Puskás Ferencért szóltak a harangok

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 17. 19:18
Szentmisével és meghitt hangulatú emlékkoncerttel adóztak Puskás Ferenc emlékének hétfő este a budapesti Bazilikában. A legenda halálának második évfordulójára rendezett megemlékezést az Alzheimer-kórban szenvedők megsegítésére szervezett jótékonysági koncert követte. A megindító eseményen természetesen több ismerős arc is felbukkant.


 

Puskás Ferenc, minden idők legjobb magyar futballistája két esztendővel ezelőtt hagyott itt bennünket. Pancho - ahogy Spanyolországban hívták - Alzheimer-kórban szenvedett, amely hosszú ideig meg is keserítette életét.

Hétfőn délután több százan gyűltek össze a fővárosi Bazilikában, hogy ismét leróják tiszteletüket az utánozhatatlan klasszis emléke előtt, s hogy a mintegy háromnegyed órás szentmisét követően az Alzheimer-kórban szenvedők megsegítésére szervezett emlékkoncerten is részt vegyenek.

Az esemény fővédnökei között volt a korábbi köztársasági elnök, Mádl Ferenc, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Schmitt Pál is.

A díszvendégek soraiban Puskás Ferenc özvegye, Erzsébet asszony, az Aranycsapat még élő legendái, Buzánszky Jenő és Grosics Gyula, a kor halhatatlan sportriportere, Szepesi György, illetve az olimpiai bajnok Dunai Antal is jelen volt.

A legendás kapus a SportHirado.hu-nak elmondta, hogy természetes, hogy jelen van ezen az eseményen, és az egészségétől függetlenül ott volt a helye Bazilikában. 

A szentmise este hat órakor vette kezdetét, a háromnegyed órás szertartást Mága Zoltán hegedűművész koncertje követte. Eközben a megjelentek egyperces néma felállással tisztelegtek Puskás Ferenc emléke előtt.

Megható volt látni, hogy a Puskás Ferenc Akadémiáról is érkeztek labdarúgó-palánták. A mintegy tucatnyi tizenöt-tizenhat éves fiatal tehetség elárulta, az iskolában kötelező tantárgy Puskás élete...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu