Ez mi volt?! Nehéz lesz elszámolni vele

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 9. 22:38
Megint egy fejesgól, megint egy vereség. Miért nem tud megszületni az a bizonyos áttörés? Erwin Koeman együttese Portugália ellen sorozatban második hazai mérkőzését veszítette el a világbajnoki selejtezők során. Ezzel eldőlt, egyenes ágon már biztosan nem tudunk kijutni a dél-afrikai megmérettetésre, és a második helyhez is csoda kell. A vesztünket a Real Madrid hátvédje, Pepe fejesgólja jelentette az első félidő tizedik percében. Javuló támadójátékunk sem volt elég átütő azonban ahhoz, hogy mi is betaláljunk.


Fotó: Kovács Anikó
VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, EURÓPAI ZÓNA, 1. CSOPORT:
MAGYARORSZÁG-PORTUGÁLIA 0-1 (0-1)
Puskás Ferenc Stadion, 42 ezer néző, vezette: Lannoy (Dansault, Ugo) - mindhárman franciák.
MAGYARORSZÁG: Babos - Bodnár, Juhász, Gyepes, Halmosi - Tóth B. (Buzsáky 83.), Dárdai (Priskin 65.)- Huszti, (Hajnal 65.) Vadócz, Buzsáky, Dzsudzsák - Torghelle. Szövetségi kapitány: Erwin Koeman.
Cserék: Király (kapus), Mészáros, Bodor, Hajnal, Fehér, Buzsáky, Priskin.
PORTUGÁLIA: Eduardo - Bosingwa, R. Carvalho, Duda, B. Alves, -  Tiago (Rolando 88.), Deco (Simao Sabrosa 49.), R. Meireles, Pepe - Liedson (Nani 82.), C. Ronaldo. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz.
Cserék: Beto (kapus), Rolando, Simao Sabrosa, Veloso, Nuno Gomes, Nani, Joao Moutinho.
Gólszerző: Pepe (10.)
Sárga lap: Tóth (50.), Halmosi (90+3.) ill. Pepe (68.), Duda (77.)
Az utolsó szalmaszálba kapaszkodtunk volna bele a portugálok ellen, de a szerda esti ellenfélre ugyanezen megállapítás érvényes volt: egy esetleges budapesti pontvesztés már-már kilátástalan helyzetbe sodorta volna a világsztárokkal teletűzdelt, ám csapatként valamiért „köhögő” luzitánokat.

A portugál azonban profibb csapat annál, mint amit leszűrhettünk a világbajnoki selejtezősorozat korábbi találkozóiból. Kezdeti lendületük már a tizedik percben gólt eredményezett, ám ehhez Babos Gábor bizonytalan kijövetelére(?) is szüksége volt: Pepe 2, azaz két méterről fejelt a magyar kapuba.

A kíméletlenül gyorsan jött pofon kijózanító erővel hatott: percek alatt rendeztük sorainkat, bár ez többnyire kimerült a labdaszerzésekben. Hogy azután mi történt? Dzsudzsák Balázs és Torghelle Sándor ment előre, a többiek pedig tisztes távolból figyelték, mit alkot a mieink két legagilisabb futballistája. Sokra nem mentek két szál magukban.

A legközelebb a PSV szélsője került a gólszerzéshez magyar oldalon az első félidőben, ám remek szabadrúgása ha nem is sokkal, de kitért a jobb sarok elől. A következő helyzetre csak vártunk, vártunk, de csak nem akart jönni – nem véletlen, hogy Erwin Koeman magát meghazudtolva átállította csapatát a kétcsatáros játékra Priskin Tamás behozatalával.

Eredménye azonban sem ennek, sem más szerkezeti átalakításának nem volt, így keserűen sommázhatjuk: már csak a csoda segíthet. Vagy már az sem…

94. perc: Vége. De számunkra még nincs vége a vereség ellenére sem!

93. perc: Halmosi sárgult be.

92. perc: Buzsáky adta el a labdát, így a portugálok vezethetnek ismét támadást Babos kapuja felé. 

90. perc: Négy perc ráadás következik.

89. perc: Ronaldo harcolt ki jó helyről szabadrúgást az övéinek, ám nem alakult ki nagyobb helyzet ebből a lehetőségből. 

88. perc: Rolando áll be a vendégeknél Tiago helyére. 

83. perc: Duda és Bodnár kakaskodtak egy kicsit, a labda mindenesetre nálunk maradt és Boci bedobása után remek helyzet alakult ki a portugál kapu előtt. Torghelle Priskint találta el a lövésével. 

83. perc: Tóth Balázs hagyja el nálunk a pályát és a Queens Park Rangers középpályása, Buzsáky Ákos állt be a csapatba. 

82. perc: Liedson le, Nani be a portugáloknál. 

Véget ért az albán-dán találkozó. A végeredmény:1-1.

Zúg a Hajrá Magyarok! A közönség és - úgy tűnik - a csapat sem adja fel a harcot tíz perccel a vége előtt.

80. perc: Bodnár beadása után Torghelle esett el rejtélyes körülmények között a tizenhatos közepénél. A bíró nem látta büntetőnek az esetet. 

79. perc: A szabadrúgást Bodnár László bombázta kapura, Eduardo letérdelve, lábbal védte a löketet. Szép volt Boci!

77. perc: Egy előreívelt labdát követően Torghellét rántotta le Duda, aki megúszta egy sárga lappal az esetet. Pedig utolsó emberként vétett.

76. perc: Priskin fejjel szerezte meg a labdát, Torghelléhez játszott, aki rövid labdavezetést követően lőtt egy védőbe. 

74. perc: Dzsudzsák beadását követően Eduardo egy kézzel kapott bele a labdába, a kipattanót Hajnal két védő szorításában kapásból mellébombázta. Végre megmozdult az eddig eléggé állott levegő.

72. perc: Ronaldo toporzékol egy rossz passz után, mi pedig képtelenek vagyunk egy kidolgozott támadást végigvinni a portugál kapu felé. 

70. perc: Szépen hoztuk fel a labdát a tizenhatos előteréig, ám Dzsudzsák elől már menteni tudtak a hátvédek. 

68. perc: Pepe kapott sárgát. 

66. perc: Egy labdaszerzés után Hajnal nem mert lőni, jobbra kilöbbölt labdáját azonban eltakarították a vendégek. 

65. perc: Dárdai helyén Priskin, míg Huszti Szabolcs helyett a Dortmund középpályása, Hajnal állt be.

65. perc: Priskin Tamás készülődik. Vajon kinek a helyére áll majd be az Ipswich légiósa? Mellette Hajnal Tamás álldogál a kispad előtt teljes harci díszben. 

Az ellenfél pocskondiázását aztán felváltja a füttyszó, amely a luzitánok minden megmozdulását végigkíséri.

A rajongók éppen Cristiano Ronaldo nemi hovatartozásának kérdését feszegetik, ám ez a legkevésbé sem zavarja meg a portugálok kapitányát. 

A stadion egyetlen nagy testként lélegzik. Az aréna két oldalán elhelyezkedő táborok egymást felülordibálva vetélkednek. Nem lehet panasz a közönségre. 

55. perc: Tiagót indították két védő háta mögé, de Babos együtt élt a játékkal. 

52. perc: Dzsudzsák ért hátra védekezni és szerelte remekül Valentét. 

50. perc: Tóth Balázs rúgta fel a cselezgető Liedsont, amiérta francia játékvezető sárga lapot mutatott fel a Genkjátékosának.

49. perc: A középpályás helyett Simao Sabrosa a pályán. 

48. perc: Deco maradt a földön, olyannyira, hogy úgy néz ki, csere lesz. 

46. perc: Elindult a második játékrész! Hajrá magyarok! Ünnepeljük diadallal a magyar válogatott történetének 100. vb-selejtezőjét!

Máris itt a második félidő, pályán a magyar válogatott, amelyben úgy néz ki, egyelőre nincsen változás. Ahogy a portugáloknál se.

Albánia kiegyenlítette hátrányát a dánok ellen hazai pályán. Nicklas Bendtner találatára a második félidő elején Bogdani válaszolt. 

46. perc: Vége az első félidőnek. Bár bátrabban támadunk, mint az előző találkozón, ám egyelőre Dzsudzsák Balázst leszámítva nincs igazán kreatív ember a válogatottban. Torghelle Sándor pedig bármennyire küzd elöl, nem igazán tud érvényesülni a rutinos vendégvédők között. 

45. perc: Egyperces hosszabbítás következik. 

42. perc: Dzsudzsák kavart a balszélen, beadása után Tóth Balázs elől mentett Pepe.

40. perc: Ronaldo dühöng. Nem bírja elviselni, hogy a nála kevesebbre taksált, ám annál nagyobb szívvel megáldott Juhász Roland sportszerűen és szép mozdulattal szerelni tudta. 

39. perc: Ennél ellőni is jobb ötlet volna. Huszti ívelt - üres területre. 

39. perc: Ismét Torhelle a főszerepben, aláfutottak Sanyinak, jó helyről jár szabadrúgás a mieinknek. 

36. perc: Mindenki Sanyija, Torghelle úrnagy nehézségek árán, de annál szebb mozdulatokkal tartotta meg a labdát a védők gyűrűjében, majd a támadás végén egy remekbeszabott ollózással próbálkozott. Az Augsburg csatára már előbbre jár e tekintetben, mint Ronaldo...

33. perc: Juhász fejelte ki a beívelést. 

A közönség szórakoztatja magát az üres pillanatokban. Eközben Deco készülődik szabadrúgáshoz a jobbszélen. 

30. perc: Óriási helyzet a vendégek előtt. Ronaldo lőhetett középről, Babos azonban remek vetődéssel védeni tudott. Valamelyest javította gól előtti hibáját a NEC portása. 

29. perc: Azt azért mégse... Ronaldo akart ollózni, ám már az ugrás előtt meggondolta magát Gyepes árnyékától való félelmében. 

28. perc: Dzsudzsák nem bír magával. Üresen hagyták a tizenhatos bal sarkánál, ám fel se nézett, úgy lőtt az égbe. 

27. perc: A gólszerző Pepe a földön. Most nem ő a közönségkedvenc...

25. perc: Közel volt az egyenlítést!!! Ismét a PSV Eindhoven középpályása, immáron valamelyest közelebbről. Óriási lövése azonban alig-alig, de elkerülte a kaput. 

24. perc: Bodnárt rántották le sárga lapot érően. Csak Lannoy szerint nem ért büntetést az eset, a 42 ezer néző nagyobbik része szerint viszont másképp gondolta. 

23. perc: Dzsudzsák. 28 méter. Bomba. De mellé süvített egy portugál láb közbenjárásával. 

Apróbb szabálytalanságok tördelik a játékot, ám a labdabirtoklás valamelyest kiegyenlítődött az utóbbi percekben. 

18. perc: Dzsudzsák ment el a jobbon, ment is középre a labda. Ahol senki se várta.

16. perc: Magas beadás a hosszú sarokra, Gyepes érte el a lasztit, ám a reflektorok irányába sikerült csak fejelnie. 

16. perc: Halmosi indította Husztit a balszélen, akit feltartottak. Veszélyes helyről jöhetünk szabadrúgással. Mindenki talpon.

Csalódott hangok a lelátóról és a sajtószektorból egyaránt. Senki sem akarja elhinni, hogy máris hátrányba kerültünk...

11. perc: Huszti kopírozhatta volna le Deco beívelését, ám a vendégek menteni tudtak.

10. perc: 0-1 Vezetnek... Deco beadta, Pepe befejelte... A Real hátvédje kb. két méterről bólintott a pocsékul kifutó Babos kapujába. Nem lehet igaz.

9. perc: A balszélről, az alapvonal közeléből jöhetnek szabadrúgással a portugálok Bodnár szabadrúgása után..

9. perc: Nem hagyjuk levegőhöz jutni a vendégeket, igaz, mi sem jutottunk tovább az előre ívelgetésnél. 

7. perc: Ronaldo egyelőre nem sok sót eszik meg remek belső védőpárosunk mellett,óriási harcikedvvel estünk neki az ellenfélnek.

4. perc: Juhász kapott a lábához egy felszabadítást követően, miután rátartottak. Nehogy, nehogy... De nincs komolyabb baj.

3. perc: Babosba szállt bele Liedson meglepő durvasággal, úgy tűnik érzik a vesztüket a luzitánok...

2. perc: Az első kapu előtti kavarodás: elvesztettük a labdát, amely Ronaldóhoz került, ám beadását Gyepes remek ütemérzékkel kistukkolta.

1. perc: Liedson és Ronaldo útjára indította a labdát! Elkezdődött az élet-halál harc a két csapat között!

 

20:45. A két csapatkapitány teszi le az ilyenkor megszokott esküt. A himnuszok is elhangzottak, nincs más hátra, mint előre! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

20:39. Érkeznek a csapatok a pályára Cristiano Ronaldo és Juhász Roland vezetésével. Piros mez, fehér nadrás, zöld sportszár a mieinknek; fehér felső, piros nadrág és fehér sportszár a portugálokon. 

20:32. Jöhet a MAGYAR VÁLOGATOTT!!! Babos Gábor, Bodnár László... sorolja a szpíker, minden névnél üdvrivalgás. Hol van már a szombati csalódottság, mindenki a csapat mellett, mindenki a magyar válogatott sikeréért használja el utolsó hangszálait is.

20:30. Közben véget ért a svédek mérkőzése, amelyet ismét egy szerencsés góllal nyertek meg Málta vendégeként Lars Lägerback tanítványai. 

20:29. Folyik a portugálok bemutatása. Fütty itt, fütty ott. Nem örvendenek nagy népszerűségnek a vendégek. De hát mire is számítottak?! 

20:27. Kisebb lazítás után mindkét csapat bevonul az öltözőbe. Közben a satadionban már alig találni üres részeket. Ééés felhangzik az est első egész stadiont betöltő Ria-Ria-Hungáriája!

20:24. A mieink elsősorban a beadásokat, a luzitánok Ronaldo vezetésével a távol lövéséket gyakorolják. Érdemes lesz kétszer is meggondolnia Bodnár Lászlóéknak, hogy felrúgjanak-e valakit a tizenhatos közelében.

20:20. A fair play napja miatt ma talán még sportszerűbb játékot és szurkolást láthatunk majd a Puskásban.  Ennek érdekében a szpíker máris felhívta a szurkolók figyelmét, hogy a pirotechnikai eszközöket inkább elő se vegyék, mert nem biztos, hogy jól járnának. Például lemaradhatnak egy esetleges magyar sikerről!

20:18. A népszerű újságíró és humorista, Farkasházy Tivadar - még nem tudva a skandinávok vezető találatát - elmondta nekünk a szíve szerint a győzelemre voksolna, az esze azonban vereséget sugall. Lassan a három pont is kevés lesz a továbblépéshez. 

20:14. Eddig tartott a reménykedés: vezetnek a svédek. Egy öngól jelenti úgy tűnik a szigetországiak vesztét: Azziopardi talált be a saját kapujába.

20:12. Készül a szenzáció! Málta-Svédország a 80. percben 0-0!!!

20:10. A keddi tréningen a szabadrúgásokat remek százalékban értékesítő Simao Sabrosa a kispadon kezdi a találkozót, helyén a Sporting honosított csatára, Runiz Liedson kezd majd. 

20:05. Cristiano Ronaldo vezetésével - hatalmas füttykoncert keretében - kifutott a gyepre a sztároktól hemzsegő portugál csapat is. A Real Madrid klasszisa ezúttal a honi hölgyrajongóknál is a második helyen van. Az első helyet természetesen Dárdai Pál és társai foglalják el a csinosabbnál csinosabb hölgyeknél.

20:00. Nemzeti csapatunk kapitánya ezen a mérkőzésen: Juhász Roland! Remek hír tehát a magyar érzelműek számára, hogy az Anderlecht védője vállalni tudja a játékot a luzitánok ellen.

19:55. A magyar válogatott már a Puskás-stadion gyepén, Erwin Koeman fiai elkezdték a bemelegítést. Óriási taps fogadta a mieinket annak ellenére is, hogy még nem telt meg teljesen az egykori Népstadion.

19:30. Köszöntjük kedves olvasóinkat! A rendőrség komolyabb erőkkel vonult fel a Puskás Ferenc Stadionhoz, egyelőre azonban csend és béke honol az arénánál. 

 AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA:

1. Dánia 7 5 2 14–3 11 17
2. MAGYARORSZÁG 7 4 1 2 9–4 5 13
3. Svédország 7 3 3 1 8–3 5 12
4. Portugália 7 2 4 1 9–5 4 10
5. Albánia 8 1 3 4 4–8 –4 6
6. Málta 8 1 7 0–21 –21 1

 

A FOGADÓIRODÁK A PORTUGÁLOKNAK ADJÁK A MECCSET:
A nemzetközi fogadóirodákat alapul véve legkisebb, a portugálok győzelmére vonatkozó odds a bet365.com oldalán található, ahol mindössze 1,44-szeres pénzt fizetnek a luzitánok sikeréért. A legmagasabb ilyen adat a totesport.com-on található (1,57). 
A mieink sikeréért a betfair fizetné a legtöbbet, 8,2-es szorzót kalkuláltak a Koeman-csapat győzelmére. A legesélyesebbnek a totesport tartja Dárdai Pálékat (4).

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Babos Gábor (NEC Nijmegen), Király Gábor (1860 München), Köteles László (Racing Genk)
Védők: Fehér Csaba (NAC Breda), Juhász Roland (Anderlecht), Tímár Krisztián (Plymouth), Gyepes Gábor (Cardiff City), Bodor Boldizsár (Roda JC), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA)
Középpályások: Huszti SzaBolcs (Zenit), Dzsudzsák Balázs (PSV), Halmosi Péter (Hull City), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Vadócz Krisztián (Osasuna), Tóth Balázs (Racing Genk), Dárdai Pál (Hertha BSC), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers)
Támadók: Torghelle Sándor (Augsburg), Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

A PORTUGÁL VÁLOGATOTT KERETE:
Kapusok: Beto (Porto), Daniel Fernandes (VFL Bochum), Eduardo (SC Braga), Moreira (Benfica).
Hátvédek: Bruno Alves (FC Porto), Goncalo Brandao (AC Siena), Zé Castro (RC Deportivo), José Bosingwa (Chelsea FC), Pepe (Real Madrid), Miguel (Valencia CF), Ricardo Carvalho (Chelsea FC), Rolando (FC Porto).
Középpályások: Deco (Chelsea FC), Eliseu (Lazio), Joao Moutinho (Sporting), Raul Meireles (FC Porto), Duda (Sevilla CF), Tiago (Juventus FC).
Csatárok: Edinho (Málaga), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hugo Almeida (Werder Bremen), Boa Morte (West Ham United), Nani (Manchester United), Simao Sabrosa (Atletico Madrid).

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu