Messi volt a katalánok katalizátora

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 16. 22:48
Lionel Messi újabb mesterművet adott ki a kezéből, a fürge klasszis vezérletével végül 2-0-ra győzött a Barcelona a Recreativo Huelva vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának zárótalálkozóján. Az argentin futballista a második félidő elején Xavi ravaszul legurított szabadrúgását követően bombázott a hazai kapuba, a vége előtt nem sokkal pedig Keita tett pontot az "i"-re. Győzelmével a Barcelona már 28 pontot gyűjtött, s a második Villarreal előtt hárommal, a nagy rivális, szombaton botló Real Madrid előtt pedig öt egységgel vezet.


SPANYOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (LA LIGA), 11. FORDULÓ:
RECREATIVO HUELVA - BARCELONA 0-2 (0-0)
Huelva, Colombino, 19 000 néző. Vezette: Perez Lasa.
RECREATIVO: Riesgo - Bouzon, Beto, Arzo, Poli - Sisi (Marco Rúben, 78.), Javi Vazquez, Morris, Aitor (Camunas, 57.) - Adrian, Javi Guerrero (Akale, 57.). Vezetőedző: Lucas Alcaraz.
BARCELONA: Valdes - Daniel Alves, Marquez, Pique, Puyol (Sylvinho, 71.) - Busquets, Yaya Toure (Keita, 79.), Xavi - Messi, Eto'o (Krkic, 88.), Henry. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Gólszerző: Messi (52.), Keita (86.)
Sárga lap: Sisi (37.), Arzo (71.), ill. Daniel Alves (32.), Eto'o (71.)

 

Óriási lehetőséghez jutott a Barcelona a spanyol pontvadászat 11. fordulójában, hiszen a közvetlen riválisai közül a Villarreal Malagában hagyott ott pontokat (2-2), a Valencia otthon kapott ki 3-2-re a Sporting Gijontól, míg a Real Madrid Valladolidban szenvedett 1-0-s vereséget.

 

Ennek megfelelően Josep Guardiola tanítványainak fejében csakis a győzelem, s a lélegzetvételnyi előny kiharcolása motoszkálhatott a Recre elleni idegenbeli bajnokin. Nyerni kellett, hogy három ponttal vezethessenek a katalánok...

 

Ehhez képest az első félidőben a bombaerős gránátvörös-kékek csupán helyzetekig jutottak, Thierry Henry, Samuel Eto'o és Messi tüsténkedtek, ám a labda nem akart átrobogni a hazaiak gólvonalán.

 

Huelva népe reménykedett, mert a kedvencek nem játszottak alárendelt szerepet, még akkor sem, ha valós gólszerzési lehetőség nem igazán adódott előttük. Próbálkozott a Barcelona becsülettel, a szünetben viszont át kellett gondolniuk a taktikát.

 

Guardiola nem cserélt, bízott kezdőtizenegyében - s milyen jól tette. Alighogy elkezdődött a második negyvenöt perc, a vendéglátók tizenhatosának előterében szabadrúgáshoz jutottak a látogatók. Felállt a sorfal, Xavi nekifutott, ám ahelyett, hogy kapura tekerte volna, a tőle balra "bújkáló" Messit ugratta ki, a dél-amerikai tolt egyet a labdán, majd nyolc méterről, a balösszekötő helyéről Riesgo kapus szeme közé vágta azt (0-1).

 

Megvolt a hőn áhított vezetés, ám az utolsó előtti Recre nem adta olcsón a bőrét. Ha nem is uralták a találkozót, ellentámadásaikban rendre benne volt az egyenlítés lehetősége.

 

A Barca azonban azért Barca, mert akkor tud dönteni, amikor a másiknak már esélye sincs a válaszra. Öt perccel a lefújás előtt Henry cselezgetett a bal oldalon, majd keresztbe ívelt, ahol érkezett Eto'o. A kamerun i csatár kapásból lőtt, a labda ugyan lecsúszott a lábáról, de éppen így volt jó a gólvonaltól két méterre érkező Keitának, aki nem habozott, s beállította a 2-0-s végeredményt.

 

Mindent elárul, hogy a gól után lecserélt Eto'o fülig érő szájjal, a levegőbe csapva hagyta el a játékteret. Sikerével 28 pontot gyűjtött a Barcelona, ezzel hárommal vezet az őt üldöző Villarreal előtt.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu