Robinho: Végig ütöttek-vágtak minket

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 21. 09:52
Elismerte, hogy a kezéhez ért a labda második góljánál Luis Fabiano, a brazil labdarúgó-válogatott Elefántcsontpart elleni meccsén a világbajnokság F-csoportjában. A dél-amerikaiak szövetségi kapitánya, Dunga szerint jogtalan volt Kaká kiállítása, Sven-Göran Eriksson bocsánatot kért csapata teljesítményéért, Didier Drogba Fabianót dicsérte, Kaká és Robinho pedig a meccs nehézségeiről beszélt. Nyilatkozatok.


Fotó: Reuters

 

Luis Fabiano: „Régóta keményen dolgozom, de mindeddig ezt gólokban nem mutatkozott meg. Megkönnyebbültem, hogy végre betaláltam – magyarázta a csatár, aki újságírói kérdésre elismerte, második góljánál kezezett. – A labda valóban a kezemhez ért, de véletlenül történt, így azt gondolom, hogy érvényes találat született. Nincs konkrét célkitűzésem, hogy hány gólt szerzek a világbajnokságon, igyekszem továbbra is keményen dolgozni és annyi találatot lőni, amennyit csak tudok." 

Dunga: „Az első mérkőzés, mindenki számára nehéz, láthattuk, hogy a folytatás mennyivel jobbra sikerült. Ma egy kemény, fizikális csapattal játszottunk, de mi jobban bántunk a labdával és türelmesebben építettük fel támadainkat – elemzett a szövetségi kapitány. – Egyelőre kérdés, ki helyettesíti Kakát, de a piros lapja nem volt igazságos, mert az első sárga lapjánál ellene szabálytalankodtak. Amióta megérkeztünk a világbajnokságra többször figyelmeztettem mindenkit, hogy tizenegy emberrel kell befejeznünk mérkőzéseinket, nem sikerült. Azt gondolom, hogy keményen játszottunk, de futballoztunk. 

Kaká: „Nem azért futottunk ki a gyepre, hogy háborúzzunk, a képek magukért beszélnek – nyilatkozta a lefújás után a Real Madrid középpályása. – A találkozó ugyanakkor túlságosan eldurvult, amely leginkább a nézők számára káros. Egyébként elégedett vagyok saját teljesítményemmel, a csapat is nagyszerű volt, két mérkőzés alatt továbbjutottunk a halálcsoportból."  

Robinho: „Az első perctől kezdve ütöttek-vágtak minket, miközben mi csak futballoztunk, Kaká pedig soha senkit sem könyökölne le, az ellenfél csak szimulált – szögezte le Robinho. – Kemény mérkőzésen vagyunk túl, kihasználtuk lehetőségeinket és megérdemelten győztünk. Portugália ellen sem lesz egyszerű dolgunk, de nyerni szeretnénk és első helyen továbbjutni a csoportból."

Sven-Göran Eriksson: „A torna és minden egyes mérkőzés kemény. Egymás után két nehéz találkozót játszottunk – magyarázta az elefántcsontparti szövetségi kapitány, aki így folytatta. – Elnézést kérek a mai teljesítményünkért, néhány hibát vétettünk, amelyet Brazília kihasznált, de nem meglepő, mert egy fantasztikus csapatról van szó. Szervezetten védekeztünk, csakúgy mint Portugália ellen, de a brazilok ellen tökéletes játékra van szükség a győzelemhez. 3-0-s hátrányban gólokat kellett rúgnunk, és szerintem legalább kettőt be is lőhettünk volna. Öt nap múlva újabb meccset játszunk és a gólarány dönt, ezt ne felejtsük el."

Didier Drogba: „A találkozó kulcsfigurája Luis Fabiano volt. Két nagyszerű találatot jegyzett, még akkor is, ha az egyik nem tűnt teljesen szabályosnak – mondta a 79. percben szépítő Drogba a Sky televíziós csatornának. – Túl nagy teret hagytunk neki és ő könyörtelenül megbüntetett minket ezért. Tudtuk, hogy az összecsapás nehéz lesz, Brazília a világ legjobb csapata, akadtak lehetőségeink, de egyszerűen jobbak voltak. A továbbjutási esélyeinket nagyban befolyásolja a hétfői portugál-észak-koreai mérkőzés." 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Brazília továbbjutott, Kakát kiszórták
GÓLVIDEÓK! Hollandia után megvan a második továbbjutó is a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon: mivel Brazília 3-1-re legyőzte a G jelű négyesben a Didier Drogbával felálló Elefántcsontpartot, immáron hat pontot gyűjtött és...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu