Simán nyert a ZTE B a DAC otthonában

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 20. 18:16
Megérdemelten, 3-1-re győzött az Integral-DAC otthonában a ZTE II együttese az NB II Nyugati csoportjának hetedik fordulójában. Az első félidőben Délczeg és Kottán találatával szerzett kétgólos előnyt a vendégegyüttes, majd a szünet után Bali révén még szépíteni tudtak a hazaiak, ám Mirceta szépségdíjas góljával "helyreállt" a kétgólos különbség a zalaegerszegiek javára.


NB II NYUGATI CSOPORT, 7. FORDULÓ:

INTEGRAL-DAC – ZTE II 1-3 (0-2)

Győr, 200 néző. Vezette: Erdös József (Király G., Márton Zs.)

INTEGRAL-DAC: Deli – Pásztor (Bozsik 83.), Töltösi, Szabadfi, Fleischhacker – Pál (Vastag 46.), Szücs, Müller (Mörtel 46.), Sarus – Laki, Bali. Vezetőedző: Lengyel Ferenc

ZTE II: Sipos – Bozsoki, Balogh T., Varga R., Kocsis – Kütsön, Mirceta, Horváth A., Kottán (Fülö 75.) – Délczeg (Sági 90.), Pekic (Pintér Á. 86.). Vezetőedző: Dobos Sándor

Gólszerző: Bali (65.) ill. Délczeg (23.), Kottán (34.), Mirceta (76.)

Sárga lap: Délczeg (44.), Horváth A. (58.), Kocsis (69.), Mirceta (82.)

 

Orkán erejű szélben és szemerkélő esőben kezdődött el a találkozó, ami cseppet sem könnyítette meg a két együttes dolgát. Az első negyed óra kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott komolyabb lehetőséget kialakítani az ellenfél kapuja előtt.

 

A mérkőzés 23. percében kissé váratlanul megszerezte a vezetést a ZTE II együttese Délczeg révén. Egy zalaegerszegi kontrát követően Damir Pekic passzolt bal oldalról középre Délczeg Gergelyhez, aki nyolc méterről lőtt nagy erővel a kapu bal oldalába.

 

Tíz perc sem telt el a találkozóból, amikor kétgólosra növelte az előnyét a zalaegerszegi együttes. Kottán végzett el a szabadrúgást a kaputól huszonkét méterre, ami gyönyörűen csapódott Deli kapujának a jobb oldalába.

 

A szünetben kettős cserére szánta el magát Lengyel Ferenc, a hazaiak vezetőedzője. Két támadó szellemű játékost küldött a pályára, ám velük sem sikerült feltörni a zalaegerszegiek szervezett védekezését.

 

A folytatásban is a hazaiak irányították a találkozót és a mérkőzés 65. percében sikerült is szépíteniük Bali góljával. Laki cselezett ki négy zalaegerszegi játékost, majd huszonegy méterről lőtt laposan, ám a próbálkozás a kapufáról még kifele pattant, de a leggyorsabban Bali eszmélt, aki hét méterről fejelt a kapuba.

 

A szépítő találat után is a hazaiak próbálkoztak gólszerzéssel, ám a zalaegerszegi Mirceta távoli szépségdíjas gólja után végleg megpecsételődött a győriek sorsa, s megérdemelten győzött a ZTE II az Integral-DAC otthonában.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu