Németh: Nem lehetek mindig főszereplő!

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 18. 09:20
A spanyolok elleni, csütörtök esti csoportmérkőzésen nem Németh Krisztián, hanem Nagy Olivér volt a magyar válogatott főszereplője, a mindent eldöntő találatot szerző nyerőember a csehországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A liverpooli támadónak nincs hiányérzete, legfőképpen annak örül, hogy az újabb sikerrel megvan a vb-részvétel és az Eb-elődöntő. A második félidő derekán betaláló Nagy Olivérrel madarat lehetne fogatni.


 

„Nem beszéltem a levegőbe, amikor azt mondtam, nem számít, betalálok-e, csak nyerjen a csapat – elevenítette fel korábbi nyilatkozatát Németh Krisztián. - Ezúttal nem tudtam gólt lőni, de szerencsére megtette ezt helyettem Nagy Olivér, így újabb három ponttal gazdagodtunk. Amúgy is jóval kevesebb lehetőségem volt, mint a bolgárok ellen, elég szorosan őriztek a spanyol védők.”

 

„Tegyük hozzá, csatárként nem volt egy leányálom ez a mai meccs, hiszen a labda jórészt az ellenfélnél volt, amikor mégis mi birtokoltuk, nem nagyon tudtam elszakadni az őrzőmtől, végig ott loholt a nyakamban – folytatta a liverpooli gólvágó. - Hogy ezúttal mégis minek köszönhetjük a sikert? A hátvédsorunk emberfeletti munkájának, ez bizony világklasszis védekezés volt. Tipikus egygólos meccs volt, örömteli, hogy ismét a szemben álló vetélytárs húzta a rövidebbet."

 

„Ezen a szinten az egyik mérkőőzés nehezebb, mint a másik, könnyebb dolgunk a folytatásban sem lesz, mint ezen az estén volt – fűzte hozzá a bolgárok elleni prágai összecsapás egyetlen találatát jegyző Németh. - Éppen ezért gyakorlatilag mindegy, hogy ki lesz az elődöntőbeli ellenfelünk a B csoportból. Most már nem számolgatunk, innentől kezdve csak az lehet a cél, hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot!”

 

„Nem minden nap adatik meg a számunkra, hogy Eb-n szerepeljünk, világbajnokságon meg pláne. Bármi is lesz a csehországi kaland vége, az a legfontosabb, hogy Egyiptomban ott leszünk” – emelte ki a lényeget a bolgárok elleni rajton beköszönő támadó.

 

Németh Krisztián a spanyolok ellen ugyan adós maradt a góllal, összességében azonban már így is hat találatnál jár a sorozat egészét tekintve. A selejtezőben duplázott Wales ellen, az elitkörben pedig előbb Ciprusnak vágott kettőt, majd a Portugália elleni találkozón lőtte a mindent eldöntő gólt, amivel kijutott Sisa Tibor csapata az Európa-bajnokságra.

 

Az A jelű kvartett vasárnapi zárónapján tehát a magyar-német ütközetben a makulátlan mérlegű együttesek között dől el a csoportelsőség kérdése Pribramban, míg Prágában a csalódott csapatok csatájában egyaránt a szépségtapaszért fut ki a pályára a címvédő spanyol és a bolgár válogatott.

NAGY OLIVÉR: FELEJTHETETLEN GÓL!
„Jókor voltam jó helyen – jegyzi meg szerényen Nagy Olivér, aki találatával Pribramból Kairóba lőtte a magyar válogatottat, amely már biztos résztvevője a jövő évi U20-as világbajnokságnak. – Alapvetően nem a gólszerzés a feladatom, hanem az, hogy ebben megakadályozzam az ellenfél játékosait, szerencsére ezen az estén mindkettő összejött. Erre aztán bevallom, a legkevésbé sem számítottam, de nagyon örülök mind a gólnak, mind pedig a továbbjutásnak. Innentől kezdve most már nincs megállás!”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu