San Marinóban is három a magyar igazság

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 7. 19:23
VIDEÓK! A luxemburgi barátságos sikert követően kedden este tétmeccsen is diadalmaskodott a magyar labdarúgó-válogatott. A San Marinóban fellépő legjobbjaink Lipták Zoltán, Szabics Imre és Koman Vladimir góljaival 3-0-s győzelmet arattak Eb-selejtezőn, az E-csoportban. A svédek legyalulták a finneket, ezzel a kötelező sikerrel viszont továbbra is lőtávolban tartottuk Ibrahimovicékat, nem mellesleg a harmadik kalap felé is megnyílt az út a vb-selejtezős sorsolás előtt. Pech viszont, hogy Juhász Roland nem játszhat a svédek ellen.


EB-SELEJTEZŐ, E-CSOPORT:
SAN MARINO-MAGYARORSZÁG  0-3 (0-1)
San Marino, Serravalle, Stadio Olimpico, vezette: Pavle Radovanovics (montenegrói). 
SAN MARINO: Simoncini - F. Vitaioli (Alex Della Vale, 46.), Vannucci, Benedettini, Cervellini, A. Della Valle - M. Vitaioli, Bollini (Bacciocchi , 80.), Marani (Berretti, 64.), Mazza - Selva. Szövetségi kapitány: Giampaolo Mazza 
Kispad: Valentini (kapus), Bacciocchi, Alex Della Valle, Andreini, Berretti, Bugli, Montagna.
MAGYARORSZÁG: Király - Vanczák, Lipták (Pintér, 87.), Juhász, Laczkó - Elek - Koman, Hajnal (Czvitkovics, 71.), Dzsudzsák - Szabics (Koltai, 84.), Németh. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.
Kispad: Bogdán (kapus), Lázár P., Pintér Á., Czvitkovics, Koltai, Varga J., Tököli. 
Gólszerző: Lipták (41.), Szabics (49.), Koman (83.)
Sárga lap: Cervellini (29.), A. Della Vale (73.), Berretti (75.), ill. Juhász (17.), Vanczák (64.)
A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN: Svédország-Finnország  5-0 (Kallström 12., Ibrahimovic 31., 35., 52., Bajrami 83.)
Három gól, három pont - San Marinóban is három volt a magyar igazság, a ráadást pedig a svédek elleni szeptemberi bosszú-, és vérszomjas összecsapáson teheti hozzá a magyar labdarúgó-válogatott.
Hagyjuk, hogy miként játszott a nemzeti együttes - nem túl jól, nem túl dinamikusan -, mert mint azt a kapitány is mondta, nem volt fokmérő a miniállam elleni selejtező.  Sőt, a Luxemburg elleni bohóckodás sem. Lelke rajta, de akkor legyen is így.
Nem is szeretnénk okoskodni, mert felesleges. Szapulni és dicsérni sem szükséges, mert ez sem kell. Legjobbjaink 3-0-ra győztek, szereztek három szép gólt ott, ahol a finnek mindösszesen egyet. Mi több, Lipták első dugójának tapsolhatott...
Tudunk mi jobban is játszani, de ne feledjük: a sikerrel a közelgő vb-selejtezős besorolást is befolyásolhatjuk. Ahhoz ugyanis, hogy a negyedik kalapból a harmadikba kerüljünk, a kontinens legjobb 27 csapatába kell kerülnünk. Ebben segíthet a két legutóbbi győzelem (e pillanatban Európában a 30. helyen, a világon az 52. pozícióban állunk).
Összegezve tehát: a vb-selejtezők július 30-i sorsolása előtt még két világranglista készül, és a kalapbeosztást a július 27-i sorrend alapján készítik majd el. Ha pedig esetleg eggyel előrébb lépnénk, olyan csapatokat kerülnénk el, mint Törökország, Csehország, Izrael, Írország, Ukrajna, Belgium, Románia, Bosznia-Hercegovina és Bulgária.
Svédországgal szeptemberben találkozunk, az északiak azonban üzentek. A 26. percben becserélt Zlatan Ibrahimovic triplájának is köszönhetően ugyanis 5-0-val vágták haza a jobb sorsra érdemes finneket. Brrr.
A hárompontnyi távolság azonban nem nőtt, de az örömbe üröm is vegyült. Nem lennénk magyarok, ha valami ne ütött volna ki balul. San Marinóban rengeteg honfitársunk örült - akár idehaza is lehettünk volna, annyian énekeltek, buzdítottak és gyújtottak görögtüzeket -, ám azt talán még ők sem tudták, hogy Juhász Roland újabb sárgájával kiütötte magát a svédek elleni selejtezőről. Nem igaz. 
Ők mondták:
Juhász Roland: Köszönjük a gratulációt. Tudtuk, hogy zárt csapattal találkozunk, de az első félidőben is megvoltak a helyzeteink. Több góllal vezethettünk volna, de egy azért összejött. Az első találatig nehéz az ilyen összecsapás, a második félidőt azonban újabb góllal kezdtük, ez döntő volt. Kiráz a hideg, mintha otthon játszottunk volna, nagyon jó érzés volt, hogy ennyien szurkoltak nekünk. Kár, hogy besárgultam, mert így nem játszhatok a svédek ellen.
Egervári Sándor: Hátul fegyelmezettek voltunk, elöl pedig több gólhelyzetet alakítottunk ki, mint Luxemburg ellen. Nem jeleskedtünk a ziccerek kialakításában, de örülünk a három pontnak. Úgy láttam, kellően koncentráltak voltak a fiúk, nem féltettem őket. Más meccsek jönnek, nem összehasonlítható Luxemburg vagy San Marino Svédországgal. Ám mégis bízom benne, hogy hasonlóan jól szereplünk majd az északiak ellen is. 
A csoport állása:
1. Hollandia 6 6 0 0 21-5 16 18
2. Svédország 6 5 0 1 20-6 14 15
3. MAGYARORSZÁG 7 4 0 3 18-13 5 12
4. Finnország 6 2 0 4 11-11 0 6
5. Moldova 6 2 0 4 7-9 -2 6
6. San Marino 7 0 0 7 0-33 -33 0
EZ VAN MÉG HÁTRA:
2011. szeptember 2.
Finnország-Moldova
Hollandia-San Marino
MAGYARORSZÁG-SVédország
2011. szeptember 6.
Finnország-Hollandia
Moldova-MAGYARORSZÁG
San Marino-Svédország
2011. október 7. 
Finnország-Svédország
Hollandia-Moldova
2011. október 11. 
Moldova-San Marino
MAGYARORSZÁG-Finnország
Svédország-Hollandia
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
94. Vége a meccsnek! Három gól, három pont! Igeeen! 0-3!
93. Dzsudzsááák! 11 méterről, balról bikázott a kapusba!
92. Czvitkovics csavart balról a rövidre egy szögletet, de Vanczák mellébólintott.
Három perc a hosszabbítás.
87. Magyar csere: Pintér be, Lipták le.
84. Magyar csere: Koltai be, Szabics le.
83. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Komaaaan! A Sampdoria középpályása vezette, vezette, majd középről, jó 30 méterről kapura suhintotta a labdát. A nagy lövésbe az egyik védő beletette a kezét, a játékszer meg is pattant rajta egy picit: épp annyira, hogy a kapus eldőljön, a labda pedig a kapu közepébe vágódjon. Jól van! 0-3!


81. Úúúú! Király indított hosszan (!), de Dzsudzsák balkötőből, éles szögből, 11 méterről csak az oldalhálót találta el.
80. San Marinói csere: Bacciocchi be, Bollini le.
76. Czvitkovics durrantott laposan kapura kissé jobbról, a tizenhatos előteréből, a kapus nem is tudta fogni, kijött róla a golyó.
75. Berretti-sárga. Laczkót rúgta fel.
74. Úúúúú! Dzsudzsák csavarta be jobbról a szabadrúgást, de a berobanó Juhász 3 mterről, óriási helyzetből melléfejelt. Igaz, fejbe is rúgták.
73. A. Della Vale-sárga. Megfogta Szabics lábát.
71. Magyar csere: Czvitkovics be, Hajnal le.
70. Liptááák! Jobboldali szöglet után fejelt fölé a berobbanó védőnk!
68. Pfúúúúúúúú, Vanczák Vili! Matteo Vitaioli fejelt 8 méterről, középről alig mellé a Sion védője mellől. Ez centiken múlt.
64. Vanczák-sárga. Kicsit megrúgta ellenfelét.
64. San Marinó-i csere: Berretti be, Marani le.
Vége: Svédország-Finnország 5-0.
57. Jujjjj! Hajnal maradt lenn a füvön, de nem véletlenül. Csúnyán rátapostak a kezére. Azok a "jó" kis stoplik...
Áááá, a svédek legyalázzák a finneket! Már 5-0!
49. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Szabics! Már kettő, ez azzzz! Dzsudzsák ívelt be mesterien balról, Szabics pedig 8 méterről a kapu bal oldalába fejelt. Luxemburg után a friss osztrák bajnok ismét gólt szerzett magyar mezben. 0-2!


A lelátón Erdély Himnuszát éneklik a magyar szurkolók. Gyönyörű!
46. Folytatják! San Marinói csere: Alex Della Vale be, F. Vitaioli le.
Szakad az eső!
A technikai problémáért elnézéseteket kérjük...
Közben Ibrahimovic triplázott, már 4-0 a svédeknek!
45+2. Vége a félidőnek! Eddig jó, de még kellene vagy három...0-1!
41. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Vezetüüünk! Dzsudzsák baloldali szöglete után még kifejelték a labdát, de a hosszún Lipták jött, lekezelte a labdát, majd 11 méterről a hálóba lőtt. 0-1!


40.
ÚÚúúúú! Szabics 13 méterről, középről lőtt, de a kapus hatalmas bravúrral mentett.
31. Matteo Vitaioli fejelt a kapunkra az ötös előteréből egy hosszan előrevágott indítás után, de Király védett.
29. Cervellini-sárga. Szabics ellen szabálytalankodott. 
25. Szabics-gól, de megint les. Hááát...
Nyom a magyar válogatott.
24. Úúúúú! Németh lőtt be jobbról, az alapvonaltól élesen középre. A kivetődő kapus rosszul ért a golyóhoz, ami centikkel pattogott a kapu jobb oldala mellé.
21. Óóóó, te jó ééég! Németh lőtt a kapusba 13 méterről, a jobbösszekötő helyéről, a kipattanó labdát a bent érkező Dzsudzsák tette mellel maga elé - de a labda elpattant és odalett az ordító helyzet. Pedig üres volt a kapu. Ejjj!
21. Juhász olózott 7 méterről kapura. Simoncini fogta.
19. Szabiiiics! Már elgurította a labdát a kapus mellett, amikor az egyik védő beérte és felszabadított. Igaz, a csatár lesről indult.
17. Juhász-sárga.
Aki esetleg most szeretne tenni egy esetleges San Marinó-i győzelemre, az 51-szeres pénzt nyerhetne. De ugye ilyen ember nincs?
14. Magyar gól, de leeeees. Szabics állt rossz helyen.
9. Kapufaaaaa! Jobbról szállt középre a labda, Németh azonban Benedettinire fejelte azt. A lepattanót ismét a Volosz csatára találta meg, ám az ötös jobb csücskétől elemi erővel a bal kapufa külső élére bombázott.
Tényleg rengeteg a magyar, mintha itthon lennének az aranylábúak. Remekül buzdítanak kintlévő honfitársaink!
5. Na! Szabics szúrt bele a labdába az ötös előteréből, de fölé.
Pffff, Ibra megint. Már 3-0! Kilenc perc alatt dupla - nagyon megverik a finneket!
Eddig még sosem kaptunk gólt San Marinótól, amely ezúttal sötétkék szerelésben játszik. A magyarok a szokásos meggypiros-fehér-zöldben rohamozhatnak.
1. A mieink kezdték a találkozót!
Gyönyörű görögtűzerdővel kedveskedtek a magyar drukkerek a futballistáknak.
Alighogy beállt, máris gólt lőtt Ibrahimovic, ezzel 2-0 Svédországnak...
Szép, a magyar himnuszt nem is adták végig a szervezők...Már csak ezért is megérdemelnék, hogy a földbe döngöljük San Marinót. Hát micsoda dolog ez, kérem?!
Jönnek a csapatok, sok a magyar, a hangulatra nem lesz panasz. Na, hajrá, srácok!
Már zeng-zúg a Magyarország, Magyarország az Olimpiai Stadionban!
Gera Zoltán sérülése továbbra sem javult, így a Fulham légiósa nem játszhat, csakúgy, mint a pénteken nagy rúgást kapott Vadócz Krisztián.
A SAN MARINÓI HIMNUSZ:

A MAGYAR HIMNUSZ:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Csak a három pont elfogadható ...
A nyári szünet előtti utolsó mérkőzés hónapokra "bennragad" a pályára lépő játékosokban, de kedden ennél is sokkal nagyobb tétje lesz a magyar válogatott San Marinó-i fellépésének. Az Európa-bajnoki esélyek megőrzéséhez...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gera és Vadócz nem utazik a selejtezőre
A magyar válogatott tagjai vasárnap kora délután találkoztak, és folytatták felkészülésüket a keddi, San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőre....
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szabics volt Luxemburg végzete!
VIDEÓ! Egy gól és más semmi. A magyar labdarúgó-válogatott közepesnek is csak jóindulattal nevezhető játékkal rukkolt ki a Luxemburg elleni felkészülési meccsen, a győzelem azonban így is összejött a nemzeti csapatba hosszú idő...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nyolc magyar gól a Puskásban - videó!
Az 1982-es világbajnokság óta nem rúgott annyi gólt a magyar labdarúgó-válogatott, mint pénteken, amikor San Marino legjobbjai ellen győzött 8-0-ra. A közönséget kiszolgáló együttes legeredményesebb gólszerzője Szalai Ádám lett,...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szalai-tripla: ő a fény az alagút végén!
Szalai Ádám megszerezte első gólját, sőt mindjárt hármat a magyar válogatott színeiben, míg Rudolf Gergely duplázott a San Marino elleni, 8-0-s sikerrel zárult Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink rég nem látott parádét mutattak...
Tovább a teljes cikkhez »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu