Nyert a Fradi, Ferenczit mentő vitte el

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 28. 17:15
Vezéráldozatot követelt a Ferencváros idei negyedik sikere a labdarúgó NB II 19. fordulójában. A zöld-fehérek ugyan 2-1-re megverték a BKV Előrét az Üllői úton, ám leggólerősebb játékosuk, Ferenczi István egy ütközést követően arcsérülést szenvedett- mentővel hagyta el a stadiont. A hazaiak góljai angol kooprodukcióban születtek: előbb Jordan Robertson adott gólpasszt Paul Shaw-nak, majd a második félidőben fordított szereposztásban született a második találat.


 

LABDAÚRÓGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 19. FORDULÓ:
FERENCVÁROS – BKV ELŐRE 2-1 (1-0)

Üllői út, 5000 néző. Vezette: Szabó S. (Ring Gy., Farkas B.)

FTC: Holczer – Lowton, Balog , R. Wolfe, W. Wolfe – Tóth B. (Pölöskei 76.), Ashmore (Lamine, 90.), Morrison, Wedgebury – Shaw, Ferenczi (Robertson, 42.). Vezetőedző: Bobby Davison.

BKV: Stefán – Molnár A., Páles (Gulyás M., 46.), Gulyás G., Baranyai – Török (Hammer, 85.), Forró, Galántai, Halgas (Skita, 75.), Makrai – Csopaki. Vezetőedző: Gergely Károly.

Gólszerző: Shaw (45.), Robertson (88.), ill. Makrai (90.)

Sárga lap: Wedgebury (47.), Shaw (67.), ill. Csopaki (6.), Gulyás M. (68.), Molnár A. (70.)

 

ÖSSZEFOGLALÓ:
Idei negyedik győzelmére készült a Ferencváros a BKV Előre elleni hazai meccsen. Nehezítette a küldetés teljesítését, hogy a zöld-fehéreknek két legrégebbi játékosukat is nélkülözniük kellett. Dragóner Attila és a csapatkapitány Lipcsei Péter sem volt ott a közlekedésiek elleni keretben. Leginkább utóbbi játékos hiánya lehetett fájó a szurkolók számára és persze ő magának is, hiszen a rutinos klasszis szombaton ünnepelte a 37. születésnapját és sérülése után már teljesen egészséges volt…
Ennek ellenére egy a másodosztályból ilyen szinten kiemelkedő Fradi számára ez sem jelenthetett akadályt. Az első félidőben mégis úgy tűnt, mind a szurkolók, mind a játékosok az ebéd utáni sziesztájukat töltik még. Finoman szólva sem volt teltház az Üllői úton, ám aki kint volt az is többet foglalkozott az örök ellenséggel/ellenféllel, illetve a kisebbség helyzetével. Néha azért eszébe jutott a B-közép tagjainak a szögletzászlónál ácsorgó csapatkapitányuk és rázendítettek a „Lipcsei Peti, Lipcsei Peti” rigmusra.
Az első igazi helyzetre ugyan nem kellett sokat várni, hiszen Ferenczi István már az első percekben megszerezhette volna a vezetést, ám, ha csak kicsit is, de eltévesztette a célt. A lassan – helyzetek nélkül – csordogáló mérkőzésbe egy sajnálatos eset hozott izgalmat. Az előbb említett válogatott támadót ugyanis szó szerint kiütötte a vendégek kapusa, Stefán Gábor egy beívelés után. Ferenczi még saját lábán hagyta el a pályát, de a biztonság kedvéért kórházba szállították. Az előzetes hírekkel ellentétben azonban nem tört el sem az arca, sem az orra. A támadó zúzódásokat szenvedett az arcán és néhány foga megsérült. Leggólerősebb játékosát vesztette tehát el az FTC.
Ennek ellenére alig néhány pillanattal később angol kooprodukcióban megszületett a hazai vezetőgól. A csereként beálló Jordan Robertson rosszul eltalált labdáját Paul Shaw közelről az üresen maradó kapuba lőtte.
A második játékrész inkább a durvaságról és a szabálytalanságokról szólt. Ha lesarkítjuk a helyzetet, többet voltak a földön a futballisták, mint hogy helyzetbe kerültek volna. Az utolsó tíz percben a Fradi eldöntötte a meccset, Shaw gyönyörű passzát követően Robertson volt eredményes. A BKV szépítése már túl későn érkezett, így a hazaiak megszerezték idei negyedik győzelmüket.

 

ONLINE KÖZVETÍTÉS:

2. FÉLIDŐ:

92. perc: Otthon tartotta a három pontot az FTC. Továbbra is veretlenek tehát tavasszal a kilencedik kerületiek.

91. perc: Ashmore helyett Lamine a pályán a zöld-fehéreknél.

 


 

90. perc: Makrai László gyönyörű fejessel szépített az eredményen. A vendégek középpályása szöglet után, védőit megelőzve bólintott a hálóba (2-1).

90. perc: Kétperces hosszabbítást rendel el Szabó Sándor játékvezető.

 


 

88. perc: Angol összejáték után megszületett a Fradi második gólját! Paul Shaw indította a védők szorításában Robertsont, aki előbb elfektette Stefánt, majd kiszorított helyzetből berúgta az üres kapuba a labdát (2-0).

87. perc: Lipcsei Péter nevét skandálják a szurkolók, akik érthetően csalódottak kapitányuk hiánya miatt.

86. perc: Szöglet után került helyzetbe Paul Shaw, közeli belsőzését azonban Stefán védte bravúrral, szerencséjére a kipattanó labdára nem ferencvárosi játékos érkezett.

84. perc: Török Sándort Hammer Péter váltja a BKV-nál.

 


 

81. perc: Morrison szerzett labdát, passza után a fiatal Pölöskei gondolta úgy, hogy lőni kell, ám Baranyai belenyúlt a próbálkozásba, így elhalt az akció.

80. perc: Holczernek nem okozott gondot a közlekedésiek szöglet utáni helyzete: simán fogta Skita fejesét.

77. perc: A darabos mozgású Robertson lőtt váratlanul messziről, de ez nem az ő reszortja, a szurkolók szedték össze a labdát.

77. perc: Pölöskei Péter állt be a remeklő Tóth Bence helyére a zöld-fehéreknél. Támadóra támadóval válaszol Bobby Davison.

75. perc: Halgas Tibor le, Skita Tamás fel. Támadóval "erősít" tehát Gergely Károly - nem adja fel az egyenlítést a vendégcsapat.

70. perc: Az előbb még szédelgő Molnár András taglózta le Rafa Wolfe-t. A hazai légióst ápolni kell.

69. perc: Halgas visszatett labdáját szépen lőtte el Gulyás, ám blokkolták próbálkozását, a másik oldalon a gólpasszt adó Robertson lőtt, Stefán pedig védett - magabiztosan.

68. perc: Ezúttal a fradista Tóth Bence az áldozat szerepkörében: Gulyás Máté sárga kártyával gazdagodott.

67. perc: Shaw kap sárga lapot, miután szendvicsbe került két vendégvédő között, majd kézzel vitte volna tovább a labdát.

66. perc: Az agilis Morrisont rúgtákhasba erőből, de a légiós nem ismeri a fájdalmat.

65. perc: A lassan csordogló meccs nem rettenti vissza a szurkolókat: görögtüzekkel szórakoztatják magukat.

63. perc: Wedbury esik össze a vendégek tizenhatosa közepén, miután egy beadásért futott versenyt Forróval.

62. perc: Tóth Bence szánta el magát lövésre 22 méterről. Csavart lövését Stefán éppen hogy tudta csak kiütni a kapu elől.

57. perc: Csopaki harcolt ki szögletet a jobb sarokban, a szöglet után Molnár Andrást találja arcon a labda. A vendégvédő alig áll a lábán az eset után.

53. perc: Shaw Halgasnak próbált segíteni a feltápászkodásban, de a vendégek középpályása durván elutasította a hirtelen jött mentőangyalt.

53. perc: Tóth Bence csúszott rá ellenfelére, majd Gulyás Máté maradt lent Morrison durvasága után. Izgalmak és indulatok költöztek az Üllői út életébe...

47. perc: Wedgbury reklamál miután felrúgták. Nem kellett volna. A fiatal angol sárga lappal hagyja el a tett helyszínét. A beadás után kifejelt labdát Tóth Bence bombázta kapura - pontatlanul.

46. perc: Egy változtatás mindössze a két csapatban: a vendégeknél Páles Tamás helyett Gulyás Máté állt be.

 


 

Az elsődleges hírek szerint Ferenczi Istvánnak arccsonttörése és orrtörése van, jelenleg a stadionban található mentőautóban ápolják.

1. FÉLIDŐ:

Stefán Gábor, a BKV Előre kapusa: - Sajnálom az ütközést, mégha benne is van a játékban. Jobbulás kívánok Ferenczi Pistának. Mindent megteszünk azért, hogy változtassunk a helyzeten.

45. perc: Nem hosszabbít a játékvezető. Vége az első résznek.

 


 

44. perc: GÓL! Vezet a a Ferencváros! Ashmore szabadrúgása lepattan a sorfalról, majd előbb Morrison, aztán Robertson próbál gólt lőni. Utóbbi csak eltörte a labdát, ami így Paul Shaw-hoz került. A csapatkapitány pedig lesgyanús szituációból bepasszolta a labdát a kapuba (1-0).

42. perc: Jordan Robertson érkezik a magyar játékos helyett. Már biztosan nem tudja góljai számát növelni Ferenczi. Vastaps jár a szurkolóktól a hordágyon elvonuló játékosnak.

40. perc: A rutinos támadót le kell cserélni - érkezett a hír. Komoly érvágás ez a Fradi számára. Leggólerősebb játékosát vesztette el a hazai csapat.

38. perc: Ferenczit az alapvonal mellett ápolják, így nem láthatta ahogy Balog Zoltán fejese mellé szállt.

36. perc: Morrison ívelt a kapu elé, Ferenczi és Stefán egyszerre érkeztek a labdára. A kapus elütötte a labdát és egyben a csatár fejét is. Nem tudni hány foga maradt a korábbi Barnsley-játékosnak, ám szerencsére saját lábán hagyta el a gyepet.

34. perc: Tóth Bence rúgta a szabadot, bele a sorfalba, nem kis erővel.

34. perc: Ashmore lendületben: az angol középpályás hosszan tolta meg a labdát, ám rögtön akasztották, jó helyről jöhet pontrúgással a Ferencváros.

30. perc: Szöglet hazai részről, Ferenczi lemarad, Morrison nem. Stefán Gábor sem... Szépen védett a BKV kapusa a hazai légiós fejese után.

27. perc: Lehetőség a BKV előtt: Csopaki majdnem bele tudott fejelni a labdába - aztán mégse. Halgas beadása így a légüres térbe ment, céltalanul.

25. perc: Ötlettelenül játszanak a csapatok. Morrison emiatt inkább harminc méterről, a semmiből próbált gólt lőni, de a kaput se találta el.

 


 

23. perc: Ferenczi István került helyzetbe, gurítása mellépattogott. 21. gólját próbálja összehozni - egyelőre sikertelenül a hazaiak válogatott támadója.

20. perc: Tóth Bence középről, ballal úgy gondolta változtat az eredményen. Bombáját Stefán ütötte ki a léc alól.

17. perc: Morrison lőtt 16 méterről, Stefán védett. De hogyan? Éppen a tizenhatos közepére ütötte a labdát, szerencséjére Ferenczi nem érte el.

15. perc: Sokadszorra sem sikerül bejutni a közlekedésiek védelme mögé a zöld-fehér támadóknak. Az ívelések egyelőre nem vezettek eredményre.

11. perc: Finoman szólva sincsenek felpörögve a csapatok. Egyértelműen a hazai irányítják a játékot, a BKV próbál kijutni a szorításból.

8. perc: Belendültek a vendégek is: a Fradi-nevelésű Halgas ment el szép csellel a jobbszélen. Visszapassza már nem sikerült ilyen jól.

7. perc: Csopaki István kapott sárga lapot, miután elkaszálta James Ashmore-t.

5. perc: Lipcsei Péter a szögletzászló mellől követi társai ténykedését. Valószínűleg ő sem ezt álmodta meg magának 37. születésnapjára...

4. perc: Ashmore ívelése után a volt zöld-fehér játékos, Halgas Tibor mentett Balog Zoltán elől.

4. perc: A születésnapos, ám a keretből kimaradó Lipcsei Pétert élteti a hazai tábor.

2. perc: Szép beívelés után Ferenczi István tette bele a lábát a labdába. Közel volt a hazai vezetés, ám a labda néhány centivel mellé pattogott.

1. perc: A Ferencváros kezdte a mérkőzést. A találkozóra nem teltek meg a lelátók, ám máris a kisebbséget szidó rigmusokkal kezd a Fradi-tábor.

Az összecsapást egyperces gyászszünet előzi meg. A jelenlévők a szerda éjjel elhunyt jégkorongozó, ifj. Ocskay Gábor emléke előtt adóznak.

A mérkőzés játékvezetője: Szabó Sándor, segítői pedig Ring György és Farkas Balázs lesznek.

A KEZDŐCSAPATOK:
FTC: Holczer - Lowton, Balog, W. Wolfe, R. Wolfe - Tóth B., Ashmore, Morrison, Wedgbury - Shaw, Ferenczi. Vezetőedző: Bobby Davison.
BKV ELŐRE: Stefán, Molnár, Páles, Gulyás G., Török S., Forró, Halgas, Galántai, Baranyai, Makrai, Csopaki. Vezetőedző: Gergely Károly.

ELŐZMÉNYEK:
A legnagyobb kérdés az FTC-BKV mérkőzéssel kapcsolatosan már pénteken eldőlt, mikor kiderült, hogy Lipcsei Péter, a zöld-fehérek csapatkapitánya annak ellenére nem lép pályára, hogy saját bevallása szerint egészséges. Ez azért is érinti rosszul a harminchetedik születésnapjára készülő futballistát, mert ahogy azt honlapunknak elmondta: szerette volna visszatéréssel ünnepelni ezt a napot.
A ferencvárosi csapatból azonban nem Lipcsei lesz az egyetlen hiányzó, hiszen Liban Abdi csak a jövő héten kezdhet el edzeni, ugyanis a Bőcs ellen kiújult az izomsérülése. Fitos László sem léphet majd pályára a 15 órakor kezdődő összecsapáson, és Dragóner Attila és Baranyai Tibor sincs százszázalékos erőállapotban.
A két együttes őszi összecsapása 2-0-ás Fradi-sikerrel ért véget, akkor James Ashmore és Paul Shaw volt eredményes. A győzelemre most is szüksége lenne a hazaiaknak, mert hatalmas szégyen lenne, ha az együttesnek harmadik alkalommal sem sikerülnie kiharcolnia a feljutást az élvonalba.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu