Tönk szélére sodorta a Juve a Zenitet

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 25. 20:17
Minden bizonnyal fel kell ébrednie a Zenitnek a labdarúgó Bajnokok Ligája-álomból, hiszen a szentpéterváriak mindössze egy soványka 0-0-t értek el odahaza a Juventus ellenében a H csoport 5. fordulójában. Amennyiben kedd este a Real Madrid legyőzi a BATE Boriszovot Fehéroroszországban, akkor az orosz bajnok búcsút mondhat a BL további küzdelmeinek.


Fotó: Ap Photo
LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, H CSOPORT, 5. FORDULÓ:
ZENIT SZENTPÉTERVÁR (orosz) – JUVENTUS (olasz) 0-0

Szentpétervár, Petrovszkij Stadion, 21 000 néző, vezette: Claus Bo Larsen (Anders Norrestrand, Henrik Sonderby – mindhárman dánok).

ZENIT: Malafejev – Anjukov, Krizanac, Sírl, Lombaerts – Timoscsuk, Gyenyiszov, Zsirjanov – Danny, Arsavin (Fajzulin, 71.), Pogrebnyák. Vezetőedző: Dick Advocaat.

JUVENTUS: Manninger – Grygera, Chiellini, Mellberg, Molinaro – Camoranesi (Marchionni, 84.), Sissoko, Marchisio, Nedved – Del Piero (Giovinco, 78.), Iaquinta (Amauri, 88.). Vezetőedző: Claudio Ranieri.

Sárga lap: Lombaerts (10.), Timoscsuk (76.), ill. Iaquinta (43.), Camoranesi (45.), Sissoko (90+2.)

 

 

Bosszúvágy fűthette Dick Advocaat csapatát a torinói nyitófordulóbeli 1-0-s kudarcért. A Zenitet azonban nem csupán ez a tény motiválhatta, hazai pályán a továbbjutási esélyek életben tartása hasonlóan fontos lehetett az orosz bajnoknak. Ehhez azonban mindenképpen nyernie kellett a vendéglátónak.

 

 

 

A Juventus négy forduló után, három győzelemmel és egy döntetlennel, azaz tíz ponttal már matematikailag is továbbjutott a H csoportból, míg a szentpéterváriak négy egységgel harmadikként várhatták a találkozót.

 

 

 

Claudio Ranieri a mérkőzést megelőzően kijelentette, a Zebrák ezúttal nem a legjobb összeállításukban lépnek a Petrovszkij-stadion gyepére. Így is lett, bár ez nemcsak az ősz hajú mesteren múlt.

 

 

 

Ugyan Alessandro Del Piero végül kezdett, a csapatba csupán januárban visszatérő Gianluigi Buffon – őt az osztrák Alexander Manninger helyettesítette a kapuban -, a műtétre váró David Trezeguet és Jonathan Zebina nem lehetett ott a BL-meccsen. Mauro Camoranesi felépült, Carvalho Amauri és Nicola Legrottaglie viszont a kispadra „kényszerült” az orosz télben.

 

 

 

Igaz, nem sokon múlt, hogy az olaszok egyáltalán játszhassanak, hiszen kedd délelőtt Szentpétervárott három halálos áldozatot követelő bombamerénylet történt.

 

 

 

 

 

Az illetékesek végül úgy döntöttek, gurulhat a labda és futhat a játékos. Iparkodniuk is kellett a futballistáknak, már ha nem akartak megfázni, hiszen a magyar idő szerint este fél hétkor kezdődő összecsapás -1 fokos dermesztő hidegben kezdődött.

 

 

 

Ahhoz képest, hogy az oroszoknak kellett volna jönniük, Vincenzo Iaquinta fejelt kapufát mindjárt az elején, majd Camoranesi ijesztett rá a hazai publikumra. A félidő második harmadától azonban felébredni látszott a Zenit.

 

 

 

A kezdeti megilletődöttség után a portugál Danny lelkesen osztogatott, Pogrebnyak és Gyenyiszov került helyzetbe, sőt, a 39. percben Sirl a kapuba is betalált. Egyetlen aprócska bökkenő akadt, a találat lesről született.

 

Nem adta, nem adhatta fel az orosz bajnoki aranyérmes, de az igazi átütőerő hiányzott a hazai játékosokból. Mi több, az 55. percben Iaquinta lódult meg a jobb oldalon, a tizenhatosra érve középre adott, Del Piero érkezett és hat méterről, hatalmas helyzetből a kapu mellé durrantott.

 

Ez volt a meccslabda. A Zenit nem kapott gólt, viszont nem is szerzett - komoly helyzetek nélkül mindez képtelenség -, így öt pontjával imádkoznia kell a BATE Boriszov sikeréért, vagy legalább azért, hogy egy pontot elcsenjen kedd este a Real Madridtól.

 

Ha nem így lesz, a csoportmeccseket követően a Szentpétervár elköszön a BL-től.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu