KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "GROSICS_GYULA"
Végső búcsút vettek Grosics Gyulától 2014. június 30. 16:19 Hétfőn vettek végső búcsút Grosics Gyulától, az Aranycsapat legendás kapusától, aki június 13-án, nyolcvannyolc évesen hunyt el.
 
Egész alakos szobrot kap Grosics 2012. február 22. 12:38 Májusban avatják fel Gyulán Grosics Gyulának, az Aranycsapat legendás kapusának egész alakos bronzszobrát. Az alkotás agyagból készült mintáján már az utolsó simításokat végzi az adonyi Kovács Jenő szobrászművész - írta szerdai számában a 24 Óra című Komárom-Esztergom megyei napilap. A mű a Dorogról indult, nyolcvanhatszoros válogatott alakját védés közben ábrázolja, amint vetődéssel hárítja a kapura tartó labdát. Az alkotást a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia bejáratánál állítják fel. A szobrot Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök, a labdarúgó-akadémia alapítója rendelte meg - olvasható a lapban.
 
Újra kórházba került Grosics Gyula! 2011. október 28. 21:36 Pénteken kórházba szállították Grosics Gyulát, az Aranycsapat legendás kapusát. Az egykori kiváló kapussal kapcsolatban a napokban felröppent egy hír, miszerint szívinfarktust kapott, de akkor szerencsére csak pletykáról volt szó. Ez most sajnos nagyon is komoly.
 
Grosics és Buzánszky a Parlamentben 2011. április 26. 12:12 Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat két legendás labdarúgója kedden a Parlamentben átvette a Nemzet Sportolója kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnöktől.
 
Buzánszky és Grosics a Nemzet Sportolója 2011. március 10. 11:58 A kormány úgy döntött, hogy 12-ről 13-ra emeli a Nemzet Sportolója cím birtokosainak számát, hogy Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat két legendás labdarúgója egyszerre részesülhessen a kitüntetésben – jelentette be a kabinet szerdai döntését ismertetve Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Budapesten. A miniszterelnök szóvivője emlékeztetett rá: a jelölés amiatt vált szükségessé, hogy az eredetileg 12 fős társaságban Polyák Imre olimpiai bajnok birkózó tavaly november 15-ei halálával megüresedett egy hely.
 
Bemutatták a Grosicsról készült filmet 2011. február 7. 18:30 Schmitt Pál államfő és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében került sor a Grosics Gyula életét bemutató, Keresztlécen című dokumentumfilm díszvetítésére hétfőn a Millenáris Fogadóban. Kálomista Gábor producernek az Aranycsapat kiváló labdarúgójáról szóló, 55 perces alkotását 200 fős közönség tekintette meg. Grosics Gyula múlt pénteken ünnepelte 85. születésnapját.
 
Isten éltesse, Gyula bácsi! - videó 2011. február 4. 18:01 Grosics Gyula pénteken lett 85 éves. Ennek alkalmából a róla elnevezett újbudai sport általános iskolában köszöntötték a legendát, az Aranycsapat Fekete Párducát. A SportHirado.hu is ott járt az ünnepségen és felköszöntötte a kapusikont, aki elmondta, boldog, hogy még itt lehet velünk, de meccseket már nem nagyon néz. Ő már nem tervez, azt viszont szeretné még megélni, hogy a magyar foci ismét felemelkedjen. Nyilasi Tibor számára megtiszteltetés volt részt venni a köszöntésen, a Ferencváros egykori csillaga, sok millió futballbarát és magyar ember nevében: Isten éltesse, Gyula bácsi!
 
Nyolcvanöt éves a Fekete Párduc 2011. február 3. 10:31 A 85. születésnapját pénteken ünneplő Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapusa gyerekként csatár szeretett volna lenni. „Nem szerettem védeni. Mindig azoké a dicsőség, akik gólt szereznek és azoké a szégyen, akik gólt kapnak. Persze később, befutott kapusként már megváltozott erről a véleményem" - mondta az MTI-nek az 1952-es helsinki olimpián aranyérmes labdarúgó, aki már 14 évesen bemutatkozott az élvonalban szülővárosa, a Dorog színeiben. Arra a kérdésre, hogy elcserélné-e ötkarikás győzelmét a világbajnoki címre, igennel válaszolt.
 
Jövő hétfőn mutatják be a Grosics-filmet 2011. január 31. 14:13 Schmitt Pál államfő és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében jövő hétfőn a Millenáris Parkban lesz a díszvetítése az Aranycsapat legendás labdarúgójáról, Grosics Gyuláról szóló dokumentumfilmnek.
 
Grosics nevét is viseli majd egy stadion 2010. december 17. 17:56 Az Aranycsapat legendás játékosáról, Grosics Gyuláról nevezik el a tatabányai futballstadiont. A helyi klub pénteki tájékoztatása szerint erről Tatabánya megyei jogú város közgyűlése döntött csütörtökön.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu