Megvan a harmadik feljutó Spanyolhonban

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 19. 10:45
Idegenben szerzett góljának köszönhetően, 35 év után jutott fel ismét a spanyol labdarúgó első osztályba a Granada csapata.


Az andalúziai csapat az Elchével meccselhetett a még kiadó, harmadik helyért, a másodosztály rájátszásának döntőjében aztán 1-1-es összesítéssel teljesítette a küldetést. Mivel a playoff fináléjának első ütközetén 0-0 született Elchében, így végül a piros-fehérek ünnepelhettek.

A Granada ötödikként végzett a Segunda Division "alapszakaszában", az Elche negyedikként zárt. Mivel a harmadik pozícióba végül a Barcelona B-csapata futott be, még a hetedik Valladolid is érdekelt volt a rájátszásban (egy osztályban egy klubnak csak egyetlen csapata szerepelhet, a Barca B így nem juthatott fel).

A döntő visszavágóján a vendégek szerezték meg a vezetést, a hazaiak a végén egyenlítettek. Az Elche mindent megpróbált, de szerencséje sem volt: a második félidő elején egy teljesen szabályos góltól fosztották meg az együttest, ez pedig sokba került neki.

Az Elche benyomta ellenfelét, igaz, a Granada a lefújás előtt meg is nyerhette volna az összecsapást egy kontra után. Egyikük azonban az üres kapu fölé emelt távolról.

Az eredmény már nem változott, a Granada a Betis és a Rayo Vallecano mellett szintén ott lesz az augusztus 21-én rajtoló Primera Divisionban.

SPANYOL OSZTÁLYOZÓ AZ I. OSZTÁLYÉRT, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
Elche-Granada 1-1 (0-1)
Gólszerző: Xumetra (82.), ill. Ighalo (28.)
A Primera Divisionba jutott: a Granada, 1-1-gyel, iidegenben szerzett góllal.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu