Milyen meccset nézett Montella?

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 9. 12:16
Olvastunk már furcsa és elsőre nehezen értelmezhető nyilatkozatokat, de így is csodálkozunk és nem igazán tudjuk mire vélni az AS Roma vezetőedzőjének értékelését. Vincenzo Montella ugyanis úgy véli, a Farkasok nagyon jól játszottak az első félidőben Doneckben, a futballisták hozzáállása kiváló volt, így az együttes emelt fővel búcsúzott a Bajnokok Ligájától. Lehet, hogy igaza van a korábbi csatárnak, de azért „félve” hozzátesszük: a Sahtar Doneck kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe, ráadásul az itáliai vendégek közül nem csak Philippe Mexest kellett volna leküldeni piros lappal a pályáról…


 

Csodát kellett volna tennie a Romának az ukrajnai hidegben, de erre valós esélye nem volt. Tény, 1-0-s Sahtar-vezetésnél Boriello 11-est rontott, de ez volt az egyetlen igazi helyzete a Farkasoknak. Azt pedig csak az amúgy tavaly a világ legjobb játékvezetőjének választott Howard Webbnek köszönheti az olasz csapat, hogy csak Mexes kiállítása miatt fogyatkozott meg az együttes… De Rossi ugyanis becstelen cselekedetre ragadtatta magát, ezért még UEFA-eltiltást is kaphat. De nézzük csak, mit is mondott ezekről a dolgokról Montella:

„A találkozó előtt azt kértem a játékosoktól, hogy az eredménytől és az esetleges továbbjutástól függetlenül mutassák meg, javul a formájuk. Elégedett lehetek: megfelelő volt a hozzáállásuk, nagyszerűen futballoztak, amíg teljes létszámban voltak a pályán. Mexes kiállítása után már nehezen tudtuk volna tartani a minőséget egy olyan csapat ellen, mint a Sahtar. A hazaiak nagyszerűen tartották a labdát, kihasználták a pálya összes területét” – jelentette ki az AS Roma vezetőedzője.A nem is oly távoli múltban még igazi karmesternek számító De Rossi ismét csapnivaló produkciót nyújtott, csak a játékvezető „vakságának” köszönhette, hogy egy borzalmasan csúnya könyöklés után nem kapott piros lapot. Előtte, utána sehol sem volt a világbajnok futballista. De a védelem sem állt a helyzet magaslatán, a távozásra készülő Mexes sokadszorra bizonyította, hogy felelőtlen és igencsak lassú, nem is igazán érthető, miért akarja őt megszerezni az AC Milan…

Montella azonban a lefújás után nem akart kitérni az említett mozzanatokra, tovább „fényezte” fiait.

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, de újra emberhátrányban kellett befejeznünk a mérkőzést, többen pedig elkerülhető sárga lapokat kaptak. Úgy érzem, folyamatosan javulunk, ez a vereség nem demoralizálhat bennünket. Érkezésem előtt pont az jelentette a legnagyobb gondot, hogy könnyen összeomlott az együttes” – tette hozzá a Farkasok szakmai irányítója.

A negyeddöntős ukrán gárda román trénere azonban nem hallgatta el, bizony meglepődött néhány római futballista attitűdjén:

„A Roma játékosai nem viselkedtek profi módon, túlságosan kemények és feszültek voltak! Igaz, Srna is helytelenül reagált, amikor az első gól után gúnyolódni kezdett az olaszokon. A szünetben figyelmeztettem, nagyon mérges voltam rá és le is cseréltem volna, ha folytatja az ellenfél hergelését” – mondta Mircea Lucescu.

A szünet után a Sahtar szinte lefocizta a pályáról az AS Romát, az egyik vezéregyéniség pedig a parádés gólt szerző Willian volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Donecki suliban oktatták az AS Romát...
Ez nagyon sima volt! A Sahtar Doneck az olaszországi 3-2-es siker után ezúttal 3-0-ra győzte a bágyadt és szürke AS Romát, ezzel teljesen megérdemelten jutott a negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában. A vendégek durvaságokkal...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu