„Most vagy soha”-hét előtt a Liverpool

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 9. 16:48
Fantasztikus hét előtt áll az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság élmezőnyében vitézkedő, illetve a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből továbbjutni kívánó Liverpool FC. Rafael Benítez együttese kedden a Real Madridot fogadja kupamérkőzésen, szombaton pedig a bajnoki címre legesélyesebb Manchester Unitedhez látogat. Minden eldőlhet, kérdés, vajon nevethetnek-e a hét végén a vörösök?


Óriási megtiszteltetés, ugyanakkor mindennél nagyobb felelősség. Kevés futballcsapat mondhatja el magáról, hogy néhány napon belül a Real Madriddal és a Manchester Uniteddel is összemérheti erejét.

 

Márpedig a Liverpool labdarúgói verhetik a mellüket, mert nekik megadatik ez a nem mindennapi élmény. Az angolok kedden Bajnokok Ligája-visszavágót játszanak a spanyol megaklubbal - az első meccset idegenben nyerték meg 1-0-ra -, majd egy bajnoki döntőnek is beillő szombati rangadón az Old Traffordon próbálnak szerencsét.

 

Amennyiben Steven Gerrardék mindkét alkalommal nyernek - a Madrid ellen az iksz is elég... -, világraszóló sikert érnek el, nem mellesleg versenyben maradnak a BL-trófeáért, illetőleg a Premier League-serlegért, ha viszont valami közbejön...

 

„Minden eldől a héten - sóhajtott nagyot egy interjúban Rafael Benítez, a Liverpool menedzsere. - Mivel a hétvégén pihenhettünk egy cseppet, fizikailag és taktikailag is felkészülhettünk. Sajnos nem lesz velünk az eltiltott Albert Riera, a lábsérüléssel bajlódó Josszi Benajun játéka pedig erősen kérdéses. Borzasztó nehéz pillanatok várnak ránk, mi több, még azt sem tudom, hogy a két héttel ezelőtt, Madridban lecserélt és azóta egy percet sem játszó Fernando Torres hadrafogható lesz-e.”

 

Közben Juande Ramos is megszólalt, a Real trénere egyenesen BL-döntőről beszélt és a győzelembe való menekülést hangsúlyozta.

 

„Optimistán, mindent egy lapra feltéve megyünk Liverpoolba - kezdte a kilencszeres BEK/Bajnokok Ligája-győztes spanyol gárda vezetőedzője. - Játékosaim ezer fokon égnek, s alig várják, hogy már ott legyenek - és boldoggá tegyék szurkolóinkat. Nincs rá jobb szó, ez a meccs olyan lesz a számunkra, mintha már a fináléban szerepelnénk.”

 

A keddi erőpróba után a bajnoki címvédő és jelenlegi listavezető Manchester United vár a Poolra. No, vajon ki nevet majd a végén?

 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK:
Kedd (minden mérkőzés 20:45):
Liverpool (angol) - Real Madrid (spanyol) - az 1. mérkőzésen: 1-0
Juventus (olasz) - Chelsea (angol) - 0-1
Bayern München (német) - Sporting Lisszabon (portugál) - 5-0
Panathinaikosz (görög) - Villarreal (spanyol) - 1-1
Szerda (minden mérkőzés 20:45)
Manchester United (angol) - Internazionale (olasz) - 0-0
Barcelona (spanyol) - Lyon (francia) - 1-1
FC Porto (portugál) - Atlético Madrid (spanyol) - 2-2
AS Roma (olasz) - Arsenal (angol) 0-1

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu