Csak a három pont elfogadható ...

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 6. 20:18
A nyári szünet előtti utolsó mérkőzés hónapokra "bennragad" a pályára lépő játékosokban, de kedden ennél is sokkal nagyobb tétje lesz a magyar válogatott San Marinó-i fellépésének. Az Európa-bajnoki esélyek megőrzéséhez ugyanis mindenképpen nyerni kell az ősszel Budapesten 8-0-ra legyőzött ellenféllel szemben, ez a feladat pedig Gera Zoltán, Rudolf Gergely, Szalai Ádám és Vadócz Krisztián távollétében sem tűnik megoldhatatlannak.


 

Ritkán adódik egy válogatott életében, hogy ennyire egyértelmű favoritként várja a kezdést, de most ez a helyzet. A néhány éve még „törpecsapatként” jellemzett együttesek egy része sokat fejlődött, de San Marino nem tartozik közéjük. Nem csak Budapesten, hanem Finnországban is 8-0-ra kapott ki, de a svédországi 6-0-s vereség sem tekinthető szoros eredménynek.

A magyarok kedden nem hullajthatnak pontot, hiszen Svédország pénteken nem tett szívességet, simán, 4-1-re győzött Moldovában. Így a skandinávok már lépéselőnyben vannak a második helyért zajló csatában, ennél jobbra már ők sem számíthatnak. A tavaly világbajnoki döntőt játszó hollandok ugyanis fényévnyire vannak a selejtezős ellenfelektől.

A magyar nemzeti tizenegy pénteken nyögvenyelős játékkal nyert 1-0-ra Luxemburgban, a legnagyobb pozitívumot az jelentette, hogy győztes góllal tért vissza öt éves szünet után Szabics Imre. A közvélemény sokkal jobb teljesítményt várt a gárdától, Egervári Sándor azonban sokkal több jó jelet vélt felfedezni. Reméljük, a szövetségi kapitány fiai kedden még szebb futballt mutatnak be, így jól és reménykedve telhet majd a nyári szünet.

A magyar válogatott eddig háromból háromszor múlta felül San Marino legjobbjait, még gólt sem kapott.

A 2002-es Eb-selejtezőn az újpesti Szusza Ferenc Stadionban az első játékrészben nem sikerült előnyt szereznünk, de a csereként beküldött Gera Zoltán a fordulás után mesterhármast szerzett, ezzel a mieink 3-0-ra nyertek. A 2003. júniusában rendezetett visszavágón 5-0-ás magyar siker született, a mostani kerettagok közül Szabics Imre eredményes volt az összecsapáson.

Sokkal közelebbi az emlék a legutóbbi meccsről: tavaly októberben fölényeses, 8-0-ás magyar győzelem született. A nyolcból hat gól szerzője most nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, a mesterhármast jegyző Szalai Ádám, a duplázó Rudolf Gergely és a meccs utolsó találatát szerző Gera Zoltán sérülés miatt nem lehet ott a keretben.

A magyar küldöttség egyébként hétfőn a déli órákban érkezett meg a keddi, San Marino elleni Eb-selejtező helyszínére, a miniállám közelében fekvő olaszországi Monte Colombo falu melletti elszigetelt, csendes szállodába. A becsekkolást ebéd követte, majd az esti edzésig pihenő szerepelt a programban.
 
Egervári Sándor a találkozót megelőző hivatalos sajtótájékoztatón elmondta: a pénteki felkészülési mérkőzésen nem mindenben valósultak meg az előzetes elképzelések, de éppen azért választottuk ellenfélként Luxemburgot, hogy a keddi riválishoz hasonló felfogásban futballozó, a játék rombolására berendezkedő csapattal szemben tudjon készülni a csapat. A szakvezető elárulta: két csatárral áll fel együttesünk San Marino ellen, de a középcsatárok számából nem érdemes kiindulni, mert támadásban nemcsak az ékeket kell figyelembe venni, hanem a szélsőket és a visszavont támadókat is.
 
Koman Vladimir megvédte a csapatot a múlt heti kritikákat követően, és elmondta: bár valóban nem tudtak végig jól teljesíteni Luxemburgban, a lehetőségek megvoltak a nagyobb különbségű sikerhez, akár már a szünetben 3-0-ra vezethettünk volna. A középpályás hozzátette: nem írná alá "látatlanban" az 1-0-ás győzelmet, mert szeret futballozni, le akarja játszani a keddi találkozót, és bízik benne, hogy ennél nagyobb különbségű lehet a siker. Ugyanakkor nem a gólok száma, hanem a három pont begyűjtése a legfontosabb, ezért akkor is meg kell becsülni a győzelmet, ha azt esetleg a kilencvenedik percben szerzett góllal éri el a csapat.
 
Egervári Sándor kedden délelőtt, a közös sétánál hirdeti ki kezdőcsapatát, amelyről egyelőre annyit árult el, hogy több poszton is változik majd a luxemburgihoz képest.

 

 

A két csapat eddigi mérkőzései:
2002. október 16., Európa-bajnoki selejtező: Magyarország-San Marino 3-0 (0-0)
Gólszerző: Gera (49., 60., 88.)
2003. június 11., Európa-bajnoki selejtező: San Marino-Magyarország 0-5 (0-2)
Gólszerző: Böőr (4.), Lisztes (21., 83.), Kenesei (61.), Szabics (77.)
2010. október 8., Európa-bajnoki selejtező: Magyarország-San Marino 8-0 (4-0)
Gólszerző: Rudolf (10., 25.), Szalai (18., 27., 48.), Koman (60.), Dzsudzsák (89.), Gera (92., 11-esből)

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egy német állítaná meg a németeket
Berti Vogts egykoron komoly sikereket ért el a német válogatottal, ám azeri kapitányként most saját nemzetére „tör” az Európa-bajnoki selejtezők A-csoportjában. A svédek presztízsmeccset vívnak a „magyar” hatosban, a franciák...
Tovább a teljes cikkhez »



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu