Nagy Zoltán: álomszerű hetek Cipruson

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 2. 12:26
„Nem szeretnénk még felébredni abból az álomból, amely folyamatosan tart az Olympiakosz legyőzése óta. Óriási motivációt jelentett, hogy sikeresen mutatkozzunk be a hazai közönség előtt” – ezt Nagy Zoltán nyilatkozta, miután az Anorthoszisz Famaguszta szerdán este 3-1-re legyőzte a Panathinaikoszt a labdarúgó Bajnokok Ligája B csoportjának 2. fordulójában.


Fotó: Reuters

A 34 éves magyar kapus korábban megfordult a Debrecenben, évek óta azonban már Cipruson szerepel. Csütörtökön a SportHirado.hu megkeresére beszélt szerdai esti és korábbi élményeiről, hiszen nem túlzás azt állítani, sporttörténeti bravúrokat ér el az Anorthoszisszal.

 

- Mennyire jelentett plusz motivációt, hogy a csapat több tagja görög (Traianosz Dellasz, Nikosz Kacavakisz, Jannisz Szkopelitisz, stb.)? Számukra különösen fontos lehetett a siker.

- Lényeges volt, de elsősorban arra figyeltünk, hogy jól mutatkozzunk be hazai pályán a húszezres közönség előtt. A Werder ellen nem tudtuk, mire számítsunk, de végül egy pontot elhoztunk. Reméltük, legyőzzük a Panathinaikoszt, míg az Inter nyer a Werder ellen. Utóbbi nem jött össze, de így is jó pozícióból várhatjuk a folytatást. Természetesen motivált bennünket, hogy legyőzhetjük a zöld fehéreket, fontos volt, hiszen görög ellenféllel találkoztunk. De még lényegesebb, hogy BL-mérkőzést játszottunk, mindegy, hogy ki az ellenfél. Örültünk a lefújás után, de nem volt igazán nagy fieszta.

 

- Miben látja a sikerek titkát? Korábban még sohasem fordult elő, hogy ciprusi együttes vitézkedett volna a Bajnokok Ligájában.

 

- Erősségünk, hogy huszonnégy, huszonöt, szinte azonos képességű játékos alkotja a keretet. Így a kispadon is olyanok ülnek, akik harcolnak a szereplésért, nem mondható, hogy csereemberek lennének. Nincs állandó kezdőcsapatunk, én is megkapom a lehetőséget. Védtem már a bajnokságban, tavaly pedig a Tottenham ellen az UEFA Kupában is szóhoz jutottam. Csapatunk erejét mutatja, hogy az eddigi négy bajnokinkon általában védők szerezték a gólokat.

 

- Magyarországon általános az a nézet, hogy a jó BL-szerepléshez elengedhetetlen a megfelelő anyagi háttér. Mi a helyzet az Anorthoszisznál?

 

- Magánemberek vezetik a klubot, ők nagyon nagy összeget fektetnek be a működésre. Talán ebben is rejlik a sikerek titka. A nyáron is kiváló játékosokat igazoltak. Savio szerepelt a Real Madridban, míg Traianosz Dellasz Európa-bajnok volt 2004-ben. De el kell mondanom: vezetőedzőnk, Temuri Kecbaja is jól végzi a munkáját, kiváló tanácsokkal segít bennünket az ellenfelek megismerésében. Nagyszerű a légkör a csapaton belül, remek a hangulat. Évek óta profi módon működik a klub. Vagyis számos összetevője van a szép eredményeknek.

 

- Október 22., Giuseppe Meazza Stadion, Internazionale. A tét nem kicsi, a csoportelsőség. Mi jut eszébe a dátumról és a nevekről?

 

- Egyértelmű, óriási favorit az Inter. Oda kell figyelnünk, hogy ismét megfelelő teljesítménnyel álljunk elő. Meglátjuk, ez mire lesz elég. Talán elérhetjük a csoportban a harmadik helyet, mindent megteszünk ezért.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu