Nem hitt a csodában a Haladás

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 23. 19:47
A Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlennel búcsúzott az Európa-Ligától, a szombathelyiek 3-0-ás összesítéssel estek ki a svéd Elfsborg ellen a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörében.


A Haladásnak nem sikerült meglepetést okoznia kétezer néző előtt a Rohonci úton. Bár többet támadtak a magyarok, rúgott gól nélkül estek ki a selejtező második fordulójában. Kenesei és Rajos nagyon hiányzott a csapatból, amely Ugrait és Devecserit is nélkülözte.

A svédek léptek fel kezdeményezőbben, ez elsősorban Stefan Ishizakinak volt köszönhető, aki többször is felkavarta az állóvizet az első félidőben. A Haladásból hiányzott az átütő erő, a kapu előtt pedig végképp tanácstalanok voltak a szombathelyiek. Schimmer labdaeladása után alakult ki a félidő legnagyobb helyzete: Avdic durrantott 13 méterről a kapu fölé.

Becsülettel küzdöttek a folytatásban a zöldek, de csak "helyzetecskékig" jutottak, Irhás Ignác remek beadásainál többször is centik hiányoztak ahhoz, hogy valaki bekotorja a hálóba a labdát.

A 87. percben Kuttor Attila tehette volna szebbé a búcsút, amikor már minden eldőlt, de a rutinos hátvéd fejesét Covic kapus óriási bravúrral a léc fölé tolta. Vége a Haladás menetelésének az európai porondon.

EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

HALADÁS–ELFSBORG 0-0
HALADÁS: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. – Molnár, Iszlai, Irhás (Lattenstein, 73.) – Nagy, Oross, Skriba. Vezetőedző: Csertői Aurél.
ELFSBORG : Covic – Karlsson, Lucic (M. Andersson, 84.), Wikström, Mathias – Mobäck, Svensson (Florén, 84.), Danielsson, Nordmark – Ishizaki, Avdic (Joel, 73.). Vezetőedző: Magnus Haglund.
Sárga lap: Tóth P. (31.), ill. Florén (85.), Danielsson (88.)
Továbbjutott: az Elfsborg 3-0-ás összesítéssel

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu