Brazília nyert, de játékban ez kevés

Szerző: SHLétrehozva: 2013. június 15. 22:52
A házigazda brazil válogatott félgőzzel is 3-0-ra nyert Japán ellen Brazíliavárosban a Konföderációs Kupa nyitányán az A-csoportban. A Selecao mindkét félidő harmadik percében betalált, előbb Neymar, majd Paulinho volt eredményes, míg a csereként beállt Jo a hosszabbításban köszönt be. A produkciótól azért aligha ájult el a Pelékhez és Ronaldókhoz szokott közönség.


 

KONFÖDERÁCIÓS KUPA, A-CSOPORT, 1. FORDULÓ:

BRAZÍLIA-JAPÁN 3-0 (1-0)

Brazíliaváros, Estadio Nacional, vezette: Pedro Proenca (portugál).

BRAZÍLIA: J. César - D. Alves, T. Silva, D. Luiz, Marcelo - Paulinho, L. Gustavo - Hulk (Hernanes, 75.), Oscar, Neymar (Lucas, 74.) - Fred (Jo, 81.). Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari.

Cserék: Jefferson, Cavalieri - kapusok, Fernando, Lucas, Hernanes, Dante, F. Luis, Jean, Réver, Bernard, Jo, Jadson.

JAPÁN: Kavasima - Ucsida, Josida, Konno, Nagatomo - Haszebe, Endo (Hoszogaj, 78.) - Kijotake (Maeda, 51.), Honda (Inui, 88.), Kagava - Okazaki. Szövetségi kapitány: Alberto Zaccheroni.

Cserék: Nisikava, Gonda - kapusok, Inoha, G. Szakai, Havenaar, Hoszogaj, Nakamura, Kurihara, Maeda, Inui, Takahasi, H. Szakai.

Gólszerző: Neymar (3.), Paulinho (48.), Jo (90+3.)

Sárga lap: Haszebe (45+1.)

 

A brazilok legendája, Pelé úton-útfélen hangoztatta, a Selecao sem a Konföderációs Kupán, sem jövőre a világbajnokságon nem esélyes a végső győzelemre, az eredményt mindenesetre hozta a Japán elleni nyitómeccsen.

A franciák elleni felkészülési meccshez hasonlóan három gólt rámoltak be a házigazdák, mezőnyben azonban cseppet sem voltak meggyőzőek – persze a fölényes győzelmet nem kell megmagyarázni.

Neymar a meccs legelején fantasztikus gólt suvasztott a japán kapuba, Paulinho pedig a második félidő ugyanezen szakaszában döntötte el a találkozót.

Az ázsiai együttes – egyedüliként – selejtezőkön keresztül már korábban biztosította helyét a jövő nyári vb-n, ám amint az ezúttal is bebizonyosodott, ebben jócskán közrejátszik a lebonyolítási rend.

Érdekes volt megfigyelni, hogy Hulkot mennyire nem szívleli a hazai közönség, amely a második játékrész derekáig azért tüntetett, hogy cserélje le őt Scolari mester. Az óhajuk végül teljesült.

A Zenit támadója pedig a jobbak közé tartozott, és ez alkalommal az amúgy meglehetősen ingatag lábakon álló brazil védelmet sem érhette kritika.

Azt ugyanakkor hozzá kell tenni, a tornagyőzelemért elsősorban Spanyolországgal, Olaszországgal és Uruguayjal kell megküzdenie a Selecaónak.

Ami a körülményeket illeti: meglepő volt tapasztalni, hogy a játéktér minősége a „közepes” osztályzatot sem érdemelte ki – a világbajnokságon ezért súlyos dorgálás járna majd a FIFA-tól.

A nemzetközi szövetség elnökét, Sepp Blattert amúgy sem szívleli a brazil publikum, alaposan kifütyülte a mérkőzés előtt, pedig a svájci sportdiplomata portugálul szólt a jelenlévőkhöz.

 

A csoport állása:
1. Brazília 1
1
0 0 3
0 +3
3
2. Mexikó
0 0 0 0 0 0 0 0
2. Olaszország
0 0 0 0 0 0 0 0
4. Japán
1
0 0 1
0 3
-3
0

 

A Konföderációs Kupáról minden ITT!

 

ONLINE KÖZVETÍTÉS:

90+3.: VÉGE A MECCSNEK.

90+3.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, 3-0!!!!!

Oscar ugratta ki zsenniálisan Jót, aki 14 méterről a kapu közepébe gurított. Bő tíz perce állt be csereként, meghálálta a bizalmat.


Brazil - Japan 3-0, Jô goal (3-0), 15.06.2013. by mrkrunimir-10

90.: Három perc a hosszabbítás.

88.: Honda helyére Inui áll be a háátralévő percekre.

87.: Szakad az eső, apró kellemetlenség a rövidesen hazafelé (vagy a kocsmába) tartó drukkereknek.

85.: A brazilok eldugják a labdát, itt már semmi izgalmas nem fog történni.

81.: Az utolsó brazil csere, Fred helyére Jo áll be tíz percre.

78.: Endo le, Hoszogaj be.

75.: Hulk meccsének is vége, Hernanes a friss ember.

74.: Neymar helyére Lucas Moura áll be.

71.: Honda 28 méteres szabadrúgása a sorfalban halt el, majd Maeda lövését nyelte el César.

68.: Neymar fekszik a földön a derekát fájlalva, rosszul esett.

65.: A brazilok félgőzzel is kezükben tartják a meccset, a japánoknak nincs elég erejük ahhoz, hogy szorossá tegyék a meccset.

62.: Lucas Moura elment melegíteni, tombol a közönség. Követelik Hulk helyére.

59.: Újabb szabadrúgás-kombinációval próbálkoztak a brazilok, de ebbe is belesültek. Nem kéne erőltetni, fiúk!

56.: Maeda lövésénél is bizonytalankodott César. Egyetlen labdát sem tud tisztán fogni.

55.: Neymar  szabadrúgása után össze-vissza pattogott a labda, a játékvezető végül les miatt állította meg a játékot.

51.: Máris cserélnek a japánok, Kijotake helyére Maeda áll be.

48.: GÓÓÓÓÓÓÓÓL, 2-0!!!!!

A jobbról érkező labdát Paulinho szelídítette meg, tolt egyet rajta, majd 14 méterről a kapuba lőtt. Kavasima beleért, de csak beljebb segítette az inkább középre, mint szélre tartó lasztit.


Brazil 2-0 Japan - Gol de PAULINHO by Eryi_Krisztin

46.: FOLYTATÓDOTT A MECCS.


45+3.: VÉGE A FÉLIDŐNEK.

45+1.: Haszebe rúgta össze Neymar lábait, sárga lap.

45.: Egy perc a ráadás.

43.: Ahhh! Fred remekül vett le egy átadást, majd 14 méterről a jobb alsót célozta meg, Kavasima azonban leért. Ezt most szépen csinálta a brazil center.

40.: Hulk jobbról befelé cselezett, majd 16 méterről a rövid felsőt célozta meg, de csak oldalháló. Remek megoldás a Zenit támadójától, nem sok hiányzott a gólhoz.

38.: Hulk zseniálisan fordult  le a japán védőkről, a bepassza azonban céltalan volt. Így nem fogják megtanulni a nevét Brazíliában...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hulk elfogadtatná magát – a brazilokkal
Hulk a házigazda brazilok egyik kulcsembere lesz a rövidesen kezdődő Konföderációs Kupán, és furcsa mód céljai között szerepel, hogy megszerettesse magát a közönséggel – igaz, elsősorban Scolari mester kedvében szeretne járni. A...
Tovább a teljes cikkhez »

37.: Oscar előbb veszélyesen, majd gyatrán adott be. Ez is valami.

35.: A mozdulat, ahogy Neymar a japán kapuba lőtt. Jobb híján a múltból élünk, a mostanában sok izgalmas nem történt a pályán.

30.: Félóra eltelt a meccsből. A brazilok 69 százalékban birtokolják a labdát, de sok mindent nem tudnak kezdeni vele. Kicsit leült a meccs az elmúlt 10-15 percben.

28.: Egy-egy fütty is felharsan a nézőtéren, a brazilok ötlettelen játékát egyre kevésbé díjazza a közönség. Persze a Selecao így is vezet.

25.: A brazilok hátul passzolgatnak, a japánok véletlenül sem támadnak le. Mire várnak?

22.: Hulk beadása egy japánról pattant saját kapujára, Kavasimában elakadt a labda.

19.: Honda lőtt 25 méterről, a pattogós labdát üggyel-bajjal hárította Júlio César.

18.: A kezdeti rohanás után visszább vettek a csapatok, nincs őrült iram.

14.: A brazilok fölényben futballoznak, de a japánok akárhányszor megiramodnak, veszélyt jelentenek a kapura. A Selecao a második gólig nem dőlhet hátra.

10.: Előbb Alves, majd Paulinho került a földre, nem kímélték őket  a japánok.

9.: Egy jobb oldali beadás után Honda lőtt kapásból, jócskán fölé. Több volt benne.

8.: A fű messze nem tűnik hibátlannak, a talaj elég girbe-gurba, a világbajnokságra ezen javítani kell.

6.: Honda jobbról, távolról végzett el szabadrúgást, César csak ütni merte a pattogós lövést.

3.: GÓÓÓÓÓÓÓÓL, 1-0!!!!!

Fred mellel lekészítette a labdát Neymarnak, aki 20 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba. Mindössze három percet kellett várni a torna első találatára.


Brasil 1-0 Japón (Gol de Neymar JR) COPA... by DaniDV

1.: A BRAZILOK KEZDTEK. Jó szórakozást mindenkinek!


20:55. Sepp Blatter FIFA-elnök kér szót, hatalmas füttyöt kap. Pedig portugálull beszél. Megszólította a brazil elnökasszonyt, őt is pfujolják.

20:50. A brazil kapitány, Luiz Felipe Scolari csak a győzelmet fogadja el ma este: „Borzasztó dolog rendezőként elbukni az első meccset, nagyon nehéz helyzetbe hozod magad.” Ő csak tudja, hiszen a 2004-es Eb-n Portugáliával átélte ezt.

20:40. Japán 2001-ben aratta legnagyobb sikerét a Konföderációs Kupán, csak a döntőben állította meg Franciaország a Dél-Koreával közös rendezésű tornán. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy túljutott a csoportkörön.

20:30. Mindkét oldalon van egy támadó, akire nagyon érdemes figyelni: Fred előző hat meccsén ötször volt eredményes a braziloknál, míg Okazaki Sindzsi ugyanilyen mérleggel büszkélkedhet a másik oldalon.

20:20. A brazilok a legsikeresebbek a tornán, 1997-ben, 2005-ben és 2009-ben is győztek. A négy évvel ezelőtti csapatból csak Júlio César és Dani Alves maradt hírmondónak. Ha idén is nyernek, a Selecao lesz az első együttes, amely sorozatban harmadszor ünnepelhet.

20:16. A megnyitóünnepség befejeződött, íme, egy kép a Nemzeti Stadionból:

20:14. A japánok is kezdőt hirdettek. Szóhoz jut több sztár is, így Kagava Sindzsi a Manchester Unitedből, Nagatomo Juto az Interből, Honda Kejszuke a CSZKA Moszkvából vagy Haszebe Makoto a Wolfsburgból.

20:10. A két válogatott eddig kilencszer találkozott, a brazilok hétszer győztek és még veretlenek. A két döntetlen épp a Konföderációs Kupán született: 2001-ben 0-0, négy évvel később 2-2 lett a végeredmény. Legutóbb tavaly októberben Lengyelországban, Wroclawban meccseltek, a Selecao 4-0-ra diadalmaskodott.

20:08. Megérkezett a brazilok kezdője. Az egyetlen kérdés az volt, hogy Marcelo vagy Filipe Luis kezd-e a védelem bal oldalán - nos, Scolari mester a Madrid bekkjének szavazott bizalmat.

20:05. Pénteki cikkünkben körbejártuk a tornát, szűk egy órával a nyitómeccs kezdése előtt melegen ajánljuk:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Xaviék ellenfelei: tanárok, munkások
A szombaton kezdődő Konföderációs Kupa üde színfoltja lehet Tahiti, elvégre csupa amatőrből összetrombitázott csapat áll majd ki a Xavival, Iniestával, Torresszel fémjelzett spanyolokkal szemben. Az egyetlen cél: minél kevesebb...
Tovább a teljes cikkhez »

20:00. Köszöntünk mindenkit, egy óra múlva kezdődik a 2013-as Konföderációs Kupa nyitómeccse, a Brazília-Japán találkozó Brazíliavárosban.

A tornán részt vevő csapatok keretét, a teljes menetrendet, a rendező városok és stadionok térképét az alábbi cikkben nézheted meg:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Konföderációs Kupa 2013 – Brazília
Nyolc csapat részvételével rendezik meg a 2013-as Konföderációs Kupát Brazíliában június 15-30. között, a jövő nyári világbajnokság főpróbájaként. A mérkőzéseknek hat város hat stadionja ad otthont, a nyitó meccsnek...
Tovább a teljes cikkhez »

 

A csoport programja

• Brazília-Japán (jún. 15., Brazíliaváros, 21:;00)

• Mexikó-Olaszország (jún. 16., Rio de Janeiro, 21:00)

• Brazília-Mexikó (jún. 19., Fortaleza, 21:00)

• Olaszország-Japán (jún. 19., Recife, 24:00)

• Japán-Mexikó (jún. 22., Salvador, 21:00)

• Olaszország-Brazília (jún. 22., Belo Horizonte, 21:00)

 

A csoport állása:
1. Brazília 1
1
0 0 3
0 +3
3
2. Mexikó
0 0 0 0 0 0 0 0
2. Olaszország
0 0 0 0 0 0 0 0
4. Japán
1
0 0 1
0 3
-3
0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu