Spanyol had torpedózná a luzitán álmokat

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 27. 17:23
Angol, nyugatnémet, olasz és spanyol „hagyományt” támasztana fel a portugál futball, ehhez már csak a Villarrealt kell valahogyan eliminálni. Az Európa-liga elődjének számító UEFA Kupában ugyanis hét alkalommal fordult elő, hogy azonos országbeli együttesek csatáztak a döntőben, csütörtökön pedig a Benfica és a Braga párharca mellett a luzitán bajnok FC Porto a Villarreallal találkozik.


 

Bármennyire is szeretnék ezt a portugál drukkerek, nem írnak történelmet az ország csapatai, feltéve, ha figyelembe vesszük az elődsorozat történelmét. Az UEFA 1979-1980-as kiírásában ugyanis az elődöntőbe csak nyugatnémet gárdák kerültek.

Persze, utóbbi érdekesség mit sem von le a luzitán együttesek remekléséből, sőt! A papírforma ugyanis azt ígéri, a bajnoki címét már hetekkel ezelőtt bebiztosító FC Porto elbúcsúztatja a „kakukktojásnak” számító Villarrealt.

„Nem is tudom, miért mondja ellenfelünk, hogy mi vagyunk a favoritok! Nagyszerű csapat lesz az ellenfelünk, megérdemelten jutott el idáig. Az előző fordulókban remek csapatokat búcsúztatott” – mondta az FC Porto klasszis védője, az európai topcsapatok által figyelt Rolando.

Tény, a Villarreal erejéről és tudásáról sokat tudnának mesélni a Twente, a Bayer Leverkusen vagy az SSC Napoli futballistái. A spanyol csapat ugyanis kiváló támadójátékkal és precíz, alaposan megszervezett védekezéssel harcolta ki sikereit. Igaz, ezek az FC Portóról is elmondhatók, a korábbi BEK- és BL-győztes a 27 bajnoki fordulóban csak 13 gólt kapott, miközben szórta a találatokat, ugyanúgy, mint az Európa-ligában. A második számú európai sorozat legutóbbi fordulójában a luzitánok 10-3-as összesítéssel búcsúztatták a jobb sorsra érdemes Szpartak Moszkvát.

Bruno Soriano, a Villarreal középpályása azonban kitart amellett, hogy sokkal nagyobb esély van a Porto döntőbe kerülésére.

„Esélytelenként érkezünk az első találkozóra. A Porto a favorit, hiszen már megnyerte a bajnokságot. Javítanunk kell a védekezésünkön, kevesebb gólt kell kapnunk, mint az elmúlt hetekben. Ha képesek leszünk erre, akkor nagy lépést teszünk előre. Nem is lenne rossz egy 3-2-es vereség Portóban” – mondta a vendégek futballistája.

A múlt és a két klub lehetőségei közötti különbség egyértelműen Benfica-sikert ígér a másik párharcban, de a Braga parádés európai kupaszereplése azért jelentősen árnyalja a helyzetet.  Ennek megfelelően a lisszaboni sztárcsapat nem nézi le riválisát, gőzerővel készül a megméretésre. A legutóbbi bajnoki fordulóban kísérleti csapatot küldött pályára Jorge Jesus vezetőedző, hogy pihentebb tizenegyet szerepeltethessen a Sporting ellen.

A túloldalon Domingos Paciencia is tudja jól, kiemelkedő lehetőség előtt állnak fiai. A kiváló taktikus most már nem akar megállni, ha már együttesével elbúcsúztatta tavasszal a Lech Poznant, a Liverpool FC-t és a Dinamo Kijevet is.

EURÓPA-LIGA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK:
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
FC Porto-Villarreal - csütörtök 21:05 ó
FC Porto: Helton - Sapunaru, Rolando, Otamendi, Alvaro Pereira - Guarin, Fernando, Joao Moutinho - Cristian Rodriguez, Falcao, Hulk
Villarreal: Diego Lopez - Mario, Marchena, Musacchio, Catala - Santi Cazorla, Bruno, Matilla, Borja Valero - Rossi, Nilmar
Benfica-Sporting Braga - csütörtök 21:05 ó
Benfica: Roberto - Pereira, Jardel, Luisao, Coentrao - Garcia, Martins, Aimar, Airton - Saviola, Cardozo
Sporting Braga: Artur - Paulao, Garcia, Custodio, Silvio - Hugo Viana, Vandinho, Salino - Meyong Ze, Alan, Lima

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu