KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ELEFANTCSONTPARTI_LABDARUGO_VALOGATOTT"
Elefántcsontpart Afrika-kupa-győztes! 2015. február 8. 23:25 Az Elefántok ugyanúgy Ghána ellen, és ugyanúgy góltalan döntőt követő, maratoni büntetőpárbajban nyerték az Afrika-kupa-címet, mint első alkalommal, 23 évvel ezelőtt!
 
Afrika Kupa-győztes kapitány Drogbáéknál 2014. július 31. 19:15 A francia Hervé Renard lett az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Elődje, a honfitárs Sabri Lamouchi azok után távozott, hogy a csapat nem jutott tovább a csoportjából a brazíliai világbajnokságon.
 
Costa Rica-Görögország a negyeddöntőért! 2014. június 24. 23:57 Utolsó percben belőtt büntetővel vánszorgott tovább a görög labdarúgó-válogatott a világbajnokságon, Jorgosz Szamarasz jóvoltából, az Elefántcsontpart elleni, keddi harmadik fordulós csoportmeccsen, Fortalezában. A hellének gól sem lőttek az első két összecsapáson, de most megcsinálták a nagy előzést, és Costa Rica ellen játszhatnak a negyeddöntőért. Eközben Kolumbia 4-1-gyel lépte le Japánt, és kilenc ponttal lépett tovább a csoportból. A cuiabái meccs vb-történeti jelentőséggel is bír, a hajrára ugyanis beállt a 43 éves kapus Faryd Mondragón a dél-amerikaiaknál, ezzel pedig megdöntötte Roger Millar korrekordját, immár ő minden idők legöregebb vb-játékosa azok közül, akik akik pályára léptek. James Rodríguez gólig és gólpasszig jutott, pedig csak egy félidőt játszott. A korábbi meccseken csak pados Jackson Martínez is villogott. A Kávésok Uruguayjal randevúznak a 16 között CONMEBOL-derbi keretében.
 
Táncoló kolumbiaiak, búsuló Elefántok 2014. június 19. 20:00 Ismét nyert a világbajnokságon Kolumbia, ezúttal azonban az utolsó másodpercig izgulnia kellett Elefántcsontpart ellen, a C-csoport csütörtöki összecsapásán, a fővárosban. Egy szöglet és egy kontra vezetett a kolumbiai gólokhoz a második félidő közepén, előbb James Rodríguez, majd az ifjú csereember, Juan Fernando Quintero villant. Gervinho magánszáma ugyan reménysugarat jelentett az afrikaiak számára, ám a gólgazdag tíz perc után újabb találat már nem született a végén. Kolumbia nyeregben érezheti magát: ha nem nyer Japán, akkor már a forduló után kvalifikálja magát a nyolcaddöntőre.
 
Két perc alatt fordítottak Drogbáék 2014. június 15. 05:29 Megérdemelten győzött Elefántcsontpart a második félidőre kissé elfáradó Japán ellen a C-csoport első fordulójának második meccsén, magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka, Recifében. Didier Drogba beállása után kaptak erőre az Elefántok, Serge Aurier két beadását is gólba tartó fejes követte, először Wilfried Bony, majd Gervinho volt eredményes. Az afrikaiak tartják a lépést Kolumbiával.
 
Felsült sztárok, Zambiáé az Afrika-kupa 2012. február 12. 23:59 VIDEÓ! Sztárjai hagyták cserben Elefántcsontpartot: Didier Drogba a második félidőben, Kolo Touré és Gervinho a végső tizenegyesrúgások alkalmával vétette el a maga büntetőjét, Zambia ezeknek is köszönhetően megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját. Az Elefántok úgy veszítették el az aranyérmet, hogy gólt sem kaptak a tornán.
 
Drogba kettő - négyben az Elefántok 2012. február 4. 22:21 Didier Drogba duplájával és Yaya Touré találatával Elefántcsontpart 3-0-s győzelmet aratott a társházigazda Egyenlítői-Guinea ellen a labdarúgó Afrika-kupa negyeddöntőjében. A másik ágon Zambia ugyanilyen arányban intézte el Szudán nemzeti együttesét. Vasárnap Gabon-Mali (17.00 - a győztesek az Elefántokkal találkoznak) és Ghána-Tunézia (20.00 - a győztes Zambiával találkozik) összecsapásokat rendeznek.
 
Az Elefántok nem tudnak hibázni 2012. január 30. 21:14 Elefántcsontpart válogatottja 2-0-ra legyőzte Angolát az Afrika-kupa B-csoportjának zárókörében, így pontveszteség és kapott gól nélkül abszolválta magát az egyenes kieséses szakaszba.
 
Az Elefántoktól Algéria kispadjára ült 2011. július 3. 12:27 Vahid Halilhodzic lett a 2010-es világbajnokságot megjárt algériai labdarúgó-válogatott kapitánya, a bosnyák szakember célja a 2013-as Afrikai Nemzetek Kupájára és 2014-es világbajnokságra való kijutás.
 
Drogba-duplával fordítottak az Elefántok 2011. március 28. 14:37 Megőrizte makulátlan mérlegét az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott a Benin elleni ANK-selejtezőn vasárnap. François Zahoui csapata Didier Drogba duplájával fordított a Ghánában, semleges pályán rendezett találkozón.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu