Ronaldo: Szenvedtünk, de kit érdekel?!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 10. 15:33
A portugál válogatott semmivel sem játszott tetszetősebben a magyarnál szerda este, és ezzel a vendégek játékosai sem szállnak vitába. Ugyanakkor amondók, a győzelmet nem kell megmagyarázni. Cristiano Ronaldo kétségkívül bölcs meglátása szerint az 1-0 éppen annyit ér a pontok tekintetében, mint egy nagyobb gólkülönbségű győzelem, Pepe és Liedson pedig együttesük lelki erejének tulajdonítja a sikert.


Fotó: Reuters

A portugál világsztárok nem voltak túl barátságosak a magyar újságírókkal budapesti vendégszereplésük alkalmával, és csupán hazájuk reprezentánsainak álltak meg néhány szóra a lefújás után az erre a célra kialakított zónában.

A legnagyobb figyelem hogy, hogy nem, Cristiano Ronaldót övezte, aki a győzelmet mindennél fontosabbnak tartja, minden mást csak mellékesnek tekint.

„Dánia ellen volt vagy harminc lehetőségünk, mégis csak egy pontot szereztünk. Most is mi irányítottunk, igaz, annyiszor nem kerültünk helyzetbe, mint a korábbi találkozókon. A lényegen azonban ez mit sem változtat: nyertünk. Néha szenvedni kell azért, hogy elérjük a célunkat.”

A megváltóként üdvözölt, nemrégiben honosított Liedson Ronaldóval összhangban nem bonyolódott magyarázkodásba, inkább hűvösen nyugtázta a végeredményt: 1-0 – oda.

„Egy gólt rúgtunk, amivel nyertünk. Hatékonyabbak nem is lehettünk volna. Nem volt túl közönségszórakoztató a játékunk, főleg annak fényében, hogyan teljesítettünk Koppenhágában, de most legalább megszereztük a három pontot. Ezt nem is kell tovább ragozni.”

A győztes gólt fejelő Pepe a csapategység diadalának tartja a budapesti győzelmet, aminek köszönhetően életben tartották továbbjutási reményeiket, és bizakodva vághatnak neki az októberi véghajrának. Mi, magyarok már kevésbé.

Az 1. csoport állása:
1. Dánia 8 5 3 0 15 4 18
2. Svédország 8 4 3 1 9 3 15
3. Portugália 8 3 4 1 10 5 13
4. MAGYARORSZÁG 8 4 1 3 9 5 13
5. Albánia 9 1 4 4 5 9 7
6. Málta 9 0 1 8 0 22 1

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu