Nagy Zoltán: közel a ciprusi csodához

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 27. 11:56
„Oda jutottunk, hogy a mai ciprusi lapok kommentárjai szerint az emberek szomorúak amiatt, hogy döntetlent játszottunk a Werder Bremennel. Ez volt az első mérkőzésem a Bajnokok Ligája csoportkörében, de nem izgultam, hiszen az elmúlt hetekben folyamatosan védtem, a jó formám önbizalmat adott” – mondta Nagy Zoltán, az Anorthoszisz labdarúgója, miután szerdán este a ciprusi csapat 2-2-es döntetlent ért el a német együttessel szemben a Bajnokok Ligája B csoportjának ötödik fordulójában.


Így a zárókör előtt a ciprusiak a harmadik helyen állnak, egy ponttal maradnak el utolsó ellenfelüktől, a Panathinaikosztól. Az Anorthoszisz két „egységgel” előzi meg a Werdert, amely az Internazionale ellen fejezi be BL-szereplését.

 

A magyar kapus csütörtökön készséggel osztotta meg élményeit a SportHirado.hu-val, egyáltalán nem tűnt letörtnek, noha csapata hazai pályán kétgólos előnyt „adott le” a Werder ellen.

 

- Mennyire izgult a találkozó előtt, hiszen sokáig nem Ön állt az Anorthoszisz kapujában?

 

- Igen, ez volt az első mérkőzésem a Bajnokok Ligájában. Már hetek óta tudtam, hogy én védhetek, hiszen másik kapusunk (Arjan Beqaj) megsérült az Internazionale elleni 3-3-as mérkőzésen. Az elmúlt hetekben már folyamatosan én szerepeltem, jó formám önbizalmat adott. Természetesen egy egészséges drukk azért volt bennem a kezdés előtt.

 

- Csalódottak amiatt, hogy nem sikerült a győzelem, hiszen akár már a továbbjutást is bebiztosíthatták volna?

 

- Úgy számoltunk, hogy az Internazionale legyőzi a Panathinaikoszt, így saját sikerünk esetén nem lett volna tétje a december 9-i athéni összecsapásnak. De ilyen a futball, a görögök nyertek, mi pedig nem. Ez is azt mutatja, a futballban bármi megtörténhet.

 

- Mennyire bizonyult kemény ellenfélnek a Werder Bremen?

 

- Tudtuk, hogy nagyon jó csapattal találkozunk. Igazi német együttes volt az ellenfelünk, az elejétől kezdve nyomtak, mint a gép. Az volt a taktikánk, hogy hátul zártan és nyugodtan védekezzünk, hozzuk nullára a találkozót. Ha pedig elöl esélyünk nyílik, akkor használjuk ki. Így is történt a hetvenedik percig, ekkor 2-0-ra vezettünk. A németek kaptak egy tizenegyest, majd közeli lövéssel egyenlítettek. A vége olyan volt, mint a menny és a pokol. Sikerült hárítanom egy-egyes szituációban, majd utána a mi játékosunk került ilyen helyzetbe. Maradt az eredmény, pedig könnyen győzhettünk volna.

 

- Miként vélekednek a szurkolók a csapat szerepléséről?

 

- Oda jutottunk, hogy a mai ciprusi sajtó szerint szomorúak az emberek az eredmény miatt. Vezettünk 2-0-ra, volt lehetőségünk a győzelem megszerzésére.

 

- A záró fordulóban a „pokol” vár az Anorthosziszra, hiszen Athénba látogat a Panathinaikoszhoz. Mit vár a találkozótól?

 

- Maga a Bajnokok Ligája-szereplés ad nekünk önbizalmat. Persze, tudjuk, hogy nehéz feladat vár ránk, még akkor is, ha hazai pályán 3-1-re legyőztük őket. De most Athénba megyünk, persze ott is minden előfordulhat. A mai naptól arra készülünk, hogy jól szerepeljünk december 9-én, majd meglátjuk, ez mire lesz elég.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu