Öltözködésben is csúcson a csillagok

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 9. 13:56
A szurkolók egy része még napjainkban is elsősorban sportmezben képzeli el kedvenc labdarúgóját, válogatottját vagy Formula-1-es versenyzőjét, pedig a valóság egészen más, a sztárok már régóta törekszenek arra, hogy az arénákon túl is elegánsan öltözködjenek. A „vágy” eléréséhez nem is kell különösebb erőfeszítés, lévén világhírű tervezők törekszenek arra, hogy exkluzív szerződéseket kössenek a legismertebb csillagokkal, akik szívesen is mutatkoznak a divatos öltözetekben.


KÉPGALÉRIA A DIVATOS FUTBALLSZTÁROKRÓL

A legfrissebb példát a Bajnokok Ligája-győztes (klubvilágbajnok és angol bajnok) Manchester Unitedhez köthetjük, lévén az egyik legnépszerűbb szigetországi designer, Paul Smith ruháit viseli a hivatalos megjelenések alkalmával a teljes keret, valamint a szakmai és gazdasági vezetőség. A 62 éves névadó divatguru tavaly a moszkvai BL-finálé előtt „csapott le” a klubra.

 

„Rendkívül izgalmas, hogy együttműködhetek a Manchester Uniteddel, megtervezhetem a csapat öltönyeit és kiegészítőit a következő három évben. Rendkívül széles nemzetközi szurkolói bázissal rendelkezik az MU, Japánon, Dél-Koreán, Hongkongon át Európában és az Egyesült Államokban. Remélem, hogy most már jegyhez is jutok az együttes mérkőzéseire” – mondta Sir Paul Smith.

 

A megállapodás jelentőségét az is mutatja, hogy a klub korábban még egyszer sem szerződtetett divattervezőt.

 

EGY EMLÉKEZETES MANCHESTERI MÉRKŐZÉS (VIDEÓ)

 

Természetesen az oroszországi fináléra a Chelsea sem „rongyokban” érkezett, igaz az utazás során sportruházat feszült a delegáción. A hivatalos ceremóniákra azonban a világhírű olasz szakember, a sporthoz ezer szállal kötődő, Milánóban kosárlabdacsapatot, Andrij Sevcsenkóval közös vállalkozást működtető Giorgio Armani szállította a ruhákat.

 

„A szuperhősök tematikája lebegett a szemem előtt, remélem, sikerült is megvalósítanom a tervemet. Napjaink gladiátorai a futballisták, ikonszerű sporthősöknek számítanak, akik megvalósítják álmaikat” – jegyezte meg Armani, aki korábban már együtt dolgozott a Newcastle Uniteddel és az itáliai válogatottal is. Néhány évvel ezelőtt a márka „modelljének” számított Paolo Maldini, Christian Vieri és Francesco Totti is.

 

Természetesen a divatos öltözködésre régóta ügyelő olasz sztárokat manapság sem kerülik el a tervezők, a kivitelezés természetesen pazarul sikerül. A Dolce&Gabbana márka a futballhoz kötődik, a nemzeti tizenegy és az AC Milan is remek hasznát veszi az együttműködésnek. A sztárok megjelenésén ugyanis sokat „dob” a világhírű tervezőkettős.

 

Talán még emlékeznek néhányan arra, hogy a 2006-os világbajnokság megnyerése után a keret D&G öltönyeiben ünnepelt a több százezres ünneplő közönség előtt. A kapcsolat azóta sem szakadt meg, a tavaly nyári Európa-bajnokságon is a világszerte roppant népszerű márka „egyenruháiban” jelentek meg időnként a futballisták és a stáb tagjai. Persze, klubhoz is kötődik a milánói székhelyű cég, és az sem meglepő, hogy éppen a város legsikeresebb csapatával, az AC Milannal dolgozik együtt. A futballisták szívesen viselik a ruhákat, sőt különleges fotózásokra is kaphatók.

 

OLASZ FOCISTÁK ÉS DIVAT

 

Zárásként pedig azt sem árt megemlíteni, hogy a következő két hónapban az együttes játékosa lesz az a David Beckham, aki a pályán kívül is ikonnak számít. Az angol sztár már rengeteg márkához adta arcát, sőt, saját, gyerekeknek készült ruhakollekciót és parfümöt is „piacra dobott”. Vagyis a futballista éppen abban a városban ver tanyát, amely évtizedek óta a divat- és a sztárvilág egyik fővárosának számít.

 

VIDEÓÖSSZEÁLLÍTÁS DAVID BECKHAMRŐL

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu