Gera tudja, hol sebezhetők a hollandok

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 21. 15:10
Gera Zoltán megtalálta a hollandok sebezhető pontját: a védelmet. Az Eb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya abban bízik, hogy kontrákkal meg tudjuk lepni az Oranjét, főként a budapesti első meccsen. A Fulham középpályása borúsan beszélt klubcsapatában betöltött szerepéről, hozzátette, nyáron mindenképpen váltana.


 

Világbajnoki döntőt játszottak júliusban, szupersztárok egész sorát vonultatják fel, a hollandok gyenge pontját, pontjait firtató kérdésre mégis volt értékelhető válasza Gera Zoltánnak.

A védelmük nem nevezhető betonbiztosnak. Elsősorban a támadójátékot erőltetik, így elő-előfordul, hogy hátul fellazulnak. A gyors játékosaink ezt kihasználhatják. Ha tudunk néhány lendületes kontrát vezetni, az magában hordozhatja a gólszerzés lehetőségét” – elemzett a csapatkapitány a SportHirado.hu felvetésére a telki edzőközpontban.

Gera ráadásul kifejezetten előnyösnek tartja, hogy itthon kezdünk, és a visszavágót játsszuk Amszterdamban.

„A korábban említett taktika különösen sikeres lehet, ha a várakozásoknak megfelelő biztatást megkapjuk a drukkerektől. Úgy hallottam, a pesti meccsre már nincs túl sok belépő a pénztárakban. Könnyen lehet, hogy közhely, de igaz: a közönség belehajszolhat minket a… jó eredménybe.”

A jó eredmény Gera Zoltán számára legalább egy pontot jelent, de profi sportoló révén csak a győzelemmel lenne maximálisan elégedett, még idegenben is. Majd hozzátette: nekünk a svédekre és a finnekre kell mindenekelőtt figyelnünk – akiket ősszel a Puskás-stadionban fogadunk. Épp ezért amondó, jobb Eb-selejtezős sorsolást nem is kívánhatott volna.

Noha a magyar válogatottban egyértelműen vezér, a Fulhamben csak epizódszerep jut Gerának. A középpályás egyre nehezebben viseli a kialakult helyzetet.

„A vezetőség és a menedzser (Mark Hughes - a szerk.) többször is elmondta, számítanak rám, de a játszott percekből nem ez tűnik ki. Fel is ajánlották nekem, hogy örömmel meghosszabbítanák nyáron lejáró szerződésemet, de erre nem vagyok hajlandó. Hétről hétre játszani szeretnék, és ez a Fulhamnél egyhamar aligha lehetséges. Nyáron szinte biztosan klubot váltok.”

Lapunk arról tudakolta, maradna-e a Premier League-ben, vagy inkább más bajnokságban folytatná. Gera korainak tartja, hogy ezzel behatóbban foglalkozzon.

„Meg kell várni, míg befutnak az ajánlatok, azokból kell kiválasztani a legmegfelelőbbet. Épp abban a korban vagyok (31 évesen), amikor még bele tudok kezdeni karrierem egy új fejezetébe a legmagasabb szinten. Hogy hol, arról egyelőre találgatni sem érdemes.”

Egervári: Fő a racionalitás
Egervári Sándor szerint aki fejetlen támadójátékot vár a hollandok ellen, az nagyon téved. A magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a racionalitásra helyezi a hangsúlyt, ami magyarul alighanem annyit tesz: mindennek az alapja a biztonságos védekezés lesz, és igyekszünk gyors megindulásokkal zavarba hozni az ellenfelet. A szakvezető a közönség fontosságára is felhívta a figyelmet, ami doppingolhatja az amúgy kiemelkedő képességű játékosokból álló magyar csapatot. Egervári úgy nyilatkozott, nem tesz különbséget Magyarországon és külföldön játszó labdarúgók között, számára csak magyar válogatott létezik. Igaz, a Videoton remek szereplését külön kiemelte, amiből, úgy véli, a nemzeti együttes is rengeteget profitálhat.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Dzsudzsák igen, Hajnal nem!
Vasárnap beszámoltunk róla, hogy Dzsudzsák Balázs a bordáját fájlalja, ezért csak a hétfői orvosi vizsgálatok után derül ki, egyáltalán ott lehet-e a hollandok elleni Eb-selejtezőn. Nos, örömteli, hogy hivatalosan is...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Két tévé is közvetíti a magyar-hollandot
A Sport1 tévé mellett a Magyar Televízió 1-es csatornája is élőben közvetíti a pénteken 20.30-tól kezdődő magyar-holland Eb-selejtezőt....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tököli Attilával Hollandia ellen
A várakozásoknak megfelelően behívta Tököli Attilát Egervári Sándor a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. A súlyosan megsérült Vermes Krisztián helyén Pintér Ádámnak szavazott bizalmat a szövetségi kapitány....
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu