"Ne kapjunk korán gólt a Fiorentinától!"

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 17. 14:50
Kaposvár, Olympique Lyon, Vasas. Kevés közös pontot találhatunk a két magyar és a francia együttes jelenében, de egyet biztosan: mindhárom együttes korán szerzett vezetést a DVSC-TEVA ellen. A gall futball kirakatcsapata végül 4-0-ra győzött Budapesten, a honi pontvadászatban azért sikerült talpra állnia Herczeg András klubmenedzser fiainak. Kedden következik a Fiorentina elleni újabb Bajnokok Ligája-csata, a szakember pedig reméli, ezúttal nem kell hátrányból fociznia a Lokinak.


A két és fél héttel ezelőtti BL-sokk óta a debreceniek egy tétmeccsen léptek pályára, de az NB III-as Nyírmada elleni kilencven percet legfeljebb átmozgató edzésnek tekinthette. Éppen ezért bosszantó, hogy ennyi idő alatt sem „ébredt fel” az együttes, pénteken az Illovszky Rudolf Stadionban is álmosan kezdett, könnyen komoly bajba kerülhetett volna. Szasa Dobrics találata után ugyanis Komlósi Ádám piros lapot kapott egy tizenegyest érő szabálytalanság miatt. A Vukasin Polekszicset helyettesítő Djordje Pantic azonban hárította Lázok János büntetőjét, a bajnok pedig lassacskán beindult.

„Harmadjára fordult elő, hogy hátrányba kerültünk az elején – dohogott a lefújás után Herczeg András. - A kiállítás után a büntető hárítása jelentette a fordulópontot. Utána helyzeteket alakítottunk ki, gólokat szereztünk. Örülök annak, hogy tíz emberrel fordítottunk és győztünk. Remélem, a Fiorentina ellen jobban kezdünk és nem kerülünk hátrányba”.

Na, igen! Kedden jön az újabb kőkemény vizsga a firenzeiekkel szemben. A szurkolók tisztában vannak az erőviszonyokkal, azzal is, hogy Cesare Prandelli tizenegye a legutóbbi körben 2-0-ra verte meg a végső győzelemre is esélyesnek tartott Liverpoolt. Mit várhatunk, miben reménykedhetünk? A csodában talán…

„Még nem beszéltünk a Fiorentináról, az elmúlt napokban a Vasasból készültünk. De tudjuk, hogy milyen formában van a következő ellenfelünk…- sóhajtott nagyot a Vasas-pálya öltözőfolyosóján Kiss Zoltán csapatkapitány, aki a szünet után parádés gólt szerzett. – A bő két hetes szünetben kizökkentünk a ritmusból, nehezen pörögtünk fel. Nehéz mérkőzés volt, szerencsére időben ébredtünk fel.”

Kérdeztük a rutinos játékost, mi lehetett az oka az álmos kezdésnek: talán a meglepően gyér érdeklődés vagy a szokatlanul hideg idő? Hiszen nemrég még nyári forróságot idéző körülmények uralkodnak kishazánkban, a Lokit pedig tízezrek bíztatták a BL-ben, és Liverpoolban is óriási figyelem kísérte a csapat vendégszereplését.

„Sajnos többet játszunk ezer, mint negyvenezer néző előtt…- jegyezte meg Kiss, aki kitért az elmúlt napokra is: - Végre pihenhettünk, de azért a felkészülés is megfelelő volt. Akadt olyan nap, amikor kettőt edzettünk. A Vasas ellen talán a piros lap is segített nekünk, igaz a vártnál több energiát kellett kipréselnünk magunkból.”

Leandro régóta kulcsembere a Herczeg-együttesnek, az sem zökkentette ki, hogy az elmúlt napokban nem csak a futballra „kellett” összpontosítania, hiszen megszületett második gyermeke, így családapaként is bőven akadt dolga. A brazil származásújátékos parádés gólpasszt adott Adamo Coulibaly első találatánál, majd balszerencsés öngólja után remek szabadrúgással kényszerítette térdre a Vasast.

„Sajnos az elején látszott rajtunk a két hetes szünet, nem úgy kezdtünk, ahogyan azt megbeszéltük. A kivédett tizenegyes azonban lendületet adott nekünk. Nehéz magyarázatot adni a mérkőzés elejére, hiszen sokat gyakoroltunk az elmúlt napokban. Persze, vallják, mindig nehéz a visszatérés utáni első találkozó. De jövőre is játszani akarunk a Bajnokok Ligájában, vagyis nyernünk kell az ilyen mérkőzéseken!” – jelentette ki a mosolygós közönségkedvenc.

Nem túlzás, a futball honi szerelmesei is boldogak lennének, ha jövőre is lenne magyar csapat a Bajnokok Ligája főtábláján. De ez csak hónapok múlva dől el. A kedd pedig közeledik, remélhetőleg a Loki bravúros teljesítménnyel szolgálja majd ki a publikumot. Talán megszületik az első debreceni találat az elitkörben, a pontszerzés pedig álmaink netovábbja lenne!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu