Orosz iskolajáték, későn ébredt az MU

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 29. 22:33
A Zenit Szentpétervár együttese hódította el a 2008-as Európai Szuperkupát, miután 2-1-re megverte az idei BL-győztes Manchester United labdarúgó-csapatát péntek este Monacóban. Az oroszok teljesen megérdemelten diadalmaskodtak, hatvan percig uralták a terepet a II. Lajos Stadionban, a kétgólos hátrányból már nem tudott felállni az angol bajnok.


 

2008-AS EURÓPAI SZUPERKUPA

MANCHESTER UNITED - ZENIT SZENTPÉTERVÁR 1-2 (0-1)

Monaco, II. Lajos Stadion, 20000 néző vezette: Bo Larsen (Sonderby, Norrestrand) - mindhárman dánok

MANCHESTER UNITED: Van der Sar - Neville (Brown 76.), Ferdinand, Vidics, Evra - Anderson (Pak 60.), Scholes, Fletcher (O'Shea 60.), Nani - Tevez, Rooney. Vezetőedző: Sir Alex Ferguson.
ZENIT: Malafejev - Anyjukov, Puygrenier (Sirokov 63.), Krizsanac (Ragyimov 70.), Sirl - Tyimoscsuk, Gyenyiszov, Zirjanov - Danny, Dominguez (Arsavin 46.) - Pogrebnjak. Vezetőedző: Dick Advocaat.
Gólszerzők: Vidics 73., ill. Pogrebnjak 44., Danny 59.
Sárga lap: Scholes 45+1., Anderson 52., Tevez 74.
Piros lap: Scholes 90.

 

 

Óvatos kezdés után Danny Alves és Pavel Pogrebnjak már az első húsz percben érzékeltették, a Zenit nem ijedt meg a BL-győztes sztárgárdától.

 

Danny Alves többször is megkeverte a manchesteri védelem bal oldalát, Pogrebnjak is tiszta lövőhelyzetbe jutott, Van der Sarnak azonban ekkor még nem kellett játékba avatkoznia.

 

Ezután az ukrán védekező középpályás Timoscsuk pillanatai következtek: kétszer is távoli lövésből borzolta a kedélyeket. Az oroszok uralták a középpályát, az MU csak pillanatokra tudta ráerőltetni akaratát riválisára.

 

A United első igazi helyzetére a 35. percig kellett várni, Tevez futotta le csúnyán Zirjanovot, majd az alapvonal mellől tálalt Rooney-hoz, aki azonban elügyetlenkedte a hatalmas helyzetet.

 

A hajrában magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Zenit, Pogrebnjak előkészítése után Danny a kihagyhatatlant még kihagyta, de a következő szöglet után az orosz csatárklasszis már nem kegyelmezett, közelről csukafejesből volt eredményes. (0-1)

 

A manchesteriek támadójátékában kevés volt az elképzelés, pont egy Ronaldóval volt gyengébb a Ferguson-alakulat az első félidőben ellenfelénél.

 

A folytatásra bevetette szuperfegyverét Advocaat mester: Andrej Arsavin hamar be is mutatkozott, előbb egy látványos visszahúzóscsellel, majd egy éles beadással vétette észre magát a tizenhatoson belül.

 

Tevez és Rooney egyéni akciói nem hozták meg a várt sikert a vörös ördögöknél, s büntetett a Zenit, az 59. percben a 30 millió euróért a héten igazolt portugál Danny Alves szlalomozott át a manchesteri védelmen, majd nyolc méterről ügyesen helyezett a jobb alsó sarokba. (0-2)

 

Az utolsó félóra értelemszerűen a Manchesterről szólt, Tevez váratlan lövései azonban rendre elkerülték a kaput.

 

Jobboldali szöglet után Rooney, Tevez, Vidics volt a labda útja a 73. minutumban, a szerb védő ötméteres lövése a lábak között meg is találta az utat a hálóba. (1-2)

 

Újabb gólt azonban nem tudott szerezni az egyre elkeseredettebben támadó angol együttes, Malafejev Európa-klasszishoz méltó teljesítményt nyújtott a kapuban. Scholes ugyan kézzel eredményes volt a 90. percben, a bíró azonban nem a kezdőpontra mutatott, hanem piros lapot húzott elő a zsebéből. Végül teljesen megérdemelten nyertek az Advocaat-tanítványok.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu