Prandelli: Még nem megyünk haza!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. június 22. 16:46
BRAZIL-OLASZ ELŐTT. Cesare Prandelli szövetségi kapitány cáfolta, hogy az olasz válogatott aggódna a saját biztonsága miatt, és azt tervezné, idő előtt hazautazik a Konföderációs Kupáról. Csütörtökön egymillión tüntettek az utcákon a kormány intézkedései ellen Brazíliában, a tömeg békés volt, de történt néhány sajnálatos incidens, két halálos áldozatról is beszámoltak, a nemzetközi sajtó egyre élénkeben figyeli a fejleményeket. A FIFA közleményt adott ki, amely szerint nincs veszélyben a torna folytatása.


“Meg sem fordult a fejünkben, hogy elhagyjuk Brazíliát. A hotelt viszont nem hagyhattuk el, legalábbis ezt a tanácsot kaptuk. Van ok aggodalomra, de biztonságban érezzük magunkat" - nyugtatott meg mindenkit Prandelli a házigazda elleni, utolsó csoportmeccs helyszínén, Salvadorban.

"Ami a mérkőzést illeti, a tervünk az, hogy nem hagyunk sok teret a braziloknak, meg kell mutatnunk,  mennyi tartás van bennünk, ez most egy jó teszt lesz ehhez. Brazília ellen nem kell különösebb motiváció. Egyelőre csak ezzel meccsel foglalkozunk, nem érdekel minket, mi történik a spanyolok csoportjában."

A kijárási tilalmat csak egy játékos szegte meg, nem nehéz kitalálni, ki volt az. Mario Balotelli. "Inkább félek az újságíróktól, mint a brazil néptől. Otthon érzem magam itt, köztük" - írta Twitter-oldalán a sztár pénteken.

Az olasz csapat egyébként Pirlo, De Rossi és El Shaarawy nélkül készül a nagy összecsapásra, amely előtt "át kell rendezni a középpályát" Prandellinek. Montolivo és Aquilani kap védekező feladatokat, míg Marchisio, Diamanti és Candreva játszat egy sorral előrébb, Balotelli mögött. A másik oldalon nem várható túl sok változtatás, annyi biztos, hogy Paulinho kimarad sérülés miatt, és bekerül Hernanes. Aki nyer szombat este, az szinte biztosan elkerüli Spanyolországot az elődöntőben.

EREDMÉNYEK, PROGRAM

A-csoport

Brazília-Japán 3-0 (1-0) - jún. 15., Brazíliaváros, 21:00

Mexikó-Olaszország 1-2 (1-1) - jún. 16., Rio de Janeiro, 21:00

Brazília-Mexikó 2-0 (1-0) - jún. 19., Fortaleza, 21:00

Olaszország-Japán 4-3 (1-2) - jún. 19., Recife, 24:00

• Japán-Mexikó (jún. 22., Salvador, 21:00)

• Olaszország-Brazília (jún. 22., Belo Horizonte, 21:00)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Brazília 2
2
0 0 5
0 +5
6
2. Olaszország
2 2 0 0 6 4 +2 6
3. Mexikó
2 0 0 2 1 4 -3 0
4. Japán
2
0 0 2
3 7
-4
0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gigantikus tüntetés Rióban - videó
Rio de Janeiróban legalább 300 ezren, egész Brazíliában egymilliónyian mentek utcára csütörtökön, hogy tüntessenek a brazil kormány politikája ellen. A költséges vb-rendezés miatti áremelések, megszorítások komoly szerepet...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu