Juhász Roland pótolja Szalai Ádámot?

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 22. 14:47
A holland védelem zavarba hozható, főként a jobb oldalon, ami Dzsudzsák Balázsnak nagyon feküdhet – vélekedik Juhász Roland. A magyar válogatott csapatkapitány-helyettese a gólszerzésről sem mondott le, de a legfontosabbnak azt tartja, hogy hátul lehetőleg nullára hozzák le a hollandok elleni Eb-selejtezőket.


 


Juhász Rolandot Gólkirálynak becézik az Anderlechtnél védőktől szokatlan gólérzékenysége miatt. Netán ő helyettesíti Szalai Ádámot a csatársorban?

„Szó sincs ilyesmiről – mondta mosolyogva Juhász a SportHirado.hu felvetésére a telki edzőközpontban. – Persze, a pontrúgásoknál előrehúzódom, amiből veszély is kialakulhat, de a lényeg az, hogy hátul tegyem a dolgom, és minél kevesebb gólt kapjunk. Lehetőleg egyet sem.”

Komolyra fordítva a szót: Juhásznak élete egyik legnehezebb feladatát kell megoldania pénteken és kedden a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőkön, még akkor is, ha Arjen Robben és Klaas-Jan Huntelaar sérülés miatt lemondta a szereplést. Ez önmagában semmit sem jelent.

„Hogyne, jó játékosok, de egy világbajnoki ezüstérmes válogatott nem két labdarúgóra épül. A hollandokból mint csapatból kell felkészülnünk, csak így lehet megfékezni őket. Támadásban a Barcelona stílusát képviselik, vagy fordítva, de a védelmük nem tartozik a világ legjobbjai közé.”

Juhász Roland úgy véli, a legtöbb keresnivalónk a hollandok jobb oldalán lehet, és Dzsudzsák Balázs könnyedén zavarba hozhatja az ajaxos Gregory van der Wielt, ha a PSV-ben hétről hétre megcsodált formáját hozza. Merthogy a szélső maximális fordulatszámon pörög majd, ahhoz nem férhet kétség védelmünk oszlopa szerint.

„Kisebb sérülés hátráltatja Balázst, de biztosra veszem, hogy erre a kétszer kilencven percre minden gondját-baját elfelejti. Számára különösen nagy presztízzsel bír a találkozó, hiszen Hollandiában futballozik, csak azért is meg akarja majd mutatni.”

De a magyar csapat többi tagja vajon másként készül-e egy ekkora találkozóra, mintha egy szerényebb képességű együttes lenne az ellenfél?

„A magam nevében szeretnék beszélni. Pontosan úgy hangolódom egy Hollandia elleni meccsre, mintha San Marinóval csapnánk össze. Csak egy valami számít: az, hogy magamra ölthetem a magyar címeres mezt, amire nem hozhatok szégyent, legyen bárki a másik térfélen. Máltát lebecsültük azon az ominózus meccsen (1-2), meg is lett az eredménye. Az a gyalázat még egyszer nem fordulhat elő.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gera tudja, hol sebezhetők a hollandok
Gera Zoltán megtalálta a hollandok sebezhető pontját: a védelmet. Az Eb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya abban bízik, hogy kontrákkal meg tudjuk lepni az Oranjét, főként a budapesti első meccsen....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kevés öröm a hollandok ellen - videók
VIDEÓK! Olyan nagy örömünk - főleg az elmúlt néhány alkalommal - nem volt pénteki ellenfelünkben. A magyar labdarúgó-válogatott 20.30-tól Hollandiával találkozik a Puskás Ferenc Stadionban, azzal a csapattal, amellyel eddig...
Tovább a teljes cikkhez »
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu