Nincs Van Nistelrooy, jön Szalai Ádám?

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 11:05
A Juventus elleni, mondjuk úgy, nem tervezett BL-vereség kizökkentette szokott napi kerékvágásából a Real Madrid életét, a „blancóknál” máris be lett dobva egy új igazolás, a keret „szükségszerű” megerősítése céljából. A kiszemelt nem más, mint Alan Dzagojev, a CSZKA Moszkva tehetsége. A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi, nyolcadik fordulójában az Athletic Bilbao együttese látogat Madridba a Realhoz.


Hiába a bombakeret Madridban, a csapatot féloldalasnak érzik a vezetők. Hiányzik egy igazi jobbszélső, egy jobboldali futójátékos, olyan, mint David Beckham volt pár éve. Az angol rendre feltűnt elöl és hátul, is, ha kellett szerelt, beadásai, távoli kapura lövései életveszélyesek voltak. Dzagojev, aki csütörtökön két gólt vágott a Deportivónak az UEFA-kupában, már nyolc találatnál jár hazája bajnokságában, elsősorban középpályásként bevethető, de a csatársorban sem jön zavarba, jelenleg ő a CSZKA második támadója.

 

A 18 éves futballista októberben, Németország ellen mutatkozott be a felnőtt válogatottban vb-selejtezőn, az egyébként sem túl öreg orosz nemzeti csapatnak jelenleg ő a Benjaminja, a legfiatalabb tagja. A Marca lapértesülései szerint szerződtetése szakmailag annyira sürgetős, hogy megszerzésére már a téli átigazolási szezonban sor kerülhet.

 

A hétvégi, Athletic Bilbao elleni bajnokin azonban még biztos nem léphet pályára az orosz ifjonc, miként nem teheti ezt meg a madridiak elsőszámú gólvágója, Ruud van Nistelrooy sem, aki eltiltását tölti, miután kiállították egy hete az Atlético ellen 2-1-re megnyert városi derbin. Piros lapja előtt remek gólt szerzett a holland, miként egyedül ő volt eredményes csapatából a Juventus elleni BL-meccsen is.

 

Elsőszámú helyettesként az argentin Higuaín jöhet szóba, de az ő játéka jelen pillanatban kérdéses, kisebb bokasérülést szenvedett Torinóban. De ha ő sem, akkor ki? Raúl társa vagy Saviola lesz, vagy amolyan előretolt középpályásként Van der Vaart. A német szakember, Bernd Schuster még nem döntött, milyen taktikai felállásban és milyen összeállításban küldi pályára csapatát.

 

De befejező csatárként egyik lehetséges jelölt sem mérhető a mindenhonnan élet- és gólveszélyes Van Nistelrooyhoz, a keretben tulajdonképpen nincs is hozzá hasonló típusú játékos. Legalábbis a felnőttek között. Mert a tarcsiban akad, mindjárt kettő is. A Real Madrid Castillában ugyanis remek idényt fut Alberto Bueno és Szalai Ádám is: mindketten hét-hét gólt szereztek eddig a második csapatban.

 

Az adott helyzetben a Marca című spanyol lap még azt sem tartja elképzelhetetlennek, ha csak csereként, a kispadról percekre beszállva is, de lehetőségek kap valamelyikük a bizonyításra: megérett már a nagyobb feladatokra is.

 

Hét forduló után a Real Madrid 16 ponttal az ötödik helyen áll a bajnokságban, a Santiago Bernabeu Stadionban még veretlenek. Kétszer nyertek, egyszer játszottak döntetlent otthon, 13 rúgott góljuk mellett hatot kaptak, utóbbi kifejezetten soknak tűnik egy nagycsapattól, a címvédőtől.

 

Főként úgy, hogy két újonc négyet szerzett ebből: a Numancia hármat, a Sporting Gijón egyet. Előbbi találkozót nehezen, egy góllal nyerte Schuster együttese, utóbbit viszont simán, hattal. Az Espanyol két találata azonban már egy pontot ért a katalánoknak.

 

A roppant sűrű élmezőny tagjai közül az utóbbi öt találkozóját megnyerő, hétközi BL-meccsén Bázelben gólparádét rendező Barcelona az Almeriát fogadja, amely a hatodik helyen állva kifejezetten jól rajtolt, a Nou Campban viszont pontszerzésük is bombameglepetés lenne.

 

A liga három, még veretlen csapata közül a listavezető Valencia a kieső helyen álló Recreativóhoz látogat, a második Sevilla a Málagát, míg a harmadik Villarreal a forduló rangadóján az Atlético Madridot fogadja. A Valencia és a Sevilla különösebb nehézség nélkül megszerezheti a három-három bajnoki pontot, a Villarrealnak azonban jó lesz vigyáznia a fővárosiakkal.

 

Még akkor is, ha az Atlético az utóbbi napokban rossz passzban van. A piros-fehérek négy bajnokin háromszor nyertek kezdésnek, de a folytatásban otthon kaptak ki előbb a Sevillától, majd a Realtól, közben pedig beleszaladtak egy hatosba a Nou Campban. A hétközi BL-találkozón a Liverpool ellen az 1-1-ért is nagyon meg kellett izzadniuk a Vicente Calderón Stadionban. Javier Aguirre csapata az elmúlt három forduló eredményeit figyelembe véve a leggyengébb produkciót nyújtotta az egész mezőnyben: nulla szerzett pontjuk mellé 2-9-es gólkülönbség páros, ám ettől keretük még az egyik legerősebb a banokságban.

SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (LA LIGA):
8. FORDULÓ:
  • Osasuna - Real Betis - szombat, 20:00
  • Barcelona – Almeria - szombat, 22:00
  • Recreativo Huelva – Valencia - vasárnap, 17:00
  • Getafe – Valladolid - vasárnap, 17:00
  • Sevilla – Málaga - vasárnap, 17:00
  • Mallorca – Espanyol - vasárnap, 17:00
  • Deportivo La Coruna - Sporting Gijón - vasárnap, 17:00
  • Numancia - Racing Santander - vasárnap, 17:00
  • Villarreal - Atletico Madrid - vasárnap, 19:00
  • Real Madrid - Athletic Bilbao - vasárnap, 21:00
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu