek védőjének. A megítélt büntetőt azonban Illés Gyula nagyon rosszul helyezte, Szalma kapus pedig kiütötte a labdát, így maradt a kétgólos hazai vezetés.

És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott büntető a vendégeket hozta fel, akik egy kapu előtti kavarodás után, tíz emberrel megszerezték szépítő találatukat, ezzel ismét nyílttá téve a mérkőzést. Aztán amikor már mindenki a szünetre készült, egy kapu elé visszalőtt labdára Szabó Róbert startolt egyedül és bal lábbal, becsúszva a jászberényi kapu bal sarkába lőtte a labdát. Ezzel a lefújás előtt szerzett találattal a hazaiak vonulhattak nyugodtabban pihenőre.

A második félidőben támadásban maradtak a hazaiak, a vendégek játékán érződött, hogy emberhátrányban játszanak, így leginkább csak a védekezésre összpontosítottak. A baktai csapat játékosai sorra alakították ki helyzeteiket a jászberényi kapu előterében, de az utolsó pillanatban rendre rossz megoldást választottak, netán pontatlanul céloztak. Biztos előnye tudatában láthatóan élvezte a játékot a hazai csapat, főleg úgy, hogy a vendégek szinte teljesen lemondtak a gólszerzés lehetőségéről is.

Végül a sokadik hazai kísérlet eredményre vezetett, miután Illés László remek egyéni akció végén szép gólt lőtt a vendég kapu jobb felső sarkába. A mérkőzésből hátralévő időben már csak az volt a kérdéses, hogy a hazaiak milyen különbséggel nyerik meg a találkozót a meccs végére teljesen elfáradó jászberényi csapattal szemben. A vendégek öt perccel a lefújás előtt Mohácsi révén büntetőből még szépíteni tudtak, de ez már csak szépségtapasz volt a tíz emberrel játszó vendégcsapat számára.

Összességében a mérkőzésről elmondható, hogy a találkozó elején szerzett két gól, valamint a kiállítás hamar eldöntötte a találkozó kimenetelét, és a hazai csapat akár nagyobb gólkülönbséggel is nyerhetett volna.

 

EDZŐSZEMMEL:
Kovács János: Köszönetet mondok játékosaimnak, amiért az ismert körülmények ellenére is ilyen derekasan küzdöttek és álltak helyt. Megérdemelt győzelmet arattunk.

Földesi Károly: Már az első tíz percben túl nagy előnyt adtunk ellenfelünknek, ráadásul a kiállítás tovább tetézte bajunkat. Ezután már csak futottunk az eredmény után.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu