Recoba: így múlik el a világ dicsősége

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 4. 19:19
Az olasz bajnoki címvédő Internazionalétől júniusban útjára engedett csatár, Alvaro Recoba a következő szezontól a görög első osztályú Panioniosz Athén klubjának futballistája lesz. A 32 éves uruguayi zseni két évre, 2,4 millió eurós fizetésért választotta az Ewald Lienen által gardírozott fővárosi alakulatot.


Recoba 176 meccsen 53-szor volt eredményes az Interben, de talán soha nem tudta igazán készpénzre váltani képességeit a Serie A-ban. Kivételes szabadrúgásspecialista, igazi művész, váratlan cselei, fineszes megoldásai a legnagyobbak közé avathatták volna...

 

De nem. Istenadta tehetségéhez ugyanis nem párosult győztes mentalitás. Más szavakkal: nem nagybetűs klasszis. Nem mérhető Tottihoz, Raúlhoz, vagy Drogbához.

 

Apróbb-nagyobb sérülések, útlevélproblémák miatti botrány, s döntő pillanatokban vétett bosszantó hibák kísérték pályafutását. S Recoba mindezekből nem tudott tanulni, a hit, az alázat, a tűz végig hiányzott belőle.

 

A sztár pedig nem akármilyen ajánlólevéllel érkezett 1997-ben Milánóba (58 meccs 62 gól az uruk nemzeti bajnokságában), s tizenegy évvel ezelőtt hamar félelmetes bombagólokkal tette le névjegyét a Giuseppe Meazza-stadion gyepén.

 

Az uruguayi válogatott támadó egy időben a világ legjobban fizetett játékosa is volt, de sehogy sem sikerült érvényesülnie a foci egyik fővárosban. A Veneziában már felszabadultabban futballozhatott 1999-ben, ahol megint csak szórta a gólokat, ezután sem sikerült azonban bérelt helyet szereznie Massimo Moratti klubjánál a kezdőcsapatban. A legutóbbi idényt az FC Torino egyesületénél töltötte az "El Chino" becenéve hallgató játékos, de nem sok vizet zavart, 22 meccsen csupán egyszer ünnepelhetett gólt.

 

A 69-szeres válogatott labdarúgó szerződése júniusban járt le a nerazzurriknál, azóta szabadon igazolható volt. A játékos most úgy döntött, az athéni szurkolókat boldogítja cseleivel a következő két szezonban.

 

A Panionioszt két éve a német mester, Ewald Lienen irányítja, az elmúlt szezonban a figyelemre máltó ötödik helyet csípték meg a fővárosiak. Az Intertotó-kupában a Napoli jelentette a végállomást számukra, a múlt héten, a görög élvonalban a Skoda Xanthi elleni vereséggel kezdtek a piros-kékek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu