Tévez-balhé, a Bayern bedarálta a Cityt

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 27. 22:33
VIDEÓ! A Bayern München 2-0-ra nyerte a Manchester City elleni csúcsrangadót a Bajnokok Ligája A-csoportjában, ezzel zsinórban 10. meccsén maradt veretlen és bevehetetlen a hálója. Mario Gomez két kipattanót értékesítve döntött, az angolok két büntetőt kérhetnek számon Kassai Viktoron, és mint kiderült Carlos Tévez nem volt hajlandó pályára lépni. Két korai góllal verte a Napoli a Villarrealt, a B-négyesben 1-1-gyel zárult a Lille-Trabzonspor.


BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ:
BAYERN MÜNCHEN-MANCHESTER CITY 2-0 (2-0)
München, Allianz Arena. Vezette: Kassai Viktor.
BAYERN MÜNCHEN: Neuer - Rafinha, Van Buyten, Boateng, Lahm - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Ribéry (Robben 90.), Kroos (Timoscsuk 83.), Müller - Gomez. Vezetőedző: Jupp Heynckes. Kispad: Butt, Contento, Robben, Uszami, Alba, Timoscsuk, Petersen. 
MANCHESTER CITY: Hart - Kompany, Richards, Kolo Touré, Clichy - Nasri (Milner 69.), Yaya Touré, Barry (Kolarov 72.), Silva - Agüero, Dzeko (De Jong 55.). Menedzser: Roberto Mancini. Kispad: Pantilimon, Zabaleta, Lescott, Kolarov, Milner, De Jong, Tévez.
Gólszerző: Gomez (39., 45+1.)
Sárga lap: Agüero (43.), Clichy (67.), Yaya Touré (77.), Kolo Touré (78.)
ÖSSZEFOGLALÓ:
A vártnál könnyebben győzte le a Bayern München a forduló rangadóján a Manchester Cityt. Az angolok jól kezdtek - és az első félidőben két büntetőgyanús esetet is számon kérhettek Kassai Viktoron, aki valószínűleg hibázva mind Silva, mind pedig Richards buktatásánál továbbot intett -, ám a bajorok szépen-lassan átvették az irányítást.
A szünet közeledtével kétszer hibázott a vendég védelem, az együttes legjobbja, Hart két lövésnél három védést mutatott be, a három kipattanóra viszont mindig müncheni érkezett, kétszer pedig Gomez élt a lehetőséggel - ez döntőnek bizonyult.
Döntőnek, mivel a City ahelyett, hogy rohamozni kezdett volna, félve a nagyobb veréstől visszahúzódott, ami nem éppen arra utal, amit az utóbbi időben Mancini hangoztatott, miszerint felzárkóztak a sztárcsapatok közé. Az óvatosságáról ismert menedzser három defenzív cserét 0-2-nél, amelyek biztosan kiverték a biztosítékot a szurkolóknál.
Mint utólag kiderült, azért volt ebben némi kényszer is. De Jong, Kolarov és Milner állt be a padról, pedig a szakember másodjára az eltiltott Balotelli hiányában egyetlen csatárát, Carlos Tévezt akarta beküldeni, ám a feldúlt a tréner Sky Sportsnak elárulta, az argentin egyszerűen nem volt hajlandó beállni, ami óriási tiszteletlenség edzőjével szemben.
„Jól kezdtük a bajnokságot, erre itt vagyunk a második BL-meccsen és egy játékos nem hajlandó pályára lépni. Először De Jongot küldtem be, hogy megnyugtassam a társaságot, utána pedig Tévezt akartam. Először nem volt hajlandó bemelegíteni, utána beállni. Rendkívül csalódott vagyok és nem tudom tettét elfogadni, mivel ezzel az egész gárdát befolyásolja. Ha csapatként akarunk fejlődni, akkor Carlos nem játszhat velünk. Nálam örökre elvágta magát!
Ehhez csak hozzáadódik, hogy Dzeko, mikor megtudta, az 55. percben lehozza Mancini gúnyosan fügét mutatott neki, ami újabb ellentétekről árulkodik. A City fél órányi biztató és 60 perc reménytelen játékkal rangadót bukott Münchenben, amivel alig egy ponttal áll két kör után, ám a jelek arra utalnak, ennél sokkal többet veszített el, az egységét.
De elég most az angolokból, hiszen a Bayern ismét kitett magáért: immár zsinórban 10. győzelmét aratta 29-0-s(!) gólaránnyal, Mario Gomez 12 találatnál jár, miközben, Franck Ribéry őrületes formában játszik, ráadásul úgy, hogy eközben Arjen Robben sérülései miatt rendre kimarad - ki gondolta volna ezt az augusztusi felkészülési eredmények láttán.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAPOLI-VILLARREAL 2-0 (2-0)
Nápoly, San Paolo. Vezette: Franck de Bleeckere (belga)
NAPOLI: De Sanctis - Aronica, Dossena, Campagnaro, Cannavaro - Hamšík (Mascara 79.), Zúñiga, Gargano, Inler - Cavani (Pandev 72.), Lavezzi (Santana 88.). Vezetőedző: Walter Mazzari. Kispad: Rosati, Grava, Fideleff, Fernández, Santana, Mascara, Pandev.
VILLARREAL: Diego López - Rodríguez (Camunas 33.), Musacchio, Zapata, Catalá - De Guzmán (Peréz 83.), Cani, Senna (Mubarak 83.), Bruno Soriano - Nilmar, Rossi. Vezetőedző: Juan Carlos Garrido. Kispad: César Sánchez, Oriol, Marchena, Mario Gaspar, Peréz, Camuñas, Mubarak.
Gólszerző: Hamsík (14.), Cavani (16. - 11-esből)
Sárga lap: Aronica (5.), Cannavaro (58.), ill. Rodríguez (16.), Rossi (84.), Cani (84.) 
A Napoli két korai góllal gyorsan szertefoszlatta a Villarreal reményeit, amely képtelen volt komoly ellenállásra a San Paolóban, pedig az előzetes hírekkel ellentétben 90 percet kapott a csapat legnagyobb támadófegyvere, Giuseppe Rossi.
Az olaszok négy ponttal állnak két forduló után, és látható, alaposan megnehezítik majd a Manchester City dolgát az első két hely megszerzéséért folytatott versenyben. (A meccs góljait lejjebb az élő közvetítésben találjátok!)
AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 2 2 0 0 4 0 +4 6
2. Napoli 2 1 1 0 3 1 +2 4
3. Manchester City 2 0 1 1 1 3 -2 1
4. Villarreal 2 0 0 2 0 4 -4
0
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS (BAYERN-CITY):
93.: Vége a mérkőzésnek.
92.: Gomez le, Petersen be. 
92.: Kolarov lőtt balról keresztbe.
91.: Milner adott be jobbról, Neuer simán hárított.
90.: Ribéry, a mérkőzés csendes hőse a következő csere: Robben jött be.
87.: Vastaps Münchenben, a Bayern zsinórban tizedik győzelme felé halad, ráadásul ezelatt gólt sem kapott.
83.: Kroost búcsúztatja vastapssal a közönség, Timoscsuk a helyén.
80.: Hart védte Kroos erőből beívelt szabadrúgását Gomez elől, a hosszún Müller nem tudta bepofozni a labdát.
78.: A tesó, Kolo is leaprította a franciát, ő is megkapta a lapját.
77.: Yaya Touré Ribéryt buktatta, ez is sárga.
75.: A Bayern kényelmesen tartja a labdát, riválisa saját térfelén védekezik.
72.: Barry helyén pedig Kolarov folytatta, a City egyértelműnek nem a győzelemre megy, inkább elkerülné a vereséget. Tévez ma sem játszik.
70.: A lecserélt franciának nehéz estéje volt, kevés jó pillanattal.
69.: Nasri helyén Milner folytatta. Ez sem az a támadószellemű frissítés volt.
67.: Clichy keménykedett Müller ellen, megkapta sárgáját.
66.: Boateng szerelte tökéletes ütemben a kiugró Agüerót, nem volt benne a pakliban a vendégek gólja, épp ezért volt fontos a Bayernnek a hátvéd becsúszása.
61.: A Bayern tartja a labdát, a City ártalmatlannak tűnik, nem csoda, hogy a közönség ollézik.
59.: Jelentések szerint Tévez is kifakadt Mancinire az iménti csere láttán, érdekes események történhetnek a City padjánál...
57.: Lahm lopakodott előre, beadott, Gomez üresen érkezett a rövidre, de nem tudta kapura irányítani a levegőben a labdát.
56.: A bosnyák elégedtetlenkedik a padnál, Mancini angliai szokásához híven ismét óvatoskodik, Yaya Tourét feljebb tolta, Agüero az egyetlen csatár.
55.: Ennyi jutott a Bundesliga-gólkirály Dzekónak, helyén De Jong - nem éppen egy támadószellemű csere.
52.: Statisztikák, Bayern-City: lövés: 15-7; lövés kapura: 5-3; labdabirtoklás: 52-48 százalék.
48.: A Bayern jó 890 perce nem kapott gólt, nagyon nehéz helyzetben van a City.
46.: Folytatááás!
45+1.: Ennyi volt a félidő.
45+1.: GÓÓÓLLL!!! Kroos szabadrúgásból adott be balról, Van Buyten fejéről a rövid felé repült a labda, Hart ezt is fogta, de a kipattanóra megint Gomez ért oda, és a kapusra lőve bepofozta a labdát a hálóba. 2-0.
44.: Ribéry akadt fel Kompanyban, nem a labdára ment a védő, de itt sincs büntető.
42.: Agüero csúszott be elkésve Schweinsteigernek, sárga lap.
41.: Dzeko elkeseredett 17 méteres lövését azonnal blokkolták.
39.: Ez a német csatár szezonbeli 11. találata, egyben felmerül a kérdés, hol voltak a City védői, hiszen két kippatanóra is a bajorok értek oda.
38.: GÓÓÓLLL!!! Ribéryé az érdem, a bal oldalon kapta meg a labdát, jobbra húzott, bal alsóba tartó lövését, majd Müller ismétlését még fogta Hart, de Gomez harmadjára már nem hibázott. 1-0.
36.: Schweinsteiger a meccs helyzetét hagyta ki! Barry labdaeladása után öt hazai ment három védőre, Müller jobb oldali beadásra üresen érkezett a középpályás, de fölé emelt.
34.: Ribéry oldalon kinyílt a City, a francia begyalogolt a tizenhatos oldaláig, legurított Müllernek, akinek lövését blokkolták.
33.: Schweinsteiger bal alsóba tartó lapos lövését hárította Hart.
31.: Müller kereste a lövőhelyzetet, de nem találta, így Ribérynek passzolt ki balra, a francia rátűzte 20 méterről, Hartnak kellett nagyot védenie.
30.: Ezek a City percei, most a Bayern kényszerül védekezésre.
29.: Visszanézve a Boateng-Richards esetet, inkább tizenegyes volt, mint nem.
28.: A Bayern könnyelműsködik, egy percen belül másodszor adta el a labdát saját térfelén, de nem bűnhődött érte.
25.: Yaya Touré csavart kapura jó 25 méterről, Neuer simán hárított.
25.: Boateng megint gyanús körülmények között szerelt, most Richards esett el a tizenhatoson belül, és most sincs büntető.
23.: Kassait fütyülik ki a nézők, amiért nem adott szabadrúgást a két ember között elesett Müllernek.
21.: Enyhe német fölény érzékelhető, ezt bizonyítja a labdabirtoklás is, amely 57-43 százalék a Bayern javára. A City kicsit beszorult térfelére.
19.: Schweinsteiger távoli lövése szállt fölé.
17.: Kompany lépett közbe, mielőtt Ribéry beadása elérte volna Gomezt.
16.: Kolo Touré fejelt jobb oldali szöglet után, Neuernek könnyű dolga volt.
15.: Boateng tisztázta szépen Clichy bal oldali beadását, Agüero várt középen.
13.: Gomezt kereste a beadás, bedobásra tisztázott Richards.
11.: Rafinha átlövése ment jóval fölé a tizenhatos jobb sarkáról.
7.: Az iram eddig olyan, amilyennek vártuk, óriási, kaputól kapuig rohannak a csapatok.
5.: Jobb oldali Kolo Touré-beadást Dzeko laposan tűzte kapura, Neuer hárított.
4.: Boateng szorításában Silva került a földre, de Kassai nem adott büntetőt.
2.: Odaléptek neki, de a jelek szerint jól van.
1.: 30 másodperc után Luiz Gustavo húzza a lábát, de úgy néz ki nem súlyos állapota.
1.: A City kezdte a mérkőzést.
20:43: A két gárda soha nem találkozott egymással hivatalos mérkőzésen!
20:42: Megérkeztek a csapatok a pályára, a Bayern vörös, a City égszínkékben.
20:35: Ami a két csapat történetét illeti, a németek a sorozat korábbi négyszeres bajnokai, míg az angolok mindössze második meccsüket játsszák a BL-ben, a BEK-ben 1968-ban szerepeltek utoljára.
20:32: A Bayernnél a Bayer ellen 12 percet kapó és azalatt gólt jegyző Arjen Robben padozik, Holger Badstuber lesérült, az a Daniel van Buyten pótolja, aki 2004-ben pár mérkőzés erejéig megfordult a Cityben. Középen Luiz Gustavo bekerült Anatolij Timoscsuk helyére, elöl viszont változatlan a Ribéry-Kroos-Müller-Gomez négyes. 
20:30: A Citynél a Ligakupa után ismét lehetőséget kap az eltiltása után visszatért Kolo Touré, aki az egyetlen új ember az Everton elleni hétvégi kezdőhöz képest, Lescott csak padozik.
20:10: Köszöntjük kedves Olvasóinkat a Bajnokok Ligája-csoportkör 2. fordulójának rangadóján!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS (NAPOLI-VILLARREAL): 
90+4.: Vége a mérkőzésnek.
46.: Folytatták.
45+1.: Vége a félidőnek.
17.: GÓÓÓLLL!!! Cavani két lépésből kegyetlenül kilőtte a jobb alsót. 2-0.

16.: Rodríguez terítette te le Cavanit, büntető, a védőnek pedig egy sárga.
14.: GÓÓÓLLL!!! Lavezzi adott be jobbról, a Villarreal lesreállítása kudarcot vallott, és a teljesen üresen álló Hamsík egy átvétel után kilőtte a bal alsó sarkot. Vezet a Napoli. 1-0.

2.: Sárgában a Villarreal, kék-fehérben a Napoli.
1.: Megy a mérkőzés Nápolyban is.
20:30: Megtörtént a csoda, ugyanis Giuseppe Rossi ügynöke pontosan annak tartotta hétfőn, hogy játékosa pályára lép hazájában, ehhez képest ott van a kezdőben.
20:10: Köszöntjük Olvasóinkat a Napoli-Villarreal mérkőzésen, jó szórakozást!

BAJNOKOK LIGÁJA, B-CSOPORT, 2. FORDULÓ:
TRABZONSPOR-LILLE 1-1 (0-1)
Trabzon, Hüyekir Avni Aker. Vezette: Björn Kuipers (holland)
TRABZONSPOR: Zengin - Čech (Sapara 82.), Głowacki, Kaçar, Čelůstka - Balcı, Zokora, Colman, Alanzinho (Mierzejewski 66.) - Halil Altıntop (Brozek 93.), Henrique. Vezetőedző: Ünal Karaman. Kispad: Sevim, Yumlu, Öztorun, Badur, Sapara, Mierzejewski, Brożek.
LILLE: Landreau - Rozehnal, Béria, Baša, Debuchy - Balmont, Hazard, Pedretti, Mavuba, Cole (Obraniak 76.) - Moussa Sow. Vezetőedző: Rudi García. Kispad: Enyeama, Souaré, Bonnart, Gueye, Obraniak, Rodelin, Jeleń. 
Gólszerző: Colman (75.), Balci (94.) ill. Sow (30.)
Sárga lap: Alanzinho (11.), ill. Béria (26.), Cole (45+1.)
Moussa Sow révén bár vezetett a francia bajnok a török második otthonában, Mathieu Debuchy kezezése után egyenlíteni tudott a Fenerbahce helyettese. A hazaiak komoly lehetőséget szalasztottak el, ugyanis két forduló után szinte biztosíthatták volna helyüket a legjobb háromban (ami legalább az Európa-liga-szereplést és súlyos pénzeket ér).

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Újra felállt a CSZKA, de az Inter nyert
VIDEÓ! A Lille után az Inter ellen is kétgólos hátrányból állt fel a CSZKA Moszkva a Bajnokok Ligájában, ám ezúttal pont nélkül maradt. A jobbára védekező olaszok hamar a 77. percig vezettek, mikor megérdemelten egyenlítettek az...
Tovább a teljes cikkhez »
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Trabzonspor 2 1 1 0 2 1 +1 4
2. Internazionale 2 1 0 1 3 3 0 3
3. Lille 2 0 2 0 3 3 0 2
4. CSZKA Moszkva 2 0 1 1 4 5 -1 1
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
90+3.: Vége a mérkőzésnek.
75.: GÓÓÓLLL!!! Debuchy szabálytalansága után Colman tizenegyesből vágta a léc alá a labdát, Landreau csak beleérni tudott. 1-1.
46.: Elkezdődött a második félidő.
45+2.: Vége a félidőnek.
30.: GÓÓÓLLL!!! Hazard tökéletes labdával ugratta ki a jobb oldalon Sowt, aki éles szögből elrúgta a labdát Zengin lábai között egyenesen a hálóba. 0-1.
1.: Elkezdték Törökországban.
20:30: A franciák keretében ott van Joe Cole, aki a hétvégén hatalmas gólt lőtt a Lorient kapujába.
20:20: Köszöntjük kedves Olvasóinkat a B-csoport második mérkőzésén, ahol a török második Trabzonspor a francia bajnok Lille-t fogadja.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu