Gigantikus tüntetés Rióban - videó

Szerző: SHLétrehozva: 2013. június 21. 16:36
Rio de Janeiróban legalább 300 ezren, egész Brazíliában egymilliónyian mentek utcára csütörtökön, hogy tüntessenek a brazil kormány politikája ellen. A költséges vb-rendezés miatti áremelések, megszorítások komoly szerepet játszottak az elégedetlenség kirobbanásában.


Eredetileg a buszjegyárak emelése váltotta ki a megmozdulásokat több nagyvárosban az elmúlt napokban. Most már a korrupció megszüntetését, a közszolgáltatások javítását követelik, általános a vélemény, hogy túl sok pénzt emészt fel a 2014-es labdarúgó-világbajnokság rendezése (euróban 11 milliárd euró). A kormány válságértekezletet tart pénteken.

A riói tömeg békés volt, de egy kis radikális csoport tagjai rátámadtak a rendőrökre, nem túl messze a Spanyolország-Tahiti Konföderációs Kupa-meccs helyszínétől, a Maracanától. Több tucatnyian megsérültek. Egy halálos áldozatról érkezett hír Sao Paulo államból.

A rendőrség könnygázzal és gumilövedékkel oszlatott a fővárosban, ahol a tömeg megostromolta a külügyminisztérium épületét.

MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB TÜNTETÉSE RIÓBAN - LÉGIFELVÉTELEK 2:00-TÓL

FESZÜLT PILLANATOK BRAZÍLIAVÁROSBAN

Címkék: Rio de Janeiro
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu