A magyarok után a Realt is elverte

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 25. 22:35
Josszi Benajun találatával a Liverpool legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A vendégek a gól előtt egyértelműen csak arra törekedtek, hogy ne kerüljenek hátrányba a spanyol fővárosban, míg a királyi gárda kreativitása ezen a mérkőzésen sámlira állva sem érte el az elégséges szintet. A vendégsikernek köszönhetően a Pool nagy lépést tett a továbbjutás felé, azonban egy dolog biztos, gólesőre a visszavágón sem számíthat senki.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS:
REAL MADRID – LIVERPOOL 0-1 (0-0)

Madrid, Santiago Bernabéu, 80354 néző, vezette: Roberto Rosetti

REAL MADRID: Casillas - Sergio Ramos, Cannavaro, Pepe, Heinze - Robben, L. Diarra, Gago, Marcelo (Guti, 46.) - Higuain, Raúl. Vezetőedző: Juande Ramos
LIVERPOOL: Reina - Arbeloa, Skrtel, Carragher, Fabio Aurelio - Xabi Alonso, Mascherano - Benajun, Riera (Gerrard 89.) - Kuyt (Lucas 90+2.), Fernando Torres (Babel 62.). Vezetőedző: Rafael Benitez
Gólszerző: Benajun (81.)
Sárga lap: Cannavaro (47.), Gago (87.) ill. Torres (56.), Mascherano (67.), Riera (83.)

NÉZZE MEG JOSSZI BENAJUN VÁRATLAN FEJESGÓLJÁT!

$$fhvideo:81829$$

Arra már a szerdai játéknap egyik rangadója előtt fogadni lehetett, hogy bizony nem láthatnak majd gólgazdag mérkőzést a nézők, hiszen a Realnak a támadásvezetések mellett figyelnie kellett a védekezésre is, mert hazai pályán bizony nem kerülhetett hátrányba, míg a vörösöknek az első perctől láthatóan egyetlen céljuk volt, mégpedig az, hogy gólt ne kapjanak a Santiago Bernabéúban.


Akik erre tippeltek, nem is tévedtek nagyot, hiszen az első húsz perc történései alapján sok, a televízió képernyője előtt ülő focirajongó fejében is megfordulhatott az, hogy játékosok által bemutatott szenvedés helyett átkapcsoljon a „Hal a tortán”-ra, avagy a „Barátok közt”-re. Szerencsére ekkor Fernando Torres helyzete miatt visszakerültek a távkapcsolók az asztalra, azonban a találkozó színvonala ettől nem változott: még akkor sem, ha Benajun is Casillasba lőtt egy Torreséhez nagyon hasonló szituációból.

Az első félóra után aztán megesett az a találat, amely jobbá tehette volna a találkozót, hiszen Higuain két másodpercen belüli második fejese a hálóban landolt. Örült is neki a fiatal támadó, azonban túl korán, hiszen Roberto Rosetti játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

Reuters

A szünetig csupán egyetlen említésre méltó esemény történt, Xabi Alonso az év gólját lőhette volna, de a feltételes mód pechjére megmaradt, ugyanis Casillas a honfitárs félpályán túli lövését bravúrral ütötte a léc alól szögletre.

A szünet után, akik még nem aludtak el az első félidő eseménytelen játékán, azok nem sok újat láthattak a meccs főszereplőitől. Izgalmakban a továbbiakban sem bővelkedett a meccs. A játékrész első negyedórájának elteltével Rafa Benítez megunta a tétlenséget, és úgy gondolta csapata végleg feladja a támadásokat, ekkor a vendégek egyetlen befejezőcsatára, Fernando Torres helyett behozta a szélső Ryan Babelt.

Aztán a vendégek már-már antifutballra emlékeztető játéka mégis meghozta az eredményét, hiszen Riera szabadrúgására a magyar kapuba két héttel korábban betaláló Josszi Benajun érkezett, és közelről megszerezte azt a gólt, amelynek köszönhetően a Liverpool nagyon közel került a továbbjutáshoz. A visszavágót két hét múlva az Anfield Roadon rendezik.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu