Sima gyirmóti győzelem az ETO B ellen

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 10. 19:41
Parádés második félidei játékával 4-1-re győzött hazai pályán a listavezető Gyirmót együttese a Győri ETO B csapata ellen az NB II Nyugati csoportjának tizedik fordulójában. Az első félidőben Tóth Norbert révén szereztek vezetést a hazaiak, majd a második játékrészben Tóth Máté egyenlített a zöld-fehéreknél. A folytatásban viszont már egyértelműen a gyirmótiak játszottak fölényben, akik Tóth második, valamint Nagy László és Polyák révén végül háromgólos győzelemmel gyűjtötték be a három bajnoki pontot.


LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT, 10. FORDULÓ:
GYIRMÓT – GYŐRI ETO B 4-1 (1-0)
Gyirmót, 400 néző. Vezette: Berger J. (Forgács A., Sebestyén L.)
GYIRMÓT: Molnár L. – Kiprich, Kozmér, Böjte, Szabó Cs. – Pirka, Horváth R., Baumgartner (Polyák 65.), Nagy L. (Kiss Zs. 74.) – Ribi (Kovacsics 65.), Tóth N. Vezetőedző: Kiprich József
GYŐRI ETO B: Molnár P. – Szemerei (Sánta 70.), Kovács II Z., Tóth M., Vető – Dorogi, Kiss M. (Berde 77.), Klement, Lappints (Kiss Sz. 46.) – Gál A., Csermelyi Vezetőedző: Klement István
Gólszerző: Tóth N. (7., 68.), Nagy L. (74.), Polyák (78.), ill. Tóth M. (60.)
Sárga lap: Tóth N. (40.) ill. Klement (48.), Tóth M. (50.), Kovács II Z.(57.)
Piros lap: Tóth N. (68.) 

 

Az NB II Nyugati csoportját vezető Gyirmót otthonába látogatott a Győri ETO B együttese a tizedik fordulóban. Eredetileg a zöld-fehérek lettek volna a pályaválasztók, ám az ETO vezetői kérelmezték az MLSZ-től a felcserélést, mert még nem rendelkeznek megfelelő minősítésű pályával.

 

Jó iramban kezdődött el a találkozó, s már a 7. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes Tóth Norbert révén. Nagy László bal oldali szögletére a gyirmóti játékos emelkedett a legmagasabbra és öt méterről fejelt a kapu bal oldalába (1-0).

 

A folytatásban feljavult a zöld-fehérek játéka is, és ez helyzetekben is megmutatkozott. A legnagyobb lehetőség a 29. percben Csermelyi előtt adódott, amikor a csatár egyedül törhetett kapura, ám hosszan tolta meg a labdát, így Molnár Levente tisztázni tudott.

 

Az első félidőben Kiprich Dániel nevéhez is fűződött egy lehetőség, a gyirmóti edző fia huszonöt méterről nagy erővel lőtt, ám Molnár Péter bravúrral védeni tudott.

 

A második félidő elején kiegyenlített játékot láthattak a nézők, ám komolyabb helyzetet egyik csapat sem tudott kidolgozni. Mindkét együttes könnyedén jutott át az ellenfél középpályáján, de rendre hiba csúszott az utolsó passzokba.

 

A találkozó 60. percében kissé váratlanul egyenlíteni tudott a vendégegyüttes. Egy bal oldali szögletet követően Tóth Máté elé pattant a labda, aki hét méterről, laposan lőtt a kapu bal oldalába (1-1).

 

A mérkőzés 68. percében ismét a gyirmótiaknál volt az előny, ekkor Kovacsics remek passza után Tóth Norbert lőtt tizenhét méterről laposan a kapu bal oldalába (2-1). A csatár a gólöröme után felhúzta a mezét, nem vette le, mégis sárga lapot adott neki a játékvezető. A gyirmóti játékosnak azonban ez már a második figyelmeztetése volt, így a kiállítás sorsára jutott.

 

A vezetés után tovább rohamoztak a hazaiak, s a 74. percben Nagy László révén kétgólosra növelték az előnyüket. Kovacsics adott remek labdát Nagynak, aki nyolc méterről, jobb külsővel tekert a kapu jobb oldalába (3-1).

 

A folytatásban sem hagyott alább a Gyirmót lendülete, és újabb góllal örvendeztették meg a hazai szurkolókat. Most a főszereplő Polyák volt, aki Kovacsics passza után tizenkét méterről lőtt félmagasan a kapu bal oldalába (4-1).

 

A második félidő végén már brillíroztak a hazaiak, és ha egy kicsit pontosabban céloznak, akkor további gólokat is lőhettek volna.

 


EDZŐSZEMMEL:
Kiprich József: Élvezetes mérkőzést játszottunk, alakulhatott volna máshogy is az eredmény, ám a cserék megmentették a csapatot a meglepetéstől.
Klement István: Most igazán kiütközött a rutintalanságunk, hiszen volt a mérkőzésnek egy-két olyan szituációja, amikor meg is fordíthattuk volna az ereményt.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu