Megszakadt a Bányász hazai veretlensége

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 1. 15:14
Megszakadt a Tatabánya remek hazai sorozata. A Bányász egy buta kiállítás - no és Bali Péter gólja - miatt veszített az Integrál ellen, így elveszítette három hónapja tartó hazai veretlenségét a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 13. fordulójában. Octavio Zambrano együttese egyenrangú ellenfele volt a győri vendégeknek, ám Lengyel Ferenc gárdája kegyetlenül kihasználta a negyvenpercnyi emberelőnyt, amit Béres Ferenc értelmetlen kiállítása miatt „kapott”.


LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT, 13. FORDULÓ:
TATABÁNYA FC – INTEGRÁL DAC 0-1 (0-0)
Tatabánya, 500 néző, vezette: Vad II. István (Szalai Z., Tóth I.)
TATABÁNYA: Dénes Zs. – Almási, Nagy Cs., Mátyus, Gellér (Vámosi, 70.) – Kollár, Farkas V., Vass N. (Dombai V., 74.), Béres F. – Flores, Faragó B. (Kertész P., 55.). Vezetőedző: Octavio Zambrano
INTEGRÁL DAC: Deli – Csikós S., Hegedűs N., Szabadfi, Barics (Pál, 61. p.) – Müller Zs., Szűcs L. (Fleischhacker, 55.), Bozsik (Lajtos, 29.), Ludánszki – Bali, Laki. Vezetőedző: Lengyel Ferenc
Gólszerző: Bali (66.)
Sárga lap: Flores (17.), Szűcs L. (19.), Szabadfi (44.), Csikós (88.)
Piros lap: Béres (49.)

 


 

Nehezen pörögtek fel a csapatok, az első negyedórában alig akadt helyzet, mindössze egy-egy kapura lövést láthatott a közönség. A 19. percben Ludánszki István vezetést szerezhetett volna a DAC, ám a közeli lövés a jobb kapufa mellé szállt.

 

A 25. perc két fontos mozzanatot hozott: Kollár Dániel lövését könnyedén fogta Deli Zoltán, majd a másik oldalon Bozsik József szenvedett sérülést. A kilépő középpályás elől Mátyus János rúgta el a labdát úgy, hogy a védő lendülő könyökével Bozsik száját találta el. A „találkozást” a győri játékos két foga bánta, ám Vad II István játékvezető - hibásan - nem látott okot a közbeavatkozásra.

 

Tíz perccel később Müller Zsolt lőtt huszonnyolc méterről a jobb felső sarok mellé, majd Kollár Dániel tizenegyről a kapus kezébe lőtt. A félidő zárásaképpen Béres Ferenc tizennyolc méteres szabadrúgását fogta Deli.

 

A második félidő elején egy akcióban Jesus Flores és Kollár is gólt szerezhetett volna, ám amíg a mexikói lövését kiütötte Deli, Kollár bombája centikkel elkerülte a kaput. A 49. percben Béres a futballtörténelem egyik legfeleslegesebb szabálytalanságával egyszerűen kiállíttatta magát. A Tatabánya házi gólkirálya előbb rácsúszott Müller lábára, majd amikor végleg elveszítette a labdát, a győri középpályás után rúgott. Vad játékvezető azonnal kiállította a játékost.

 

A nehéz helyzetbe került Bányász nem csüggedt: Kollár az 54., majd az 56. percben is lövőhelyzetig jutott, ám mindkétszer a jobb kapufa mellé lőtt. Egy perccel később Vass Norbert tüzelt huszonnyolc méterről a bal felső sarok mellé.

 

Az emberhátrányban játszó Tatabánya csökkentette az iramot, így az Integrál egyre inkább átvette az irányítást. Egy győri akció végén Laki Balázs távoli lövését kiütötte Dénes Zsolt, ám az érkező Bali Péter közelről a kapu közepébe helyezett.

 

Zambrano mester igyekezett frissíteni csapatát: pályára küldte Vámosi Csabát - aki a végén szép fejessel egyenlíthetett volna - és egy csatárcserével is próbálkozott, ám együttese nem tudta gólra váltani fölényét. A Bányász ezzel elveszítette augusztus eleje óta tartott hazai veretlenségét, és ezt elsősorban felelőtlen játékosának, Béres Ferencnek köszönheti. A klasszikus egygólos mérkőzésen a szerencsés és fegyelmezett győriek nyertek.

Mátyus János a mérkőzés közben és után is elnézést kért Bozsiktól első félidei megmozdulásáért, amelyet Lengyel Ferenc a játékosok nevében elfogadott.

 

EDZŐSZEMMEL:
Octavio Zambrano: Olyan meccs volt, amelyet bármelyik csapat megnyerhetett volna, sajnos a kiállítással felborult az egyensúly, mégis becsülettel küzdöttünk.
Lengyel Ferenc: Régóta vártunk erre a megérdemelt győzelemre, amit ismét a jó védekezésünknek köszönhettünk. Mátyus János bocsánatkérését pedig elfogadjuk

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu