„Még egyszer nem babrál ki velünk Ibra!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 19. 21:15
EXKLUZÍV! Az angolok elleni válogatott mérkőzés után Lipták Zoltán és Elek Ákos teljesítményéről egyaránt elismerően nyilatkozott a szakma és Egervári Sándor szövetségi kapitány. Előbbi abszolút újoncként nyújtott maradandót, arról kérdeztük, mekkorát fordult vele a világ az angol-magyar után.


A Videoton 25 esztendős középső védője egy éve került Újpestről a piros-kékekhez, korábban megfordult a Salgótarján, a Szolnok, a Pápa, valamint légiósként a Southend United, és a Southampton együttesében. A sikerek ellenére továbbra is rendkívül szerényen nyilatkozó hátvéd elárulta: az angol meccset szülei is megkönnyezték.

Sosem felejtem el a kezdeteket, azt, honnan is jöttem, hiszen Somoskőújfalu továbbra is a szívem csücske – magyarázta Lipták. Édesapám révén nekem sem volt más választásom, mint hogy futballista legyek, hiszen gyerekkoromban apu még az NB II-es Salgótarjánban játszott, s én is ott töltöttem minden időmet. Roppant büszkén mesélték, hogy az ismerősök könnyezve hívogatták őket az angolok elleni meccs után, s nem győztek gratulálni.

Ezek szerint eddigi karrierje csúcsára ért?

Ezt sohasem szabad így kijelenteni. Én sem fogom. Azt viszont elismerem, hogy nagy utat jártam be idáig, hiszen megfordultam már néhány csapatban, de most aztán tényleg minden a helyére került: bajnoki címet szerezhetek, s bekerültem a válogatottba is. De a csúcson nem érzem magam, még akkor sem érezném, ha esetleg újra külföldre, mondjuk, ismét Angliába szerződhetnék.

Árulja el: mekkora a kontraszt a Wembley után az omladozó Hidegkuti-stadionban pályára lépni, nem beszélve a játékról?

Van különbség, hogyne lenne, csakhogy Mezey György felhívta a figyelmemet az MTK-meccs előtt, hogy ne játsszak másként, mint eddig, ugyanazt a sallangmentes futballt produkáljam, és ne akarjam megváltani a világot attól, hogy Angliában kezdő voltam címeres mezben. És én ehhez tartotta magam. Ahogy a Wembleyben, úgy a Hungária körúton is hibátlan teljesítményre törekedtem.

Újoncként nem tűnt megilletődöttnek, de belül is ilyen nyugodt volt?

Amikor egy nappal a meccs előtt Egervári Sándor közölte, hogy kezdő leszek, liftezni kezdett a gyomrom, majd amikor az angolokkal együtt kifutottunk melegíteni, lepörgött előttem eddigi karrierem. Libabőrös lettem, de jó érzés kerített hatalmába. De hogy mindjárt a meccs elején többször is sikerült mentenem, az teljesen megnyugtatott, utána már élvezni is tudtam a helyzetet, a játékot. Ha pedig arra gondolok, hogy Juhász Rolival akkor találkoztam először, mégsem vallottunk szégyent, egész kerekké válik a történet. Ennél már csak az lenne szebb, ha Svédország ellen is ott lehetnék a kezdőben. Rajtam aztán nem múlna, hogy Ibrahimovic ismét kibabráljon velünk…

– Gondolom, ehhez a már-már idilli állapothoz a Videotonon legutóbbi két, magabiztos győzelem is kellett. Megnyugodtak már a kedélyek?

– Szerintem eddig sem volt semmi probléma, bár a siófoki teljesítményünk után valóban elégedetlenek voltak a szurkolók. Viszont a Vasast és az MTK-t is egyaránt 3-0-ra győztük le, s ha a tendencia folytatódik, szombaton a Ferencvárosra is ez a sors vár…
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu