Prukner: Nem örülök az örményeknek

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 20. 16:43
Prukner Lászlót telefonvégre kapta a SportHirado.hu, a legutóbbi bajnoki bronzérmes Ferencváros vezetőedzője készséggel állt rendelkezésünkre és szívesen elemezte (volna) az örmény Ulissest - kár, hogy a leendő Európa-liga-ellenfélről egyelőre kevés információval rendelkezik. Jereván ráadásul kutya messze van, más kultúra, 54 ezres stadion. A tréner nem is repes a boldogságtól...


"Tisztában voltunk vele, hogy a nagy többség kelet-európai csapat, így valószínűleg közülük érkezik majd a vetélytárs - kezdte az SH-nak Prukner "tanár úr". - Az Ulissest sodorta elénk a sors, az örmények azonban eléggé kiestek az európai vérkeringésből. Nem sokat tudunk róluk, apránként szedegetjük össze az infókat. Kár, hogy elegendő időnk sincs nagyon sokat megtudni róluk."

És valóban, az Európa-liga 1. selejtezőkörének nyitó találkozójára június 30-án, Jerevánban kerül sor, a visszavágót július 7-én rendezik majd az Albert Stadionban. Logisztikailag sem lesz egyszerű a túra.

"Tényleg alig van időnk, Jereván kétezerkétszáz kilométerre van Budapesttől. Egy teljesen más kultúra, más világ, más konyha. Jobb lett volna elkerülni az örményeket, nem igazán örülök nekik."

Prukner mester hozzátette, a jelenlegi örmény listavezetővel néz csapata farkasszemet, azt viszont, hogy 54 ezres stadionban lép fel a Fradi, tőlünk tudta meg.

"Az igen, ettől függtlenül igyekszünk a körülményekhez képest legjobban felkészülni és továbbjutni. Mert természetesen szeretnénk továbblépni."

A tavalyi ezüstérmes Paks az andorrai Santa Colomával indul az 1. körben, míg a kupagyőztes Kecskemét eggyel később, a 2. selejtezőkanyarban kapcsolódik be a küzdelmekbe. A lila-fehérek sem panaszkodhatnak, igaz, nekik is egy nagyon távoli ellenfél jutott a kazah Aktobe személyében.  

A méltán tiszteletreméltó örmény Hrazdan Stadion, az Ulisses otthona
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
El: szerencsés Fradi, Paks, Kecskemét!
A Bajnokok Ligája után az Európa-liga 1. selejtezőkörét is kisorsolták. Ebben a fázisban két honi csapatunk volt érdekelt, de a Videotonnal ellentétben sem az ezüstérmes Paks, sem a harmadikként végzett Ferencváros nem...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Oláh Lóránt is a Fradié!
Több játékos is aláírta szerződését a Ferencvárossal, köztük Oláh Lóránt, aki egy évre kölcsönbe kerül Kaposvárról a Ferencvároshoz. A megegyezésről a csatár az ftcnews.com-nak nyilatkozott....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu