Születésnapi ünneplés helyett kiesés

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 18. 23:20
Bár nagyon közel volt a továbbjutáshoz, mégis kiesett a 109. születésnapját ünneplő Ajax együttese az UEFA Kupa nyolcaddöntőjében. A holland sztárgárda a rendes játékidőt 2-1-re megnyerte az Olympique Marseille ellen, ám a vendégek védőjének, Mearsnek a fejesével összesítésben a francia gárda bizonyult jobbnak. A szerdai játéknap másik mérkőzésén a Werder Bremen 2-2-es döntetlent játszott a St. Etienne-nel, ami a németeknek a továbbjutást jelentette.


Bár az első mérkőzésen vesztesen hagyták el a pályát, mégis továbbjutásra készültek Amszterdamban az Ajax szurkolói. A március 18-án, szerdán a 109. születésnapját ünneplő patinás klub nem is keltett csalódást.

 

Enoh találatával a 33. percben szerzett vezetést a hazai csapat, azok után, hogy a franciák gólját érvénytelenítette a játékvezető. Nem örülhettek sokáig a holland drukkerek, hiszen Mamadou Niang két percre rá egyenlített, az első meccs után ismét eredményes volt.

 

A második félidőben a csapatkapitányé, Luiz Suarezé volt a terep. A technikás dél-amerikai cseleivel és átadásaival az őrületbe kergette a vendégvédőket. A 74. percben parádés mozdulattal nyúlt alá a labdának, egyenesen Sulejmani fejére varázsolva a játékszert. A társ élt is a lehetőséggel és befejelte a hosszabbítást jelentő gólt.

 

Az indulatoktól sem mentes ráadásban a vendégek védője, Mears fejjel talált be a hazai kapuba, ezzel eldöntve a továbbjutás kérdését. A végén Bruno Silvát még ki is állították a hollandoktól, miután Hatem Ben Arfát lekönyökölte.

 

A játéknap másik mérkőzésén a Werder Bremen a hazája bajnokságában pocsékul teljesítő St. Etienne-hez látogatott. A német együttes se bízta a véletlenre. Az első meccsen elért 1-0-s sikert követően a másodikon már harminc perc alatt döntött. Az első percekben előbb Prödl, majd a 27. minutumban Claudio Pizzaro volt eredményes.

 

Bár a francia csapat a végén egyenlített, a brémaiak mentek tovább a negyeddöntőbe 3-2-es összessítéssel.

UEFA KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
Ajax Amszterdam (holland) - Olympique Marseille (francia) 2-2 (1-1)
Gólszerző: Enoh (33.), Sulejmani (74.), ill. Niang (35.), Mears (111.)
Továbbjutott a Marseille 4-3-as összesítéssel.
St. Etienne (francia) - Werder Bremen (német) 2-2 (0-2)
Gólszerző: Benalouane (64.), Grax (90.), ill. Prödl (6.), Pizzaro (27.)
Továbbjutott a Bremen 3-2-es összesítéssel.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu