Tököli: Már az is öröm, hogy itt lehetek

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 23. 16:48
Tököli Attila nem követelőzik: ha csak perceket kapna a hollandok ellen, már azt is nagyon megbecsülné. A magyar válogatott támadója szerint rendelkezünk olyan játékosokkal, akik megtalálhatják az Oranje gyenge pontjait. A hangsúlyt az első, budapesti mérkőzésre fekteti – idehaza kell minél jobb eredményt elérni.


 

Nincs tele a gatya, ez szűrhető le legalábbis a magyar játékosok nyilatkozataiból a hollandok elleni kétfelvonásos párharc előtt. Az optimizmus Tököli Attila mondataiból is csak úgy süt, saját helyzetét illetően pedig inkább a realitásra törekedett.

„Már annak is örülök, hogy itt lehetek. Játszom, amennyit játszom a két meccsen, én mindig a maximumra törekszem. Hatalmas lehetőséget kaptam a szövetségi kapitánytól, igyekszem élni vele” – mondta a Kecskemét „reaktivált” csatára a SportHirado.hu-nak.

Tökölit az azeriek ellen egy félidőre már beállította Egervári Sándor, és kis híján góllal hálálta meg. A hollandok ellen vajon törleszt-e a szakembernek, illetve a futballszerető magyar közönségnek?

„Bőven van olyan játékosunk, aki váratlant tud húzni, és itt nem csak a csatárokra kell gondolni. Teljesen mindegy, ki szerzi a gólt, csak eredményesek legyünk. Kimondom: mindannyian győzelemre éhesek vagyunk, előzetesen nem írnánk alá az egy pontot.”

Gera Zoltán és Juhász Roland a holland védelem sebezhetőségére hívta fel korábban a figyelmet, és Tököli sem mond nekik ellent.

„Egy magyar játékos szájából nem lenne ízléses ilyen-olyan degradáló jelzővel illetni a vb-ezüstérmes védőit, de való igaz: a csapatrészeik között ha rangsort kell felállítani, hátul lehet őket a leginkább megfogni. Fantasztikus lenne legalább a Puskás-stadionban meglepni őket. Sok lehetőségünk ugyanakkor biztosan nem lesz, azzal a kevéssel kell gazdálkodni.”

A támadó saját érdeke is, hogy jól teljesítsen, amennyiben pályára lép, hiszen csupán Szalai Ádám sérülésének köszönheti, hogy behívót kapott. A távolabbi jövővel most még nem foglalkozik.

„A döntés úgyis a kapitány kezében van, nekem nem az a dolgom, hogy a csapaton belüli riválisokkal foglalkozzam. A magam részéről annyit tehetek, hogy a lehető legtöbbet kihozom magamból, aztán majd meglátjuk, ér-e ez legközelebb kerettagságot.”

Szalainak a szíve szakad meg
A telki edzőközpontban a mankót már eldobó, de a teljes felépüléstől még messze járó Szalai Ádám is feltűnt: „A szívem szakad meg, hogy nincs rajtam nemzeti színű melegítő – mondta lapunknak a Mainz láthatóan csalódott légiósa. – Mindig szívesen jöttem haza a válogatotthoz, és a legkisebb játékerőt képviselő ellenféllel szemben is maximálisan odatettem magam. Most meg jönnek a hollandok… Borzasztó lesz a lelátóról drukkolni, és igen: csatártársaimnak is nagyon szorítok. Küzdjek csak meg azért, hogy visszakerüljek a csapatba!”

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juhász Roland pótolja Szalai Ádámot?
A holland védelem zavarba hozható, főként a jobb oldalon, ami Dzsudzsák Balázsnak nagyon feküdhet – vélekedik Juhász Roland. A magyar válogatott csapatkapitány-helyettese a gólszerzésről sem mondott le, de a legfontosabbnak azt...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gera tudja, hol sebezhetők a hollandok
Gera Zoltán megtalálta a hollandok sebezhető pontját: a védelmet. Az Eb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya abban bízik, hogy kontrákkal meg tudjuk lepni az Oranjét, főként a budapesti első meccsen....
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu