Megy vagy nem megy? Grosso haza vágyik!

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 25. 14:55
Az olaszok világbajnok labdarúgója, Fabio Grossó valószínűleg átteszi székhelyét Franciaországból a Juventushoz. Az Olympique Lyon 31 éves baloldali védőjének sorsa eddig nem volt biztos, ám a torinóiak védője, Dominico Criscito átigazolt a Genoához, ami szabaddá tette az utat.


Grosso pályafutásának első fontosabb állomása a Chieti, a Perugia, majd a Palermo után az Internazionale volt, mellyel megnyerte a Seria A-t. Milánóból igazolt át 2007-ben a francia bajnokság élcsapatához, az Olympique Lyonnaishoz. A csapattal négy éves szerződést írt alá. Az első évben az OL bajnokságot nyert, idén a harmadik helyen zárt.

Nem csak klubjaival volt sikeres az olasz labdarúgó, a válogatottjával 2006-ban vb-t nyert. A döntőben, Franciaország ellen Grosso lőtte be a győztes büntetőt, negyedik világbajnoki címhez juttatva Olaszországot. A németek elleni elődöntő hosszabbításában is betalált, utána Alessandro Del Piero rúgta a második találatot.

Miután hazatért a válogatottal a Konföderációs Kupáról, Grosso maga nyilatkozta, hogy csapatot vált. Dicsérte a Juventust, de nem erősítette meg a híreszteléseket, miszerint mindenképpen a fekete-fehéreknél szeretné folytatni pályafutását.

A Juventus már igazolt világbajnokot idén, a 2006-ban aranylabdás Fabio Cannavaro került Torinóba a Real Madridtól.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu