Hulk elfogadtatná magát – a brazilokkal

Szerző: SHLétrehozva: 2013. június 15. 17:05
Hulk a házigazda brazilok egyik kulcsembere lesz a rövidesen kezdődő Konföderációs Kupán, és furcsa mód céljai között szerepel, hogy megszerettesse magát a közönséggel – igaz, elsősorban Scolari mester kedvében szeretne járni. A teljesítményével igyekszik majd meggyőzni a kétkedőket.


 

Hulk mindössze két hivatalos meccset játszott Brazíliában, a Vitóriában, mielőtt Japán felé vette volna az irányt 19 évesen, azóta pedig Portugáliában és Oroszországban légióskodott, ami miatt a brazil közönség egy része a nevével is csak mostanában találkozott először.

Az angolok ellen a riói közönség azért tüntetett, hogy beálljon a cserék közé nevezett Lucas Moura, márpedig ő Hulk alternatívája a Selecaóban. A Zenit csatára nem az a sértődős fajta, elszántan harcol a drukkerek bizalmáért.

„Nem zavart engem, mert tisztában vagyok vele, hogy a brazil embereknek egyszerűen nem volt lehetőségük arra, hogy kövessék a fejlődésemet – nem úgy, mint Lucasét vagy Neymarét” – nyilatkozta a FIFA-nak adott interjújában.

„Egyedül a pályán nyújtott teljesítményemmel tudom meggyőzni a szurkolókat, azzal, hogy a lehető legjobb formámat próbálom nyújtani. Annyira koncentrált akarok lenni, amennyire csak lehetséges, és azt fogom csinálni, amit az edző kér. Nem elsősorban arra gondolok majd, hogy a drukkereket mivel vehetem le a lábukról, persze, ez is szempont.”

Hulk amúgy optimista a tornát illetően, és elégedett az angolokkal elért 2-2-es döntetlennel, illetve a franciák 3-0-s legyőzésével: „Szép lassan haladunk előre. A Franciaország elleni meccsből is azt próbáljuk átmenteni, ami jól ment, és akkor a Konföderációs Kupán sem lehet baj.”

A sűrű támadó gyakorta váltogatta a helyét Neymarral az előző meccseken, amit sokszor nem tudott lekövetni az ellenfél védelme. A Zenit csatára szerint Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány pontosan tudja, milyen taktika vezethet sikerre.

Szabad kezet ad nekünk azt illetően, hogy mikor melyik poszton játsszunk, és ez jelen állás szerint működik. De ez nemcsak Neymarra vagy rám vonatkozik, hanem valamennyi támadóra.”

A Selecao szombat este Japánnal játssza a seregszemle nyitómeccsét (21 óra, Brazíliaváros), a csoportban még Olaszországgal és Mexikóval csap össze.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu