Rajt előtt: még mindenki optimista

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 9. 14:53
Már minden dél-afrikai várost betölt a vuvuzela hangja: pénteken kezdetét veszi a XIX. labdarúgó-világbajnokság. Immár minden válogatott a helyszínen készül az első mérkőzésre és nem meglepő, ilyenkor még szinte mindenki bizakodó, a nagy esélyesek kivétel nélkül látnak esélyt a végső sikerre. Igaz, vannak olyanok is, akik a riválisokra igyekeznek mázsás súlyokat pakolni, hogy ezzel próbálják levenni magukról a terhet.


NYILATKOZATOK A VB-NYITÁNY ELŐTT AZ ESÉLYEKRŐL:

CACAU (A NÉMET VÁLOGATOTT CSATÁRA):

„Nagyszerűen érzem magam, hiszen minden labdarúgó álma, hogy szerepelhessen a világbajnokságon. Elégedett lehetek, tagja vagyok a német válogatottnak, amelyben otthon érzem magam. Németül gondolkodom, németnek vallom magam. Az a célom, hogy pályára is léphessek, bár Lukas Podolski, Mario Gomez és Miroslav Klose még egy picivel előttem áll a rangsorban. Nehéz feladatot jelent a világbajnokság megnyerése, de tudom, hogy az ellenfelek tisztelik a német csapatot. Félnek tőlünk, mert mi sohasem adjuk fel. Különleges érzést jelentene, ha magasba tarthatnám a világbajnokság trófeáját!”


GIANLUCA ZAMBROTTA (VILÁGBAJNOK OLASZ LABDARÚGÓ):

„Még a rajt előtt vagyunk, de ismerjük azt az utat, amely a jó eredményhez vezet. Reméljük, hogy megőrizzük a trófeát, mindannyian erre vágyunk. Hiszünk abban, hogy ismét megnyerjük a világbajnokságot, ez pozitív és fontos dolog. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megvédjük a címünket!”

FABIO CANNAVARO (VILÁGBAJNOK OLASZ LABDARÚGÓ):

„Hogy ismét magasba emelhetem a trófeát? Nagyon remélem…”


KOLO TOURE (AZ ELEFÁNTCSONTPARTI VÁLOGATOTT VÉDŐJE):

„Tehetséges a csapatunk, jól felkészültünk, nagyon keményen edzettünk. De tudjuk, nehéz dolgunk lesz, különösen a brazilok és a portugálok ellen. Természetesen csapattársaimmal együtt én is ismerem az ellenfeleink számos játékosát az európai klubsorozatokból, tudom, mire számítsak. Természetesen Észak-Koreát nem ismerjük olyan jól. Bejutunk-e a következő körbe? Ki tudja…”


GIANLUIGI BUFFON (VILÁGBAJNOK OLASZ KAPUS):

„Egyre nagyon az izgalom a rajt közeledtével. Az emberek azt állítják, hogy esélytelenek vagyunk? Ez csak a javunkra szolgálhat, hiszen nincs veszítenivalónk. Nagyszerű ellenfelek várnak ránk, de ez természetes. Ha tovább akarsz jutni, akkor találkoznod kell velük. De az olasz válogatott tudja, hogy mit akar, egyértelmű ötletei vannak a sikerre!”


GONZALO HIGUAIN (AZ ARGENTIN VÁLOGATOTT CSATÁRA):

„Mi is tudjuk, hogy most a spanyol válogatott játssza a legjobb futballt. De a világbajnokságon sohasem lehet tudni, hogy mit tartogat a holnap. De egyértelmű, hogy Spanyolország a legesélyesebb a világbajnoki címre. Argentína az országom, érte harcolok, remélem, hogy hazavihetjük ezt a gyönyörű trófeát. Bízunk abban, hogy Lionel Messi ugyanolyan teljesítményt nyújt majd, mint a spanyol bajnokságban. Ez döntő előnyt jelenthet a számunkra. Tudjuk, hogy nagyon kemény lesz a világbajnokság, mert a legjobb játékosok jöttek el a tornára. Szinte tökéletes teljesítményre lesz szükség a világbajnokság megnyeréséhez.”

A RÉSZTVEVŐ CSAPATOK BEMUTATÁSA, ITT!

A STADIONOK BEMUTATÁSA, ITT!

A VILÁGBAJNOKSÁG MŰSORA, ITT!

A VILÁGBAJNOKSÁG DALA:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tanuld meg Shakira vb-táncát! - videó
Bár Kolumbia nem jutott ki a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra, Shakira vébélázban ég. A szexis énekesnő igazi afrikai hangulatot csempészett legújabb számába, amelynek témája mi más, mint a közelgő seregszemle. S ha már...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu