Felsült sztárok, Zambiáé az Afrika-kupa

Szerző: SHLétrehozva: 2012. február 12. 23:59
VIDEÓ! Sztárjai hagyták cserben Elefántcsontpartot: Didier Drogba a második félidőben, Kolo Touré és Gervinho a végső tizenegyesrúgások alkalmával vétette el a maga büntetőjét, Zambia ezeknek is köszönhetően megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját. Az Elefántok úgy veszítették el az aranyérmet, hogy gólt sem kaptak a tornán.


 

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, DÖNTŐ:

Zambia-Elefántcsontpart 0-0 - büntetőkkel: 8-7

Gabon, Libreville, vezette: Badara Diatta (szenegáli).

Zambia: Mweene - Musonda (Mulenga, 12., F. Katongo, 73.), Sunzu, Himoonde, Nkausu - Sinkala, Lungu, Chansa, Kalaba - C. Katongo, Mayuka. Szövetségi kapitány: Hervé Renard.

Elefántcsontpart: Barry - Tiené, Kolo Touré, Bamba, Gosso Gosso - Zokora (Ya Konan 75.), Tioté, Yaya Touré (Bony, 87.) - Gervinho, Kalou (Gradel, 63.), Drogba. Szövetségi kapitány: Francois Zahoui.

Kiegyenlített meccsen a Chelsea sztárja dönthetett volna, de a 70. percben Drogba csúnyán fölé lőtte a tizenegyest. Sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett találat, így jöhettek a büntetők. Az orosz rulettet Zambia nyerte.

A győzteseket Sunzu értékesített pontrúgása repítette a mennybe és a kontinens trónjára. 1974-ben és 1994-ben másodikak lettek, 1982-ben, 1990-ben és 1996-ban harmadikok. Ez a "Rézgolyók" legnagyobb sikere.

A TIZENEGYESRÚGÁSOK LEGIZGALMASABB PILLANATAI:

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu