Bemutatták a Grosicsról készült filmet

Szerző: MTILétrehozva: 2011. február 7. 18:30
Schmitt Pál államfő és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében került sor a Grosics Gyula életét bemutató, Keresztlécen című dokumentumfilm díszvetítésére hétfőn a Millenáris Fogadóban. Kálomista Gábor producernek az Aranycsapat kiváló labdarúgójáról szóló, 55 perces alkotását 200 fős közönség tekintette meg. Grosics Gyula múlt pénteken ünnepelte 85. születésnapját.


 

A Fekete Párducnak becézett kapus az Aranycsapattal olimpiai bajnok lett az 1952-es helsinki játékokon, míg az 1954-es világbajnokságon ezüstérmet nyert. Ő volt a válogatott hálóőre az Évszázad mérkőzéseként emlegetett találkozón, melyen 1953-ban 6-3-ra győztek a magyarok Anglia ellen a Wembley Stadionban. A nemzeti tizenegyben 86 alkalommal szerepelt.

„Grosics Gyula igazi hungarikum, akit az egész világon ismernek" - jelentette ki Schmitt Pál köztársasági elnök a labdarúgó Aranycsapat legendás kapusának, Grosics Gyulának az életéről szóló dokumentumfilm hétfői díszvetítése előtt.

Grosics Gyula a köztársasági elnök rövid köszöntője után 50-es évekbeli magyar válogatott mezbe öltözött fiatalok gyűrűjében vonult be a díszvetítésnek otthont adó Millenáris Fogadóba. A 200 fős közönség felállva tapsolta a 85. születésnapját múlt pénteken ünnepelt élő legendát.

„Köszönöm, hogy megtiszteltek. Ahogy itt körbe nézek, szívesen cserélnék bármelyikükkel" - mondta a Fekete Párducnak becézett hálóőr.

A rövid beszédet követően az ünnepelt az államfő mellett helyet foglalva tekintette meg a Keresztlécen díszvetítését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Isten éltesse, Gyula bácsi! - videó
Grosics Gyula pénteken lett 85 éves. Ennek alkalmából a róla elnevezett újbudai sport általános iskolában köszöntötték a legendát, az Aranycsapat Fekete Párducát. A SportHirado.hu is ott járt az ünnepségen és felköszöntötte a...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: grosics_gyula
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu