Pontrablásra készül a Győrben a Diósgyőr

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 20. 10:13
Egervári Sándor, az Győri ETO vezetőedzője tiszteli az ellenfelet, de győzni szeretnének és jó játékkal kedveskednének a kilátogató szurkolóknak szombaton 19 órakor a Diósgyőr ellen a Soproni Liga 8. fordulójában. A zöld-fehérek az elmúlt két bajnoki mérkőzésen csak egy pontot tudtak szerezni, míg a vendégek négy ponttal lettek gazdagabbak a riválisokkal szemben. Vágó Attila, a piros-fehérek trénere arra készül együttesével, hogy megakadályozza a hazaiak pontszerzését.


Mindenképpen győznie kell a Győri ETO együttesének a DTVK ellen, ha közelebb szeretnének kerülni az élbolyhoz, hiszen hatpontos lemaradásuk van a tabella élén álló Újpest csapatával szemben. Egervári Sándor, a győriek vezetőedzője bizakodó és győzelmet vár a csapatától a DVTK ellen.

 

„Szeretnénk nyerni a Diósgyőr ellen, de egyik mérkőzésen sem mehetünk biztosra, így vagyunk ezzel a találkozóval is. Tiszteljük az ellenfelet és elég hullámzó teljesítményt nyújtanak a bajnokságban, de nem szeretnénk ha az ő játékuk kapcsán dőlne el a találkozó, sokkal inkább a mi meghatározó játékunk érvényesülne.” – mondta el a vezetőedző.

 

A zöld-fehéreknél korábban a sok sérült játékos miatt nem tudtak a megfelelő összetételben játszani, ám mostanra már a csapatkapitány Stark, valamint Bicak is ott lehet a csapattal a hétvégi mérkőzésen. Nem állhat Egervári Sándor rendelkezésére a lábujját kificamító Jäkl, valamint a hoszzú sérülése után lábadozó Dudás Ádám sem.

„Az elmúlt hetekben elsősorban az volt a problémánk, hogy nagyon különböző felkészültségű játékosok kerültek kényszerűségből a pályára. Ilyen volt hosszú kihagyás után visszatérő Stark Péter, valamint a műtét után felépülő Bicak, illetve ide sorolhatjuk a hathét alatt tíz tétmérkőzést lejátszott Józsi és Koltai leamortizációját is, így egy vegyes fizikai felkészültségű csapatot tudtam a pályára küldeni” – folytatta Egervári Sándor.

 

Az ETO együttese a legutóbbi hazai mérkőzésén 4-1-re győzött a Budapest Honvéd ellen és az akkor látványos játékot szeretnék megismételni a Diósgyőr ellen is.

 

„Nem csak a győzni szeretnénk, hanem emellett látványos játékkal is szeretnénk kedveskedi szurkolóinak. Ezen a héten éreztem először, hogy kezdünk egységesebbek lenni, remélem ezt a pályán is fogjuk látni” – tette hozzá a győriek mestere.

 

A DVTK együtteséből sérülése miatt kérdéses a védő Sebők Vilmos, valamint két középpályás Pelecaci Florin és Pintér Zoltán játéka is, emellett az biztos: eltiltás miatt Gohér Gergő nem léphet pályára. Tóth Mihály és Pintér Zoltán sem egészségesek, de elutaztak a csapattal.

 

Ami a diósgyőrieket illeti: A piros-fehérek vezetőedzője szerint nem az előző bajnokságban megismert arcát mutatja a Győr. Vágó Attila az Egervári-csapat utóbbi két meccsét látva tette ezt a kijelentést.

„Amennyiben összehasonlítom a Győr teljesítményét, a mi utóbbi két meccsünkkel, akkor biztosan kijelenthetem, hogy van esélyünk pont, vagy pontok gyűjtésére Győrben. Persze nem felejtjük el, hogy jó játékosok alkotják a hazaiak keretét, de akkor sem fogunk feltartott kézzel játszani!”

Miskolcon úgy vélekednek, hogy Győrben is kitart a Paks és a Zalaegerszeg ellen mutatott lendület, annak ellenére, hogy több játékos is sérüléssel bajlódik.


„Nem a legrózsásabb a helyzetünk, de minden rosszban van valami jó. A sérülések és eltiltás miatt legalább lehetőséget adhatok 3-4 olyan játékosnak, akik eddig nem jutottak szerephez. Tóth Misi és Pintér Zoli majd a meccs előtt adnak választ, hogy tudják-e vállalni a játékot, erőltetni semmit nem szeretnék. Mindenesetre 19 játékossal indultunk útnak Győrbe” – mondta Vágó Attila.

A DVTK mestere szerint valószínűleg tartanak Győrben a Diósgyőrtől, mert csapata bátran és agresszívan játszik idegenben is. A gólszerzésből pedig nemcsak a csatárok veszik ki részüket. Djordje Kamber hátvéd létére már négy találattal büszkélkedhet ebben a szezonban.

„Nem ment rosszul az utóbbi időben a játék, persze lehet még ennél jobban is játszani. Remélem ez a forma elég lesz ahhoz, hogy további győzelmekhez segítsem a csapatot. Négy gólomból három fejesgól volt. Szeretek érkezni a beadásokra, bár ezeket nem gyakorolom külön az edzéseken. Jó lenne Győrben is betalálni” - mondta a védő.


A Győr-Diósgyőr mérkőzés szombaton este hét órakor kezdődik.


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
Győri ETO FC: Stevanovics - Nikolov, Stark, Supics, Pintér A. - Böőr, Tokody, Józsi, Koltai - Kovács Z., Bajzát
DVTK: Köteles - Búrány, Kamber, Milicsics, Trbovics, - Pintér Lakatos – Ahodikpe Stanic, Homma- Szabó V.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu