Ronaldo: Fontos útelágazáshoz érkeztünk

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 10. 09:20
Példátlan sérüléshullám sújtja a svédeket a Portugália elleni labdarúgó világbajnoki selejtező előtt, Lars Lagerbäck szövetségi kapitány több kulcsemberére sem számíthat a hatalmas téttel bíró rangadón. A vendégek oldalán Cristiano Ronaldo sorsdöntőnek nevezte a szombati mérkőzést, és úgy véli, amennyiben csapata vesztesen hagyja el a Rasunda Stadion játékterét, komoly veszélybe kerülhet Portugália vb-szereplése.


 

Lars Lagerbäcknek, a hazaiak mesterének borzasztóan nehéz dolga lesz a portugálok elleni kezdőtizenegy összeállításakor, hiszen egy egész csapatra való játékosának szolgálataitól kénytelen eltekinteni a soron következő találkozón. A védelemben nincsen bevethető állapotban Olof Mellberg és Erik Edman, míg a pálya közepén Anders Svensson és Christian Wilhelmsson hiányával kell megküzdeniük a Háromkoronásoknak.

A sérüléshullám a csatársort sem kímélte: Henrik Larsson a keddi edzésen kapott a combjához, húzódásának következtében az elkövetkezendő hetekben csak a partvonalon túlról szoríthat társainak.

A svédek szakvezetője elárulta, számára eddig példátlan feladattal kell megbirkóznia Portugália ellen: „Borzasztóan erős ellenféllel kell felvennünk a kesztyűt szombaton, a temérdek hiányzó ráadásul nagyban megnehezíti a dolgunkat. Eddigi kapitányi éveim legembertpróbálóbb kihívása elé nézek.”

A szakember szokásához híven továbbra sem árulja el, hogy a 4-4-2-es vagy a 3-5-2-es hadrendet választja a soron következő selejtezőn, ám a csapat körül sürgő-forgó újságírók úgy tartják, kreatív emberei hiányában visszatér a korábban megszokott és eredményes 4-4-2-es taktikai felálláshoz.

A portugálok sem legjobb keretükkel érkeznek „észak Velencéjébe”, Carlos Queiroz szövetségi kapitánynak elsősorban azon kell törnie a fejét, hogyan pótolja a pálya közepéről hiányzó Decót, Simao Sabrosát és Maniche-t. A védelemben Ricardo Carvalhót kell helyettesíteniük a vendégeknek.

A bordómezesek legértékesebb játékosa, Cristiano Ronaldo szerint fontos útelágazáshoz érkezett csapata: amennyiben pont nélkül tér haza a svéd fővárosból, úgy könnyen búcsút inthet világbajnoki álmainak.

„A Dánia elleni hazai pofon után nem engedhetjük meg magunknak, hogy újabb vereséget szenvedjünk a csoportban. Remélem, tanultunk hibáinkból, és a másik skandináv együttes ellen nem lépünk ugyanabba a folyóba” – adott hangot bizakodásának a portugál zseni.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu