El: szerencsés Fradi, Paks, Kecskemét!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 20. 13:11
A Bajnokok Ligája után az Európa-liga 1. selejtezőkörét is kisorsolták. Ebben a fázisban két honi csapatunk volt érdekelt, de a Videotonnal ellentétben sem az ezüstérmes Paks, sem a harmadikként végzett Ferencváros nem panaszkodhat: előbbi az andorrai Santa Colomát, utóbbi az örmény Ulissest kapta. A paksiak otthon, a Fradi idegenben kezd június 30-án. A visszavágókat július 7-én rendezik. A második körben a kupagyőztes Kecskemét azeri ellenféllel harcolhat. Megvan az is, hogy ebben a szakaszban a Paks és a Fradi kit kaphat, ha továbbjut!


AZ 1. SELEJTEZŐKÖR (1. meccs: június 30, visszavágó: július 7.)
Egyik magyar csapat sem panaszkodhat a kontinens második számú nemzetközi kupasorozatának sorsolása után. Legalábbis ami az 12. selejtezőkört illeti. A Paks andorrai, a Ferencváros örmény riválist kapott.
Az ezüstérmes paksiak idehaza játsszák első összecsapásukat az 1986-ban alapított, 6-szoros andorrai bajnok Santa Coloma ellen. Kis Károly debütáns csapata nem is kívánhatott volna kellemesebb játszótársat a nyolcszoros nemzeti kupagyőztesnél. A Coloma tavaly a máltai Birkirkara ellen léptek színre a miniállam focistái - akkor kettős vereséggel (0-3, 3-4) estek ki. 

A harmadik helyezett Ferenváros is összeteheti mindkét kezét, igaz, nekik talán annyival rosszabb a szitu, hogy sokat és nem túl szép helyre kell utazniuk. Nyugat helyett kelet az irány, egészen pontosan Örményország fővárosa, Jereván.
Ott székel a 2000-ben alapított, a 2011-es hazai bajnokságban harmadik Ulisses FC, amely a majd' 54 ezres (!!) stadionban fogadja áldozatait. Reméljük, ez nem a Fradi lesz, jóllehet legutóbb, az izraeli Bnej Jehuda rendesen megizzadt velük sztemben (0-0, 0-1 - mondjuk a vereséget és a kiesést éppen odahaza hozta össze az Ulisses az 1. El-körben).
A csapatban a kapus orosz (Vlagyimir Malkov), van egy brazil középpályás (Renato de Moraes), és négy grúz. A többiek örmények. 
A Fradi Örményországba utazik  
uefa.com
Az Európa-liga 1. selejtezőkörének programja Fotó: uefa.com
A 2. SELEJTEZŐKÖR (1. meccs: július 14., visszavágó: július 20.) :
Ha a Paks továbbjut (13. meccs), akkor a Daugava-Tromsö meccs győztesével találkozik.
Ha a Ferencváros továbbjut (17. meccs), akkor az Aalesund-Neath meccs győztesét fogadhatja az első meccsen.
A Kecskemét a kazah Aktobéval találkozik a 2. körben!
A kazah klubot 1967-ben alapították, az Aktobéban székelő csapatot jelenleg Vlagyimir Mukanov edzi. A négyszeres bajnok, egyszeres kupagyőztes alakulat legutóbb ezüstérmes lett  pontvadászatban. Bezares révén van egy spanyol középpályása, rajt kívül két kameruni, egy-egy szenegáli, trinidadi és kirgiz légiósa van.
Nem szabad egy legyintéssel elintézni a piros-fehéreket, hiszen tavaly odahaza az El playoffjábanm 2-1-re verte a holland Alkmaart! Pechjére a visszavágón 2-0-ra kikapott, így éppenhogy kiesett. Veszélyes ellenfél, 13 500-as a stadionja. 
A Kecsó kazah ellenfelet kapott  

uefa.com
A 2. selejtezőkör teljes programja Fotó: uefa.com

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu