Mit kezdünk Joveticcsel, Gilardinóval?

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 19. 18:03
A nagy csapatokat jellemző sablonokra és sémákra fel lehet és fel is kell készülni, de a Fiorentina keretében számos olyan kreatív játékos szerepel, aki egy meglepő megoldással eldöntheti a mérkőzéseket. De jó lenne, ha a DVSC-TEVA kedden este megtörné a kibővített Puskás Ferenc Stadion „átkát”, hiszen magyar csapat még nem szerzett pontot az „új” arénában. Erről Herczeg András klubmenedzser beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, alig több mint huszonnégy órával a firenzei sztárcsapat elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt.


Az előző körben fájdalmasan nagy pofont kapott a Loki az Olympique Lyontól, a francia pontvadászat azóta veretlenségét veszítő képviselője négyet vágott, simán begyűjtötte a három pontot. Kedden sem lesz egyszerűbb a feladat, a múlt szerdán a válogatottban klasszikus mesterhármast elérő Alberto Gilardino és a Liverpool FC elleni BL-találkozón duplázó Sztevan Jovetics fémjelezte Fiorentina látogat Budapestre. Jó lenne, ha ezúttal nem remegne meg a magyar bajnok a kezdést követően, hiszen a gallok tíz perc után már 2-0-ra vezettek…

„Ismét olyan csapat az ellenfelünk, amely a Liverpoolhoz és a Lyonhoz hasonlóan a sztáregyüttesek közé tartozik – kezdte Herczeg András. – Természetesen most a Fiorentinát tartják esélyesebbnek a szakértők. De már sokszor előfordult, hogy a kiscsapat borsot tört a nagy orra alá. Tiszteljük a Fiorentinát, amely szervezett, kiváló együttes. Keretében számos kreatív egyéniség található, egyedül is képes eldönteni egy mérkőzés sorsát”.

Szó, mi szó, nem lesz egyszerű dolga a Debrecennek, hiszen mindenki tudja, ég és föld a különbség az NB I és a Serie A között. Ezt mi sem jellemzi jobban, hogy a hajdúságiak a Vasas elleni fővárosi 4-2-vel, míg a firenzeiek a Juventus otthonában elért 1-1-gyel készültek a BL-csatára. De reméljük, hogy kedden nem az áldozati bárány szerepét osztják Herczeg András fiaira.

„Nagyon remélem, hogy most nem követjük el azokat a hibákat, mint a Lyon ellen. Akkor bebizonyosodott, egy nagycsapat pillanatok alatt kihasználja a kínálkozó esélyeket. Szorosabb találkozót várok, mint amilyen a legutóbbi hazai meccs volt. Ráadásul még nem fordult elő, hogy magyar csapat pontot szerzett volna a kibővített Puskás Ferenc Stadionban, ezen változtatni szeretnénk” – mondta a magyar bajnok szakmai főnöke.

Herczeg András arról is beszélt, hogy nem volt zökkenőmentes a felkészülés: Rudolf Gergely két napja vírusos légcsőhuruttal küszködik, hétfőn pedig Leandro dőlt ki gyomorpanaszokkal.

„Remélhetőleg holnap azért pályára léphetnek” – jegyezte meg a szakember.

A DVSC kapusa, Vukasin Polekszics néhány évvel ezelőtt a Lecce kapusaként szerepelt a Serie A-ban, de első mérkőzésén piros lapot kapott. A montenegrói kapust éppen a keddi ellenfél legnagyobb sztárja, Gilardino miatt állították ki…

„Nagyon készültem arra a találkozóra, ezért is voltam nagyon dühös a játékvezetőre a piros lap miatt. Gilardinóval azóta már találkoztam válogatott mérkőzésen, két helyzetét is hárítottam. Remélem, kedden lehetősége sem lesz a kapu előtt” – mondta a játékos.

A rutinos futballista csatlakozott Herczeg Andráshoz, szintén reméli, nem ismétlődnek meg a Lyon elleni hibák.

„Sok a jó védőnk, de a csapatban is bízom. Nem véletlenül került a főtáblára a Debrecen, ezért is szeretnénk megszerezni első pontunkat vagy pontjainkat” – jegyezte meg Polekszics.

Utóbbi mondatra valószínűleg a honi futballrajongók is rábólintanak, jól jönne az első sikeres főtáblás kilencven perc.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu